ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη Empty Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη

Δημοσίευση  GiannisAngelou 15/6/2008, 09:12

Αγαπητέ Γιώργο,

Έλαβα το γράμμα σου. Θέλω να σου επισημάνω τα εξής:

Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά. Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή.

Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει παλαιότερα δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η Συνθήκη που ψηφίσαμε δεν είναι Σύνταγμα. Θεωρήθηκε σε όλη την Ένωση και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως μία από τις συνήθεις συνθήκες που δεν απαιτεί διαδικασίες όπως το Σύνταγμα. Αυτή η αρχή ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από όλες τις χώρες.

Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι. Γι' αυτό άλλωστε συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα. Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων.

Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις. Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κ. Σημίτης



Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία κρίση που ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη διαφωνία του Κ. Σημίτη σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος περί κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας. Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής ήταν η απομάκρυνσή του από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησε η παραπάνω επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί πρόκληση στην ιστορική μνήμη και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Στην πρώτη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά».

Κάποιος οφείλει να υπενθυμίσει στον κο Σημίτη ότι το 2004, όταν και εσπευσμένα επεδίωξε να δώσει το ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, βρισκόταν ήδη σε ραγδαία κάθοδο! Εκλήθη ο Παπανδρέου να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησης του Σημίτη, μιας σκληρής «δεξιάς» σε αντίληψη και πρακτικές κυβέρνησης, που προκάλεσε την μήνιν του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνη την περίοδο; Την αλαζονεία των υπουργών; Την αδιαφορία των βουλευτών προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ; Τον διωγμό ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ από τους τότε πρασινίσαντες που έφεραν τον τίτλο του «εκσυγχρονιστή»; Την αναλγησία του κράτους στην ακρίβεια που ήδη είχε αρχίσει να διαμορφώνεται εξαιρετικά απειλητική για τον πολίτη;

Φυσικά, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, σε ανύποπτο χρόνο, είχε δηλώσει ότι «δεν θέλει να χάσει από τον Καραμανλή» και η μόνη ενδεδειγμένη λύση για να περιοριστεί η καταστροφή ήταν ο Παπανδρέου. Τι χαρακτηριστικά είχε ο Παπανδρέου; Νέος άνθρωπος, άφθαρτος, παρά τη μακρά κυβερνητική του εμπλοκή, με διεθνές κύρος, ευγενής, προσηνής. Εξάλλου, η συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια, αλλά και ο τρόπος της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του εξασφάλιζε το δικαίωμα να έχει λόγο. Να μη λησμονούμε ότι ήδη οι εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμες από το Νοέμβρη του 2003, μετά από στενή συνεργασία Σημίτη και Χρυσοχοϊδη, τότε Γραμματέα του Κινήματος. Άρα, ο Γιώργος, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, να επιλέξει καν την Κοινοβουλευτική του Ομάδα! Και όμως, αποδέχτηκε να άρει τον σταυρό του μαρτυρίου, μη υπολογίζοντας το κόστος, με πρώτο του μέλημα να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο. Δηλαδή, τι; Να επωμιστεί ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΗ των κυβερνήσεων Σημίτη, αποδεχόμενος το θαμπό δαχτυλίδι της διαδοχής! Συνεπώς, για ποιες ήττες ομιλεί ο πρώην πρωθυπουργός; Τις ήττες της Παράταξης, που ο ίδιος είχε ετοιμάσει! Και μη λησμονούμε, επίσης, ότι στις Ευρωεκλογές του 1999, το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει! Όπως είχε γνωρίσει τη συντριβή και στις Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές του 2002. Αυτό αποδεικνύει ότι ο κος Σημίτης είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «προχωρούσε» με τον ίδιο στην αρχηγία.

Ο εγωισμός του δεν του επέτρεψε να παραχωρήσει κυβέρνηση και κόμμα στον Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2003, μετά την απολύτως επιτυχημένη Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε.! Ήθελε να συμπληρώσει 8 χρόνια και να γίνει ο μακροβιότερος Πρωθυπουργός, αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία πλέον είχε περιέλθει το ΠΑΣΟΚ! Το Μάρτη του 2004, το ΠΑΣΟΚ δεν γνώρισε μια εκλογική ήττα. Γνώρισε πρωτίστως μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΤΤΑ. Ο λαός έστελνε το ΠΑΣΟΚ στην εξέδρα, γιατί τα ίδια πρόσωπα του υπόσχονταν και πάλι ότι θα έπρατταν όσα είχαν λησμονήσει. Ουσιαστικά, άνοιγε έναν τεράστιο κύκλο εσωστρέφειας, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει ακόμη και σήμερα, ως αποτέλεσμα του εγωισμού του κου Σημίτη…



Σε ότι αφορά τη συνέχεια της επιστολής, είναι γνωστό ότι ο κος Σημίτης, ΠΑΝΤΟΤΕ, ήθελε να έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αρκεί αυτό το δικαίωμα να πρόκειται να τον ευνοήσει σε κάποιο χρόνο. Είναι γνωστή η στάση του απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως είναι γνωστή και η γνώμη του αείμνηστου Ανδρέα για το Σημίτη. Άνθρωπος του εαυτού του, ου η συγκυρίες τον οδήγησαν στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Ένας δεξιός πολιτικός με άποψη, που ήθελε με κάθε τρόπο να «ακούγεται». Αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, όμως. Γιατί; Απλούστατα, ένας ηγέτης πρέπει να γνωρίζει ΚΑΙ να χάνει και όχι μόνο να κερδίζει. Γιατί η πολιτική, όπως και κάθε τομέας, έχει μέσα και την ήττα. Ο μεγάλος άνθρωπος στέκεται όρθιος απέναντι στην αναποδιά, όχι μόνο στη χαρά. Οι πράξεις του από το 2004 και μετά, δείχνουν μικροψυχία. Αλλά πρωτίστως, δείχνουν διάθεση να «κάψει» το ισχυρό χαρτί της Δημοκρατικής Παράταξης, τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα. Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων.

Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις. Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.»

Τι εννοεί ο πρώην πρωθυπουργός; Ότι στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά επί ημερών Παπανδρέου, δεν υφίστανται δημοκρατικές διαδικασίες, ή ότι δεν υπάρχει μια πλειάδα διαφωνούντων στελεχών, τα οποία η ανοχή και δημοκρατική συνείδηση Παπανδρέου δεν τους έστειλε στα αζήτητα; Εννοεί ότι ο κάθε διαφωνών βρίσκεται σπίτι του; Από πότε και δεν το γνωρίζουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στις επάλξεις του Κινήματος; Μήπως δεν θέλει να θυμάται τι έπραξε ο ίδιος και τα εξαπτέρυγά του στην πρώτη σύγκλιση της Κ.Ο. αμέσως μετά τις ατυχείς εκλογές του Σεπτέμβρη 2007; Όταν σε ανοιχτά μικρόφωνα, έλεγε να προχωρήσουν στην αντικατάσταση Παπανδρέου; Γιατί; Και ο ίδιος ο Παπανδρέου, σεβόμενος, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, την ενότητα, δεν απαίτησε ψηφοφορία και όποιος διαφωνούσε εκείνη τη στιγμή να διαγραφόταν; Ούτε αυτό σεβάστηκε ο κος Σημίτης, γιατί αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το ΠΑΣΟΚ να μη σηκώσει κεφάλι! Άρα, τα περί συνείδησης να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Και καλό θα κάνει να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή. Βρίσκεται ήδη στα 72 του χρόνια. Η πολιτική έχει ανάγκη ανανέωσης και όχι εμμονές σε πρόσωπα.

Σήμερα, το παραμυθάκι της ψευδεπίγραφης ενότητας πρέπει να τελειώσει. Ή με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, ή σπίτι! Μέσες λύσεις και διαφωνίες δε χωρούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει κομματική πειθαρχία. Και η απομάκρυνση Σημίτη εύχομαι να είναι η αρχή. Το 10% ή 15% έχει τη προοπτική της νίκης. Η σημερινή αρρωστημένη κατάσταση των δήθεν ενωτικών κινήσεων, κρύβει παρακμή και ήττες. Και κυρίως; Κρύβει κάτω από το χαλί το χάλι!

Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα τεράστιο χαρτί και αυτό λέγεται Γιώργος Παπανδρέου. Αυτόν πιστεύει ο κόσμος και όχι τους σάπιους και αργυρώνητους πολιτικούς. Άρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ΟΦΕΙΛΕΙ, πλέον, να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ από την κόπρο του Αυγείου. Η αρχή έγινε. Ας προχωρήσει βαθιά το μαχαίρι…



Γιάννης Γ. Αγγέλου

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 61
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη Empty Απ: Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη

Δημοσίευση  Agapi 15/6/2008, 18:02

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην τελευταία 8-ετια που κυβερνούσε,
είχε απομακρυνθεί 180 μοίρες από τον άνθρωπο. Αυτό το ξέρουν όλοι.
Βασικά είχε απομακρυνθεί από την ιδεολογία του. Το 2000 πήρε τις
εκλογές με τρομακτικό κόπο, τελευταίας στιγμής. Και αυτό το ξέρουν όλοι.
Το ότι ο Σημίτης παρέδωσε ένα κόμμα πολύ πιο κάτω από τις προσδοκίες
που είχε ο ιδρυτής του στα χέρια του ΓΑΠ, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό
να το καταλάβουμε. (Το είχε ξανακάνει και στο παρελθόν, όταν τον
τοποθέτησε Υπ Εξωτερικών μετά την κρίση με το «ευχαριστώ στην Αμερική»
και τον Οτσαλάν και Υπ. Παιδείας μετά τις απεργίες των μαθητών σε
ολόκληρη την χώρα. Και στις δυο περιπτώσεις ο ΓΑΠ τα κατάφερε
θαυμάσια.) Το ότι ο ΓΑΠ, το 2004, ανέβασε τρομερά και σε πολύ σύντομο
διάστημα τα ποσοστά του κινήματος (ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος, με την
διαφοροποίηση από την Ν.Δ. και την «επανάσταση» τους εναντίων της
δεξιάς, ήταν τότε πολύ πιο κοντά στο λαό από την τελευταία κυβέρνηση
και μια αναγκαία λύση της στιγμής- μια συγκυρία που έπρεπε να την
αρπάξουμε αυτή την δεδομένη στιγμή).
Το ότι τότε (το 2004) μπορούσαμε να βγαίνουμε και πάλι κυβέρνηση με τον
ΓΑΠ, - αν δεν υπήρχαν οι «καλοθελητές» που «ανακάλυψαν» ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, το σκάνδαλο Πάχτα, κλπ- το νομίζουμε όλοι. Το
ότι αν δεν θα τους είχε διαγράψει τότε ο ΓΑΠ, θα είχαμε πιο πικρά
αποτελέσματα σαν ποσοστά, νομίζω ότι είναι κατανοητό.
Το ότι τόσο καιρό ο Σημίτης ήταν άφαντος από το κόμμα, το είδαμε όλοι.
Το ότι πριν ένα μήνα είχαμε μειώσει την διαφορά σε 1 και κάτι με την
Ν.Δ., πάλι το ξέρουμε. Μετά άρχισαν ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ. Δηλώσεις για ότι
δεν πρέπει να προσεγγίζουμε το άλλο δημοκρατικό χώρο που βρίσκεται
κοντά μας σαν ιδεολογία, που κάποιοι το ονομάζουνε «παρακαλούμε», κλπ.
Σαν συμπέρασμα, μεγαλώνει η ψαλίδα. Η απαξιωτική ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε στιγμή μάλιστα μεγάλης απόστασης και
σιωπής, ήταν όμως το κερασάκι στην τούρτα. Να σας πω κάτι? Η ΔΕΔΟΜΕΝΗ
απάντηση του ΓΑΠ ήταν το μόνο ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ που μπορούσε να κάνει. Όταν
μάλιστα, όλοι μας ξέρουμε, λίγο- πολύ, ότι όλα έχουν υπόβαθρο που
«βρωμάει» εδώ και μήνες (να μην πω πάνω από χρόνο) σε όλες τις γωνίες
τις χώρας.
Αναρωτιέται κανείς? ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΨΑΛΙΔΑΣ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ,
ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? Μήπως ξεχάσαμε όλοι τα
διάφορα «παπαγαλάκια» που λέγανε να δώσουμε μια και μετά, δεύτερη
ευκαιρία στον Καραμανλή, γιατί «δεν ολοκλήρωσε το έργο του»? Μήπως
είναι οι ίδιοι που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? ΚΑΙ
ΓΙΑΤΙ? ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο
ΜΟΝΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ? ΚΑΙ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ? ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και λυπάμαι όταν κάποιοι έχουν μνήμη και
λογική «κατσαρίδας». Ένα πράγμα ξέρω όμως σίγουρα: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ, πολύ πιο δύσκολο από
τι είχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που άρχισε από την αρχή. Γιατί τον ΓΑΠ
τον ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ, ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΟ, ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
Για μένα, ότι κάνει τώρα είναι μεγάλο ρίσκο και δείχνει μεγάλη πολιτική
ικανότητα. Μαζί με τις άλλες αρετές που έχει: τιμιότητα και αληθινή
συμπαράσταση σε όλα τα στρώματα του κέντρου και κάτω, μου δείχνει ότι
ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ, ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το συμπέρασμα: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ+ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ.
ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
Υ.Γ. ΘΥΜΑΣΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 1977?
sunny
Agapi
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη Empty Απ: Σχολιάζω την επιστολή Σημίτη

Δημοσίευση  Gretsi 17/6/2008, 08:21

Κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις -όποτε- επικείμενες εκλογές, αλλά φαίνεται πως δεν τελειώσαμε με τα εσωτερικά μας, μολονότι ο Βενιζέλος έχει σαφώς υποστείλει τις ηγετικές του φιλοδοξίες. Στην ουσία τώρα αγγίζουμε τον καυτό πυρήνα του προβλήματος, αφού μετά την απώλεια της εξουσίας, οι εκσυγχρονιστές "μας" αποσύρθηκαν διακριτικά στο παρασκήνιο. Αντίθετα λοιπόν από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι -θεμιτές ως ένα βαθμό- προσωπικές φιλοδοξίες του Βαγγέλη του Βενιζέλου, εδώ έχουμε σαφώς σχημαστισμένη κεντροδεξιά συνιστώσα, ενώ ο Β.Β. αποφάσισε να σχηματίσει ρεύμα, αφού έχασε τις εσωκομματικές εκλογές. Δεν πρόκειται λοιπόν εδώ για σύγκρουση προσώπων, αλλά πολιτικών, οπότε η αφορμή και οι χειρισμοί έχουν δευτερεύουσα σημασία.
Για όλους εμάς που ανήκουμε ή προερχόμαστε από το χώρο της αριστεράς, οσο ακαθόριστη και να είναι η πρότασή μας για τα πράγματα, είναι σαφές ότι δεν αρκούμαστε σε μιά πρόταση -εξωραϊσμένης έστω- διαχείρισης του συστήματος. Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ και στις δύο τελευταίες εκλογές δεν απομακρύνθηκε αρκετά από μιά τέτοια διαχειριστική λογική και το πλήρωσε. Ακόμη λοιπόν και αν μόνη ή βασική επιδίωξη κάποιων είναι η όσο γίνεται ταχύτερη επάνοδος στην εξουσία, το φιλολαϊκο προφίλ του ΠΑΣΟΚ δε σώζεται με ένα εκσυγχρονιστικό λίφτιγκ και άλλες ανάλογες συνταγές από τα παλιά. Η λαϊκή δυσφορία δεν κατευνάζεται, ούτε καν εισπράτεται από μιά εκσυγχρονιστική λογική.
Από την άποψη αυτή κανείς δεν πρέπει να φοβάται την -έτσι κι αλλιώς αναπότρεπτη- πολιτική σύγκρουση διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αρκεί να γίνει αυτή με πολιτικούς και όχι προσωπικούς όρους. Πρόσωπα θα συγκρουστούν, αλλά το ζήτημα είναι να αναδειχθεί η πολιτική διαφορά, χωρίς αφορισμούς και τακτικισμούς, ώστε να αναδειχθεί η πολιτική που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει συνειδητά, ώστε αυτή να αποτελέσει τη βάση κυβερνητικού προγράμματος. Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να οδηγηθούμε σ' ένα ξεκαθάρισμα παλιών προσωπικών λογαριασμών, του στυλ "σε στήριξα - δε με στήριξες" και να οδηγηθούν οι αντιμαχόμενοι -κι όλοι εμείς μαζί τους- σε εκλογικό καιάδα.-

Gretsi

Αριθμός μηνυμάτων : 50
Registration date : 23/01/2008

http://jgretsi.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης