ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΡΟΣ 3ο ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΡΟΣ 3ο ΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 17/3/2008, 18:29

8. ΕΡΓΑΣΙΑ


Το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν αποδέχεται την εξάρτηση ανθρώπου από άνθρωπο, πολύ περισσότερο δεν αποδέχεται την πρόταξη της κερδώας οικονομίας έναντι του ανθρώπου.
Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη για την δημιουργία μιας νέας οικονομίας με κέντρο και σκοπό της, την κοινωνική προσφορά και τον άνθρωπο.

Μια νέα οικονομία που δεν θα έχει ως σκοπό το κέρδος, αλλά την απόλαυση της ζωής του ανθρώπου μέσα από λογικές και παραγωγικές διαδικασίες που δεν θα καταστρέφουν, δεν θα αναλώνουν τον πλανήτη εις όφελος κανενός, πόσο μάλλον εις όφελος λίγων.
Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει, σχεδιάζει και προτείνει την οικονομία της κοινωνίας και του ανθρώπου.

Ένα μέσο για αυτό είναι η εξοικονόμηση ωρών εργασίας από τις εφαρμογές της τεχνολογίας υπέρ του κοινωνικού συνόλου, υπέρ του εργαζόμενου.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ δεν παραβλέπει τις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες και την ανάγκη ρύθμισής τους, ώστε να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και να καλύπτουν τις βιοτικές του ανάγκες.

Οι αμοιβές της εργασίας στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωζώνη. Ουσιαστικά αντιστοιχούν σε βιοτικό επίπεδο φτώχειας και τούτο είναι μια κατάσταση που πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Δεν είναι δυνατόν ο εργαζόμενος άνθρωπος που αφιερώνει την ζωή στην εργασία του να μην μπορεί να εξασφαλίσει από αυτή τα αναγκαία προς το ζείν, να δεσμεύεται και να διαιωνίζεται η προοπτική φτώχειας και ανέχειας για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται και θα αγωνιστεί ώστε ο ελάχιστος καταβαλλόμενος μισθός να είναι πάντοτε ο διπλάσιος των βασικών υλικών ανθρώπινων βιοτικών αναγκών.

Στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση και κανένας συμψηφισμός.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να ορίσει ως ελάχιστο μηνιαίο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη το ποσό των ….. Ευρώ, το οποίο θα αυξάνεται μέχρι να καλύπτει τον πιο πάνω στόχο.
Οι ανώτεροι του ελαχίστου μισθού αυξάνονται άμεσα κατά ποσοστό … % .

Η Ελλάδα διατηρεί ένα από τα πιο ασφυκτικά και μειωτικά για τον εργαζόμενο άνθρωπο νομικά καθεστώτα της Ευρώπης.
Η αναιτιολόγητη απόλυση δίνει το στίγμα της αυθαιρεσίας και των εξουσιών του εργοδότη.
Ολοι πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι απέναντι στην εργασία μας, εργαζόμενοι και εργοδότες.
Το ΠΑΣΟΚ άμεσα θα καταργήσει όλες τις διατάξεις που δημιουργούν το πλαίσιο αυθαιρεσίας και θα τις αντικαταστήσει με νέες που θα δίνουν το στίγμα της δημοκρατίας και της συνεργατικότητας στους χώρους δουλειάς.

Η αναιτιολόγητη απόλυση καταργείται και πρέπει να είναι αιτιολογημένη, η αιτιολογία σημειώνεται σε ειδικό βιβλίο εργαζομένου.

Το εργατικό δίκαιο, ατομικό και συλλογικό αλλάζει και κωδικοποιείται για να εξασφαλίσει την σαφή γνώση, την ποιότητα της εργασίας και την υπευθυνότητα, για να καταστείλει την αυθαιρεσία, για να μετατρέψει άμεσα την δουλειά – λέξη απότοκο της δουλείας – σε εργασία.

Θεσμοί μερικής απασχόλησης και δανεισμού εργαζομένων μειωτικοί για την ανθρώπινη υπόσταση καταργούνται ή τροποποιούνται.
Μερική απασχόληση σημαίνει ολόκληρο ημερομίσθιο, δανεισμός εργαζομένων σημαίνει άνθρωπο - εμπόρευμα και καταργείται.


9. ΑΝΕΡΓΙΑ

Η σύγχρονη μάστιγα της Ελλάδας που δεν παράγει πλέον, αλλά μόνο καταναλώνει είναι η ανεργία.

Η ανεργία δημιουργεί στρατιές απελπισμένων ανθρώπων, ανθρώπων χωρίς αύριο και ελπίδα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ανθρώπων που πολλές φορές θυσιάζουν την αξιοπρέπειά του για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα ελάχιστα αγαθά της διαβίωσης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει επιδόματα και δεν αρκείται σε ελεημοσύνες, το ΠΑΣΟΚ του σήμερα εξασφαλίζει τις βιοτικές ανάγκες κάθε Ελληνα, με αντίστοιχη υποχρέωσή του για παροχή κοινωνικά επωφελούς εργασίας.

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την εξάλειψη της ανεργίας εδράζεται σε σειρά ρυθμίσεων και παρεμβάσεων στην οικονομία, που ξεκινούν όχι μόνο από την πολιτική στήριξης των ανέργων σε κάθε επίπεδο, αλλά και την μελέτη των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την ενίσχυση των παραγωγικών δομών, την δυνατότητα αυτοοργάνωσης των εργαζομένων, την δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων μονάδων παραγωγής σε τομείς που πράγματι μπορούν να είναι παραγωγικοί, την δημιουργία πανεπιστημιακών, παραγωγικών και επιμορφωτικών σχολών με ειδικά αντικείμενα και γνώση επιχειρηματικής οργάνωσης.

Το νομικό πλαίσιο αλλάζει, ο Ο.Α.Ε.Δ. αλλάζει μορφή και γίνεται ένα σύγχρονο κοινωνικό εργαλείο προσφοράς γνώσης, σύντομα ο άνεργος θα μπορεί να επανέλθει στην εργασία, είτε ως εργαζόμενος είτε απασχολούμενος σε νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργούνται με την συμμετοχή του.
Κανένας Ελληνας δεν μπορεί να είναι στην γωνία της νέας Ελλάδας, όλοι είμαστε κομμάτι της και συμμέτοχοι σε αυτή.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης