www. waterfootprint. org
2 απαντήσεις
ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ :: Το θέμα του μήνα: Νερό το πρόβλημα του 21ου αιώνα :: Ψάχνοντας τον παγκόσμιο ιστό για το νερό
Σελίδα 1 από 1
www. waterfootprint. org
Μετρούν το «αποτύπωμα νερού»
ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ συνειδητοποίησης από την κοινή γνώμη της σημασίας που έχει η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η Ουνέσκο σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες καθιέρωσε την έννοια του «αποτυπώματος νερού» (water footprint). Το αποτύπωμα νερού είναι ο δείκτης της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των διάφορων προϊόντων και καλύπτει τόσο τη διαδικασία παραγωγής όσο και τη μεταφορά των αγαθών. Έτσι, ένα μήλο που ζυγίζει 100 γραμμάρια έχει «αποτύπωμα νερού» 70 λίτρα μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή ενώ ένα φλιτζάνι καφές το διπλάσιο- 140 λίτρα. Αντίστοιχα, το αποτύπωμα ενός κιλού κριθαριού υπολογίζεται στα 1.300 λίτρα ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενός κιλού κρέατος- μοσχάρι- ξεπερνά τα 15.000 λίτρα. Απευθυνόμενοι στον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τwente της Ολλανδίας, δημιούργησαν σάιτ στο Ίντερνετ (www.
waterfootprint. org) όπου καταγράφονται τα αποτυπώματα νερού αρκετών καταναλωτικών προϊόντων.
από τα http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080422&nid=8291549&sn=&spid=877
ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ συνειδητοποίησης από την κοινή γνώμη της σημασίας που έχει η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η Ουνέσκο σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες καθιέρωσε την έννοια του «αποτυπώματος νερού» (water footprint). Το αποτύπωμα νερού είναι ο δείκτης της ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των διάφορων προϊόντων και καλύπτει τόσο τη διαδικασία παραγωγής όσο και τη μεταφορά των αγαθών. Έτσι, ένα μήλο που ζυγίζει 100 γραμμάρια έχει «αποτύπωμα νερού» 70 λίτρα μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή ενώ ένα φλιτζάνι καφές το διπλάσιο- 140 λίτρα. Αντίστοιχα, το αποτύπωμα ενός κιλού κριθαριού υπολογίζεται στα 1.300 λίτρα ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενός κιλού κρέατος- μοσχάρι- ξεπερνά τα 15.000 λίτρα. Απευθυνόμενοι στον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Τwente της Ολλανδίας, δημιούργησαν σάιτ στο Ίντερνετ (www.
waterfootprint. org) όπου καταγράφονται τα αποτυπώματα νερού αρκετών καταναλωτικών προϊόντων.
από τα http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080422&nid=8291549&sn=&spid=877
Απ: www. waterfootprint. org
Φοβερό.
Να κατι που δεν είχαμε σκεφτεί.
Μπορεί ετσι να μάθουμε και να χειριζόμαστε το νερό πιο αποδοτικά !
Πάω να δω το site εκεινο.
Να κατι που δεν είχαμε σκεφτεί.
Μπορεί ετσι να μάθουμε και να χειριζόμαστε το νερό πιο αποδοτικά !
Πάω να δω το site εκεινο.
ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ :: Το θέμα του μήνα: Νερό το πρόβλημα του 21ου αιώνα :: Ψάχνοντας τον παγκόσμιο ιστό για το νερό
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης