ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δημοσίευση  denaxas Την / Το 22/1/2008, 12:25

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω τις θέσεις μου για την δομή της Οργάνωσης σε έναν πολύ δύσκολο Νομό όπως είναι αυτός των Κυκλάδων με 24 κατοικημένα Νησιά, και με ελλιπέστατη ενδοεπικοινωνία.
Ίσως να γνωρίζεται ότι ο Πρόεδρος μας , έχει τονίσει κατ’ επανάληψη την αναγκαιότητα οι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται είτε αφορούν δράσεις, είτε πολιτικές, είτε στην συγκεκριμένη στιγμή την δομή των Οργανώσεών μας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη η Ιδιαιτερότητα των Νησιωτικών μας συμπλεγμάτων.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι όλοι εμείς που ζούμε σε αυτά τα νησιά, ( που το καλοκαίρι ίσως όλοι να ζηλεύεται και να επιθυμούσατε να ζείτε , το Χειμώνα όμως είναι αποκομμένα με τεράστια προβλήματα επικοινωνίας είτε μεταξύ τους , είτε με το κέντρο, με προβλήματα στο Τομέα της Υγείας, των αεροδιακομιδών , της ακρίβειας , υποτίθεται λόγω μεγάλου κόστους μεταφοράς, και άλλων πολλών μικρών και μεγάλων προβλημάτων ) , πιστεύω ότι λειτουργώντας για πολλά χρόνια μέσα στο κόμμα, γνωρίζουμε και καλύτερα ποιο μοντέλο θα λειτουργούσε καλύτερα ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
Έτσι λοιπόν για την Οργανωτική δομή του κόμματος για τις Κυκλάδες έχω να προτείνω τα παρακάτω.
1. Για το Νομό Κυκλάδων και ίσως και για κάποιους άλλους Νησιωτικούς νομούς να υπάρξει ειδικό άρθρο στο καταστατικό που έμπρακτα θα αποδεικνύει την βούληση μας στην αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών μας συμπλεγμάτων σε σχέση με την δυνατότητα μετακίνησης και επικοινωνίας που έχουν όλοι οι Νομοί της Στερεάς Ελλάδας.
2. Για το Πρωτοβάθμιο Επίπεδο Οργάνωσης.
Θέση μου είναι στις Κυκλάδες ,κάθε Δήμος και μία Οργάνωση και σε περιπτώσεις που και αυτό καταστεί αδύνατο κάθε νησί και μια Οργάνωση.
Είναι αδύνατο στα νησιά μας όπως και προγενέστερα με τους πυρήνες δράσεις έτσι και τώρα να δημιουργηθούν τοπικές Οργανώσεις μέσα σε μια Δημοτική Οργάνωση, α) γιατί δεν έχουμε τα τεράστια όρια ενός χερσαίου Δήμου αλλά περισσότερο γιατί σύντροφοι β) μη μας ξεγελά η πραγματικά μεγάλη και αυθόρμητη συμμετοχή των φίλων που συμμετείχαν και τις δύο φορές για την ανάδειξη Προέδρου του κινήματός μας.
Ήταν πραγματικά μια μεγάλη συμμετοχή για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, που αν κάτσεις να σκεφτείς τον αριθμό των μελών που φέρει κάθε Δημοτική Οργάνωση σίγουρα θα λέγαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τουλάχιστον άλλες 3 Οργανώσεις, αλλά αν τώρα καλέσεις όλους αυτούς να συμμετέχουν σε διαδικασίες δεν θα προσέλθει ούτε το 10 %.
3. Δευτεροβάθμιο Επίπεδο Οργάνωσης.
Μέχρι σήμερα την Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων την αποτελούσαν όπως και σε όλη την Ελλάδα, Ο Συντονιστής και η Αναπληρώτριά του, και οι Γραμματείς των Δ.Ο. με τους αναπληρωτές τους. Στις Κυκλάδες έχουμε 17 Δ.Ο. και ευελπιστούμε να τις κάνουμε 20 συν 4 δίκτυα μετά το Συνέδριο.
Άντε τώρα κάλεσε 42 συντρόφους από 24 νησιά να συναντηθούν στην Αθήνα γιατί είναι το μόνο μέρος που ευκολότερα μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε νησιώτης αφού η ενδοεπικοινωνία είναι ανεπαρκείς , για να κάνεις Νομαρχιακή Επιτροπή , σύντροφοι , ούτε έγινε ποτέ ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω.
Εκλογή άμεσα από όλες της Οργανώσεις 5μελούς Επιτροπής η οποία θα συμπληρώνεται από τον εκάστοτε Γραμματέα της έδρας του Νομού όπου φιλοξενεί και την τεχνική Γραμματεία της Νομαρχιακής, και τον γραμματέα της Σ.Ε. της Οργάνωσης των Ετεροδημοτών ( για όσο θα υπάρχει μετακίνηση ετεροδημοτών στις εκλογικές διαδικασίες) , και οι οποίοι θα εκλέγουν τον Γραμματέα της Ν.Ε. μεταξύ τους. Δικαίωμα εκλογής για τη Θέση του γραμματέα της Ν.Ε. έχουν μόνο οι 5 αιρετοί, ενώ το δικαίωμα του εκλέγειν να το έχουν και οι 7 τις παραπάνω επιτροπής. Έτσι θα έχουμε ένα ευέλικτο μικρό συντονιστικό Όργανο που θα μπορεί να συνεννοείται αλλά και να συναντιέται σε όποιο μέρος πολύ ευκολότερα.

4. Περιφερειακές Επιτροπές
Θεωρώ ότι η πρόταση που έχει προταθεί από την Γραμματεία της ΚΟΕΣ για το συγκεκριμένο Όργανο είναι εφικτή και στο Νότιο Αιγαίο και μάλιστα το καθιστά στην περιοχή μας μικρότερο και πιο ευέλικτο από σήμερα. Το Νότιο Αιγαίο για ενημέρωσή σας αποτελείτε από 3 Νομαρχιακές Επιτροπές , μια των Κυκλάδων και 2 των Δωδεκανήσων. Έτσι από 15μελές Π.Ε. που είναι σήμερα θα γίνει 7μελές με το 50+1 που προτείνετε.


5. Εθνική Επιτροπή
Σύντροφοι όλοι μιλάμε για αποκεντρωμένες αποφάσεις και δυνατότητες , για Δυνατές Οργανώσεις και κέντρα αποφάσεων στη Περιφέρεια , δεν νοώ η Εθνική Επιτροπή να μην έχει τα χαρακτηριστικά της εκπροσώπησης όλης της Περιφέρειας στη σύνθεσή της.
Έτσι λοιπόν προτείνω η Εθνική Επιτροπή να αποτελείτε τουλάχιστον από 180 μέλη , 2 εκπροσώπους από κάθε νομό, συνολικά 110 μέλη , συν 25 Βουλευτές, ( οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή έχουν και συμμετέχουν σε πάρα πολλά όργανα προκειμένου να μπορούν να εκφράζονται, σε αυτό το όργανο πρέπει να εκφράζουν και να αποφασίζουν δράσεις και πολιτικές εκπρόσωποι της βάσης των Οργανώσεών μας), και τέλος 45 πλειονοψηφήσαντες εκπρόσωποι από την επικράτεια.
Πως θα γίνει αυτό.
Στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχουν υποψηφιότητες υποψηφίων για κάθε νομό, και υποψήφιοι Επικρατείας για τους πιο αναγνωρίσιμους συντρόφους.
Οι δύο πρώτοι υποψήφιοι από κάθε νομό τηρώντας και τις ποσοστώσεις που προβλέπονται θα εκλέγονται , οι 25 πρώτοι Βουλευτές τηρώντας και τις ποσοστώσεις που προβλέπονται θα εκλέγονται, και οι 45 πρώτοι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου επικρατείας, ( όπου θα δίνεται και η δυνατότητα να εκπροσωπηθούν μεγάλες πληθυσμιακά περιοχές , διότι είναι κατανοητό ότι δεν μπορεί η Αθήνα και οι Κυκλάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό εκπροσώπων στην Εθνική Επιτροπή ), τηρώντας και τις ποσοστώσεις που προβλέπονται θα εκλέγονται.

Έτσι πιστεύω ότι θα έχουμε ένα Όργανο πιο αντιπροσωπευτικό όσο αφορά την σύνθεσή του, πιο δημοκρατικό, με αποτέλεσμα οι δράσεις και οι αποφάσεις του να μπορούν να γίνουν πράξη σε όλη την επικράτεια αφού θα έχουν προταθεί και συζητηθεί από τα μέλη του, όλες οι ιδιαιτερότητες όλων των περιοχών.

denaxas

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ηλικία : 48
Location : ΣΥΡΟΣ
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.pasok-syrou.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης