Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Πήγαινε κάτω

Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Δημοσίευση  ikap Την / Το 18/3/2008, 23:01

Τι άλλο πρέπει να γίνει, για να καταλάβει ο ελληνικός λαός, πως ο Καραμανλής και η ΝΔ δεν έχουν τίποτα καλό να του δώσουν. Ποιός τους εμπιστεύεται πιά; Περίμενετε απο την κυβέρνηση των δομημένων ομολόγων, να λύσει με αξιοπιστία το ασφαλιστικό;. Ο Κ. Καραμανλής συμπεριφέρεται ως μισογύνης, το νέο νομοσχέδιο του για το ασφαλιστικό είναι γυναικοκτόνο. Ας σταματήσει λοιπόν να κρύβεται πίσω απο την Φάνη, να βγεί και να πει ανοιχτά πως οι δεσμεύσεις του ή αλλιώς τα τρία δεν, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μπούρδα.
Βλέπουμε τον πληθωρισμό να έχει σκαρφαλώσει στο 4,4% και την ακρίβεια να καλπάζει. Τον χαμό με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ και την απεργία τους, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τα έμμισθα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης να ασκούν απο σφοδρή έως συκοφαντική επίθεση εναντίων των απεργών. Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν, το κράτος δεν κάνει τίποτα, γιατί το ενδιαφέρουν τα έσοδα απο τους φόρους των καυσίμων.
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, απο ψυχολογική άποψη έχει πάθει το “σύνδρομο της Στοκχόλμης”, το θύμα αρχίζει να συμπαθεί και στο τέλος να δικαιολογεί τον θύτη. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση που ο Έλληνας τιμωρεί την αντιπολίτευση, αλλά όχι την κυβέρνηση. Αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον Κ. Καραμανλή, το μέλλον δυστυχώς είναι δυσοίωνο, μαύρο, για να μην πω και σκούρο μπλε. Έχουμε πάθει ως χώρα το σύνδρομο του Καραμανλικού ιδεασμού.

ikap

Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ηλικία : 38
Registration date : 03/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ikap.yooblog.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 19/3/2008, 09:18

Η Δεξιά, το καλοκαίρι του 2000, έκανε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας για την ίδια. Προσέλαβε στη θέση του εκπροσώπου τύπου τον Ρουσόπουλο, άνθρωπο των ΜΜΕ και κουμπάρο του Βουλγαράκη. Βέβαια, η πρόσληψη αυτή κόστισε λίγο ακριβά και όπως ακούστηκε τότε συνέβαλε και ο Βαρδινογιάννης, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Τα πρώτα αποτελέσματα της κίνησης εκείνης, άρχισαν να γίνονται ορατά από την άνοιξη του 2001, όταν όλα τα ΜΜΕ είχαν ξεσηκωθεί κατά του νόμου Γιαννίτση. Ενορχηστρωμένα και μεθοδικά, η Δεξιά κατάφερε να ελέγχει σιγά σιγά όλα τα ΜΜΕ και παράλληλα να διαμορφώνει προφίλ αδιαμφισβήτητου ηγέτη στον Καραμανλή. Η συνέχεια είναι γνωστή. Το 2004 η Δεξιά κέρδισε τις εκλογές και άρχισε η αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "λίγος", "αδύναμος", "άβουλος", "μη κατάλληλος για πρωθυπουργός" και άλλα πολλά ωραία, που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά, ότι ο Καραμανλής έκανε 7 χρόνια στην Αντιπολίτευση, δεν μετρά. Τότε μάθαινε, πώς θα κυβερνήσει. Δυστυχώς για μας όμως, πρέπει αν είναι κακός μαθητής, γιατί κατά φρε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να οδηγήσει τη χώρα σε διεθνή απαξίωση! Και μάλιστα, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους οποίους η κυβέρνηση της Δεξιάς επαίρεται ότι διοργάνωσε!!!
Όλα, όμως, ξεκίνησαν από την πρόσληψη Ρουσόπουλου. Ο άνθρωπος των μέσων, διαμόρφωσε το κλίμα για την νίκη της Δεξιάς. Μεθοδικά, αποψίλωσε το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η Δεξιά. Πάντοτε λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο, πάντοτε μεθόδευε όχι την επόμενη, αλλά τη μεθεπόμενη κίνηση. Συνεπώς, ας μην απορούμε για τα τελευταία... Ίσως γιατί πρέπει να περιμένουμε και άλλα...

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 56
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο ΙΔΕΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 19/3/2008, 11:29

Στο ερώτημα γιατί πιστεύουν τον Καραμανλή θα πρέπει να απαντήσω: Πέραν των παραδοσιακών δεξιών υφίσταται μία σημαντική μερίς αυτών που έχουν τον ιδεασμό ότι η άνοδος της οικονομίας δια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα επιφέρει την βελτίωση της θέσεώς τους ως ανθρώπων.
Είναι σαφές και ιστορικά διαπιστωμένο το άτοπο ... στον μερισμό δε των αποτελεσμάτων η μερίδα του λέοντος ανήκει στον "επιχειρηματία" . Με πολύ αγώνα οι εργαζόμενοι καταφέρνουν να αποσπάσουν κάποιο ελάχιστο μερίδιο από τον λέοντα της κοινωνίας, το αυτό και η εξουσιαζόμενη υπο του λέοντος κοινωνία της ζούγκλας μας. Είναι σαφές ότι ο ιδεασμός αυτός πρέπει να καταρριφθεί και πάλι. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ συμβάλλει τα μέγιστα στην εδραίωση αυτού του ιδεασμού και ελάχιστα προσπαθεί να αποκαλύψει το άτοπό του.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 19/3/2008, 23:47

Γιατί το ΠΑΣΟΚ των εκσυγχρονιστών έριξε πολύ νερό στο μύλο των επιχειρηματιών και των κερδών τους. Ίσως γιατί κάποιοι με την έννοια του εκσυγχρονισμού, "πέρασαν" μια ιδιότυπη θεωρία σοσιαλιστικού καπιταλισμού!

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 56
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 20/3/2008, 10:17

Πέραν των ανωτέρω θα πρέπει ο πρόεδρος να μας εξηγήσει την αναφορά του στους επιχειρηματίες στο συνέδριο. "Τι" και "ποιούς" εννοούσε και κυρίως "πως". Είναι σημαντικό πολιτικά για τον προσδιορισμό του κινήματος. Για μένα το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει ποτέ να είναι "κόμμα επιχειρηματιών", υπάρχει αυτό το κόμμα και είναι στην κυβέρνηση. Μήπως τελικά τέτοιες δηλώσεις μπερδεύουν; μήπως τελικά ο διαχωρισμός είναι απόλυτα μαρξιστικός: κόμματα επιχειρηματιών - κόμματα κοινωνικής βάσης/εργαζομένων΄.
Μήπως πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει για τα καλά τι είναι και ποιούς πρεσβεύει ;
Την δική μου πρόταση -αναφορά την έχω κάνει στο ΠΑΣΟΚ του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, το ΠΑΣΟΚ τελικά έχει το θάρρος να το πράξει καθαρά ... .

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...

Δημοσίευση  tiramola Την / Το 20/3/2008, 14:18

Η λαική παροιμία του θέματος φαίνεται οτι στην περίπτωση Καραμανλή δεν ισχύει...
Η παρέα απο την Θεσσαλονίκη που ήρθε πακέτο με τον πρωθυπουργό ανέλαβε θέσεις στον κρατικό μηχανισμό μετά απο εντολή Καραμανλή...
Φίλος Αναγνωστόπουλος...γνωστός κουμπάρος
Φίλος Κλαδάς...υποθεση Κουκοδήμου-Τριανταφυλλόπουλου-Αναστασιάδη
Φίλος Ζαχόπουλος....
Φίλος Τσιτουρίδης...ομόλογα
Μετά απο όλα αυτα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Πρωθυπουργός παραμενει το "δυνατό χαρτί" της λεγόμενης νέας διακυβέρνησης...
Όταν έχει "αποδοχή" σε 1 στους 2 Έλληνες σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις ειναι εμφανές ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός προστασίας του πρωθυπουργού...
Τι γίνεται όμως αντίστοιχα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης?
Το ακριβώς αντίθετο ο οποιος βρίσκεται διαρκως υπό αμφισβήτηση ακόμα και όταν έχουμε να κάνουμε με κάποια δηλωση στελέχους το οποίο μπορεί απλά να αμφισβητει μια επιλογή του!
Παράλληλα απο αριστεροδεξιούς κύκλους συνηθίζεται να αποκαλείται "Γιωργακης".
Είναι και αυτό ένα κόλπο μείωσης της προσωπικότητας του...

Σωτηρόπουλος Σπύρος.

tiramola

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Registration date : 27/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σύνδρομο Καραμανλικού ιδεασμού.

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 20/3/2008, 15:50

Όταν όλα τα ΜΜΕ φτιάχνουν καθημερινά το προφίλ του "ισχυρού πολιτικού", του "καταλληλότερου", που όλοι γνωρίζουμε πως είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, τι ψάχνουμε να βρούμε; Η λαίλαπα Ρουσόπουλου έχει καταφέρει να περάσει το μήνυμα και να ελέγχει ΠΛΗΡΩΣ ότι έχει σχέση με επικοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, θέλει δρόμο για να ξεπεράσει αυτή τη λαίλαπα. Έχει ανατρέψει όλους τους συσχετισμούς. Δημοσιογράφος διαπλεκόμενος, κουμπάρος υπουργού και υπουργός ο ίδιος! Έχει πετύχει το 100%! Έτσι, μένει στο απυρόβλητο ο "καταλληλότερος"! Και κερδίζει εκλογές το Σεπτέμβρη και είναι πάλι μπροστά το κόμμα του, έχοντας κατεβάσει όλη την κοινωνία σε απεργίες!

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 56
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης