ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Πήγαινε κάτω

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 19/3/2008, 16:46

H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ελπίζω ο πρόεδρός μας να μαθαίνει από τα λάθη του.
Σκεφτείτε πως η ρηξικέλευθη πολιτικά ιδέα μουσουλμάνου υποψηφίου μετατράπηκε σε μπούμερανγκ και ακύρωσε και την τεράστια και ουσιώδη πολιτική σημασία του εγχειρήματος με την εσφαλμένη επιλογή της κ. Καραχασάν.
Θα έπρεπε κατα την γνώμη μου τότε, να επιλεγεί ένα σύμβολο του αντεθνικισμού, μουσουλμάνος διανοούμενος χτυπημένος από τους εθνικιστές και των δύο πλευρών. Αυτή η επιλογή θα "ουσίωνε" την πολιτική, θα την δικαίωνε. Επιλέχθηκε η κ. Καραχασαν της τουρκικής ένωσης Θράκης, η νεαρά δικηγόρος που, εάν έκανε για κοινοτάρχης στο χωριό της, ας κρινόταν πρώτα εκεί.

Δεν θέλουμε άλλες περιπτώσεις Καραχασάν και, από τους εμφανιζόμενους ως υποψηφίους - ιες, κρίνω πως το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.
Αν μιλάει για αξίες ο πρόεδρος και το εννοεί ας καλέσει τον Ν. Κοτζιά, τον Β. Βασιλικό, ίσως και άλλους σκεπτόμενους ανθρώπους, να γίνουν μέλη του Π.Σ. . Αυτοί είναι πιο νέοι από τους "νέους" .
Εάν θέλει αξίες ας ψάξει ... ο πρόεδρος λίγο πιο μακρυά από τον κομματικό μηχανισμό για να παύσει ο φαύλος κύκλος των βαρονιών.

Δεν εννοώ πρόεδρε πως μπορούν πολιτικά να σε στηρίξουν οι φερεπώνυμοι, πλην άλλαλοι πολιτικά, άνθρωποι που προαλείφονται για μέλη του Π.Σ.. Αυτές και αυτοί που δεν χαίρουν της κοινωνικής εκτίμησης, ιδίως της πολιτικής.

Η ορθή πρότασή σου κ. Πρόεδρε θα κριθεί από την υλοποίησή της και αυτή την στιγμή θα πρέπει ο Ελληνας πολίτης να καταλάβει ότι η αλλαγή συντελείται στο ΠΑΣΟΚ, με πρόσωπα που εκτιμά, με πρόσωπα άφθαρτα πραγματικά, με πρόσωπα που έχουν πολιτική κοινωνική άποψη, που μπορούν να συμβάλλουν στην πραγματική πολιτική επανίδρυση του κινήματος, στην δημιουργία και πάλι κοινωνικού κινήματος και όχι αγέλης φερεπώνυμων που, ακόμα και εάν θέλουν, δεν μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και στο κίνημα. λόγω ανυπαρξίας ή απώλειας πολιτικού προσανατολισμού και στοχαστικών δυνατοτήτων.

Στήριξη πρόεδρε δεν είναι το "ΝΑΙ" στην άποψή σου, στήριξη είναι και η γόνιμη διαφωνία, η συζήτηση, η παράθεση θέσεων και απόψεων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι δομημένο κατά τον καλύτερο τρόπο.

Αυτό περιμένω από εσένα και αυτό σου ζητώ.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 19/3/2008, 17:14

Για τις υλοποιήσεις των προτάσεων ή των κινήσεων του Προέδρου, φίλτατε, δεν είναι υπεύθυνος ο Πρόεδρος, αλλά εμείς, ο κόσμος.

Αν ο κόσμος είχε τρέξει τη Συμμετοχική Δημοκρατία το 2004, τώρα δε θα είχαμε καν κυβέρνηση ΝΔ.

Αλλά απ' ό,τι βλέπω ο κόσμος (και ειδικά αυτός του ΠΑΣΟΚ) περιμένει έναν από μηχανής θεό. Αντί να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι μόνο όταν κουνηθεί από τον καναπέ τους θα αλλάξουν τα πράγματα.

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Υλοποίηση??? Πώς???

Δημοσίευση  Άννα Μαρία Την / Το 19/3/2008, 18:23

Δηλαδή να παρακάμψει τη σειρά εκλογής??
Να προτείνει όποιους εκείνος θέλει αγνοώντας τη λαϊκή -έστω εμμεση, δι'αντιπροσώπων- ετυμηγορία??
Εγω συμφωνώ απολύτως, να την παρακάμψει, απο τη στιγμή που οι σύνεδροι άλλα λένε κι άλλα κάνουν...
Αν όμως όντως προτείνει "νέους κι αφθαρτους" όπως επιθυμούμε όλοι -εκτος από τους σύνεδρους, προφανώς?? Θα χειροκροτήσουμε??
Γιατί κατι μου λέει ότι θα ανοιχτουν αμέσως μετά topics με τιτλο "που τους βρήκες?" , "ποιοί είναι αυτοί", "πώς εξελέγησαν στο Εθνικό συμβούλιο" κοκ και τα σχόλια θα προσεγγίζουν τις γνωστές και πάντα επίκαιρες ρήσεις περί αυταρχισμού και άσχετων συμβούλων τους οποίους ο Πρόεδρος ακολουθεί τυφλά, και τον παρασύρουν κλπ κλπ κλπ?

Τι θέλει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ξέρει, τελικά???

Άννα Μαρία

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Registration date : 20/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 19/3/2008, 22:26

Η δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ ακυρώθηκε από την ίδια την θέση περί του καταστατικού και των τροποποιήσεών του.
Το 2004, πραγματικά δεν δόθηκε κάποιο έναυσμα, κάποιος λόγος να ασχοληθεί ο πολίτης, όπως και τώρα στην ουσία.
Διότι σε ένα πράγμα αποβλέπει ο αγνός ιδεολόγος πολίτης: στο να έχει θεσμική δύναμη η άποψή του. Αυτό δεν επιτεύχθηκε, άρα αυτό που πρότεινα και αλλού προσπαθώντας να υλοποιήσω τις προεδρικές παραινέσεις είναι να οργανωθούμε, να διοργανώσουμε εμείς συζητήσεις στην κοινωνία, να ξαναβάλουμε την πολιτική στο προσκήνιο, να καταγράψουμε τα προβλήματα, να ζητήσουμε τις απόψεις των μετεχόντων, τις λύσεις που προτείνουν οι ίδιοι, να τις συζητήσουμε, να φθάσουμε σε συμπεράσματα - προτάσεις.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: H ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 19/3/2008, 22:32

Αγαπητή Αννα-Μαρία ή τούμπαλιν
Συμφωνώ και εγώ ότι θα υπάρξει δυσπιστία, ακόμα και κατευθυνόμενη. Ηδη η δήλωση βόμβα έπεσε , τώρα μένει και η υλοποίηση έστω ως πρόταση του προέδρου. Πραγματικά οι αλλαγές ξενίζουν και προκαλούν δυσπιστία στην αρχή, όμως είναι αναγκαίες για να προχωρήσουμε μπροστά, να αποτελματωθούμε. Φυσικά δεν μιλάμε για δημοκρατική λύση, ούτως ή άλλως πολλά πράγματα στην σύνθεση του Ε.Σ. δεν είναι δημοκρατικά ... αλλά οι επιλογές ικανών ανθρώπων θα δικαιώσουν την πρωτοβουλία.
Αλλωστε και όπως έγραψα και αλλού πιστεύω ότι ο πρόεδρος πήρε την απόφαση αυτή ο ίδιος καθώς άκουγε τις στείρες ομιλίες των πρωτοκλασάτων στελεχών το Σάββατο.
Πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΗΣΗ ...

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης