ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  geKollias Την / Το 8/3/2008, 20:59

Από το blog μου http://neopasok.blogspot.com/

Η όποια συζήτηση πάνω στο ζήτημα αυτό ξεκινά από δύο παραδοχές.
Η πολιτική του Κινήματος απαιτεί ριζική αλλαγή. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθήθηκε κατά την περίοδο Σημίτη και, δυστυχώς, ψήγματά της ενυπάρχουν και στις σημερινές θέσεις του Κινήματος, πρέπει να αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ. Δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να επανέλθουμε στην πολιτική της εποχής του Α. παπανδρέου, αλλά να διαμορφώσουμε μία αριστερή σύγχρονη πολιτική, με βάση την σημερινή πραγματικότητα. Να αμφισβητίσουμε τον "μονόδρομο" - για κάποιους-της φιλελεύθερης πολιτικής και να παράγουμε θέσεις πάνω στα σύγχρονα προβλήματα της Κοινωνίας.
Τα φθαρμένα και - σε κάποιες περιτπώσεις - διεφθαρμένα πρόσωπα πρέπει να αλλάξουν. Για πολλούς και ευνόητους λόγους, αλλά και για έναν σημαντικό. Πρόσωπα που υλοποίησαν με συνέπεια μία νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν είναι ικανά, με την ίδια συνέπεια, να διαμορφώσουν, στηρίξουν και υλοποιήσουν μια αριστερή πολιτική.
Συνεπώς απαιτείται ΚΑΙ αλλαγή πολιτικής ΚΑΙ αλλαγή προσώπων.
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι ΠΩΣ θα γίνει η αλλαγή αυτή.

  • Από την βάση;
Μα η βάση του Κινήματος είναι απληροφόρητη, αμέτοχη, πληγωμένη, περιθωριοποιημένη, αλλά κυρίως χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.

  • Από τα μεσαία στελέχη;
Μα εκεί κυριαρχεί η διαφθορά, οι μηχανισμοί, η καρεκλοθηρία. Είναι το χειρότερο καμμάτι του Κινήματος. Αυτοί προτιμούν να είναι στην θέση τους κι ας κατρακυλά το ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που φτύνει καθημερινά η κοινωνία κι αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.

  • Από τα ανώτερα στελέχη;
Μα αυτοί πρέπει να φύγουν. Ποιός είναι αυτός που θα καταργήσει το εαυτό του; Αυτοί περιμένουν να "διαμοιράσουν τα ιμάτια" του.

  • Από το Συνέδριο;
Μα αυτό είναι "στημένο" από τους μηχανισμούς. Μια ωραία εκδήλωση θα είναι, χωρίς ουσία. Οι σύνεδροι "εκλέχθηκαν" χωρίς - στην ουσία - συμμετοχή των μελών και φίλων. Στην πραγματικότητα επιλέχθηκαν από τους μηχανισμούς.

  • Από τον πρόεδρο;
Μα αυτός φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει.Ή για να είμαι ακριβής ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Η ροή των πληρφοριών από τα κάτω προς αυτόν φιλτράρεται και φτάνει ωραιοποιημένη.
Άρα; Δεν γίνεται τίποτα;
Γίνεται!
Η λύση είναι μία εσωκομματική επανάσταση μέσω διαδικτύου!
Όλες οι ελεύθερες φωνές που διατυπώνουν, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς έλεγχο από μηχανισμούς τις προωθημένες απόψεις τους στο διαδίκτυο, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.
Ξέρω δεν είναι εύκολο, αλλά ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
Ας το τολμήσουμε. Μπορούμε.

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 36
Ηλικία : 59
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://neopasok.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  tractatus Την / Το 8/3/2008, 22:34

Τα είπες όλα και, κυρίως, τα έγραψες!!! Ελπίζω να τα διαβάσουν οσο γίνεται περισσότεροι γιατί κι εγώ μόνο σε αυτού του είδους πια την επανάσταση ελπίζω. Γι' αυτό θα τα πούμε απο κοντά και ελπίζω να συντονίσουμε οι bloggers τη δράση μας και να ανατρέψουμε αυτή τη καθεστυκϊα τάξη που λυμαίνεται το χώρο.

tractatus

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  Gretsi Την / Το 9/3/2008, 11:32

Είμαι απόλυτα σύμφωνος!
Για να ανοίξει όμως μια τέτοια διαδικασία, όπου οι εκτός των τειχών θα γκρεμίσουν τα τείχη της μετριοκρατίας, πρέπει όλη η κοινωνία να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Όχι γκρίνια και μιζέρια!
Όποιος έχει "πράγματα" να πει να μην υποχρεώνεται να περάσει από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του κομματικού κατεστημένου.
Μην υποτιμάμε τις αντιστάσεις αυτού του κατεστημένου. ΑΝ ολόκληρη η κοινωνία δεν επιλέξει να μπει σε μιά βασανιστική διαδικασία αναζήτησης του καινούριου, αν βολεύεται και με το παλιό [με κάποια μπαλώματα] το κατεστημένο έχει τις έτοιμες λύσεις:
Συνταγές και σενάρια κοπτικής ραπτικής, που κανένας μας δε θέλει, αλλά που όλοι θα υποχρεωθούμε να υποστούμε, περνώντας από το τούννελ των τετελεσμένων γεγονότων.
Μην έχουμε αυταπάτες.
Το ΠΑΣΟΚ περνάει την πιό δύσκολη περίοδο της ιστορίας του.
Μετά μιά πολύχρονη διακυβέρνηση, για το τελευταίο μέρος της οποίας κανείς δε μπορεί να είναι περίφανος, καλούμαστε όλοι για μια καινούρια αρχή.
Δεν είναι καινούρια αν λιβανίζουμε το παρελθόν, ως τώρα αυτό γινόταν. Μια γενικόλογη αυτοκριτική του τύπου "κάναμε λάθη" χωρίς ποτέ να προσδιορίζονται συγκεκριμένα ποιά ήταν αυτά, γιατί έγιναν και πως δεν θα ξαναγίνουν, άφηνε απ' έξω το κόμμα και επί της ουσίας άθικτη την [δια]κυβέρνηση στο ουσιαστικό απυρόβλητο και την κοινωνία στο ρόλο του θεατή-χειροκροτητή.
Φυσικά το διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό μέσο, που μπορεί να σαρώσει τα στεγανά, ας το αξιοποιήσουμε όσο πιό πολύ μπορούμε.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Gretsi στις 10/3/2008, 23:26, 1 φορά

Gretsi

Αριθμός μηνυμάτων : 50
Registration date : 23/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://jgretsi.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  geKollias Την / Το 9/3/2008, 12:36

Πρέπει να τα πούμε από κοντά στο Συνέδριο. Όσο γίνεται περισσότεροι. Και να συντονιστούμε. Επί παραδείγματι θα μπορούσε κάλλιστα το "ΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ" να μετατραπεί σε ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, μέσα από το οποίο θα γίνεται θεματικός διάλογος, όχι όμως αφηρημένος και αόριστος, αλλά πολύ συγκεκριμένος και χρονικά περιορισμένος. Θα μπορεί, δηλαδή να "ανοίγει" ένα ζήτημα, να συζητείται επί π.χ. ένα μήνα και να διαμορφώνεται έναν κείμενο πρότασης, το οποίο - πρέπει να βρούμε τον δίαυλο - να πηγαίνει ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.
Μία σκέψη είναι. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες καλύτερες.
Σημασία έχει η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 36
Ηλικία : 59
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://neopasok.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 9/3/2008, 12:40

Τα είπατε όλα, τα γράψατε όλα! Γράφτηκε στο πρώτο σχόλιο η ίδια η ψυχή μας!
Μόνο που πλέον η γραφή πρέπει να αντικατασταθεί από τη δράση, το εγώ από το εμείς και το σάπιο σύστημα που λέγεται "βαθύ πράσινο κράτος" από έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και προοπτικής.
Όσο για τον Πρόεδρο, θέλω να γράψω δυο λόγια καρδιάς. Τον τιμάμε και τον σεβόμαστε για τους προσωπικούς του αγώνες. Του αναγνωρίζουμε ότι παλεύει ΜΟΝΟΣ του, μέσα και έξω από το Κίνημα.
Στο Συνέδριο αυτό του προσφέρεται η μεγάλη ευκαιρία να ανατρέψει τη σαπίλα, να διαλύσει το υπάρχον και να δημιουργήσει το μελλοντικό. Κι εμείς, σε κάθε του προσπάθεια, είμαστε εδώ. Κυρίως, για να του δείξουμε ότι ζει σε ένα περιβάλλον που τον θέλει εγκλωβισμένο. Ας ανοίξουμε την πόρτα και ας γκρεμίσουμε οτιδήποτε τον κρατά μακριά μας. Εμείς τον θέλουμε ΕΔΩ, στο πλευρό μας, Αρχηγό και συμμαχητή. Για να δούμε ένα "άλλο" αύριο για την Δημοκρατική Παράταξη και τη χώρα.

Γιάννης

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  Tzonakos Την / Το 11/3/2008, 11:10

Προσυπογράφω και εγω την αναζήτηση τρόπων και την κραυγή αγωνίας για το μέλλον μας και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Μια υπενθύμιση μόνον : Η πρόταση για "επανάσταση μεσω Διαδικτύου" πρέπει να βγαίνει προς τα έξω, αλλιώς μόνοι μας θα τα λέμε, μόνοι μας θα τα ακούμε. Εμείς μεταξύ μας δηλαδή. Ετσι και αλλιώς στα μπλόγκς μας αν ψάξει κανεις θα βρει αναρτήσεις για πολλά θέματα που θα μπορούσαν να γίνουν προτάσεις και θέσεις.
Τα έχουμε πει, θα τα ξαναπούμε, θα τα διαβάσουμε ο ένας στον άλλο και τι έγινε ;
Αν αυτά δεν περάσουν :
α) Στον έξω κόσμο
β) Στην ηγεσία
τότε θα μείνουν γραπτά σε ιστολόγια
Ας είμαστε πιο ρεαλιστές, ωστόσο ας δυναμώσουμε την φωνή μας. Σε αυτο με βρίσκετε σύμφωνο.

Απο το Συνέδριο δεν περιμένω και πολλά, επίσης. Θα δούμε. Αφου θα υπάρχει περίπτερο του e-forum στο Συνέδριο θα τα πούμε και απο κοντά. Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω οτι είμαστε λίγοι και ανεπαρκείς.
Μπορούμε να δώσουμε νέους δρόμους, πρέπει να το κάνουμε.
avatar
Tzonakos

Αριθμός μηνυμάτων : 39
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://tzonakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  gste Την / Το 11/3/2008, 11:39

Ειμαι πολυ διστακτικος οταν ακουω να μου ζητανε προτασεις για νεα προσωπα και για νεες πολιτικες.......ειμαι πλεον αρκετα γέρος για να ξερω οτι τα πραγματικα νεα προσωπα (σοβαρα και μη) και οι νεες πολιτικες δεν προτεινονται απο κανεναν, αλλα ζυμωνονται και προκυπτουν μεσα απο την κοινωνια και τους κοινωνικους εταιρους (εδω βαζω και τα μμε), τα δε υπαρχοντα προσωπα και τα κομματα απλα συμμετεχουν σοβαρα ή οχι, σην ζυμωση αυτη............

Προσωπικα εαν και γνωριζω πολλα απο τα στελεχη του πασοκ και απο τη ΝΔ (γνωριζω πολιτικα εννοω), δεν βλεπω κανεναν/καμμια που να μπορουσε σημερα να αποτελεσει τον φορεα νεων πολιτικων. Οπως τα εχω ‘γνωρισει’ τα στελεχη μεχρι σημερα, δεν τα θεωρω ικανα για να το κανουν επιτυχημενα αυτο, εκτος εαν αλλαξουν ..........

Στο πασοκ απο την διαδικασια 9-11/2007 προεκυψε κατα την γνωμη μου κατι πολυ θετικο και κατι πολυ χρησιμο. Προεκυψε ποια απο τα γνωστα σημερινα προσωπα εχουν καποιες πιθανοτητες να μπορεσουν να συνεχισουν και στο μελλον να ειναι μεσα στα δρωμενα στην κοινωνια και στο πασοκ και ποια προσωπα οχι, αυτο ειναι το θετικο........ και προεκυψε και το χρησιμο, οτι δηλαδη τα απλα μελη/φιλοι του πασοκ δεν προκειται ουτε να λυπηθουν, ουτε να σταματησουν/σωσουν και κανενα απο τα στελεχη του πασοκ που θα αποφασισουν να προβουν σε δημοσιες πολιτικες αυτοκτονιες..............Προσωπικα ψαχνω για προσωπα καινουργια, προσωπα που σημερα ειναι αγνωστα αλλα πιθανον σε 1-2-3 χρονια να ειναι οι φορεις του νεου......www.gstidi.blogspot.com

gste

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Location : athens greece
Registration date : 01/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.gstidi.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  manix Την / Το 17/3/2008, 14:24

Συμφωνώ και εγώ και συνυπογράφω το σχόλιο του Tzonakos στίς 11/3/ 08 ότι πρέπει να βγούν αυτές οι φωνές μας προς τα έξω και να μην περιοριστούμε στα αναγραφόμενα στα blogs. Προτείνω να ξεκινήσει μία συζήτηση για το πώς οί απόψεις που δημοσιεύονται στα blogs θα μεταφερθούν στούς μή χρήστες του internet. Πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργήσει μία τεράστια πηγή νέων συνοδοιπόρων , θα είναι μία γιγάντωση της φωνής μας , θα είναι μία κίνηση αυξημένης αποτελεσματικότητας.

manix

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ηλικία : 57
Location : holargos
Registration date : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 17/3/2008, 22:30

Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτού του Συνεδρίου είναι ότι τελικά ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ! Και μόνο αυτό αποτελεί την απαρχή ενός νέου αγώνα. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε, όλοι όσοι βρεθήκαμε μέσα από το Διαδίκτυο, να αποτελέσουμε μια ισχυρή ομάδα κρούσης που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ τον αέρα της ανανέωσης και της τελικής νίκης. Και νομίζω ότι επιβάλλεται πλεον να αναληφθούν πρωτοβουλίες συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα, από εμάς τους ίδιους. Να μην περιοριστούμε στο Διαδίκτυο, αλλά με μέσο το Διαδίκτυο να προκαλέσουμε την Κοινωνία. Η πρόκληση της επόμενης μέρας είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να την εκμεταλλευτούμε.

Γιάννης

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

H ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 18/3/2008, 19:55

Την άνοδο της ασημαντότητας του Καστοριάδη θα την έχετε ίσως διαβάσει ...
Πρέπει να δράσουμε ... .Το συνέδριο ήταν συνέδριο διαίρεσης, είναι "αυτοί" οι πρωτοκλασάτοι και εμείς οι "άφωνοι".
Αυτά πρέπει να τελειώσουν, πρέπει μέσα από την κοινωνία και με την αποφασιστική συνδρομή μας να ξεκινήσει η κινηματική πορεία.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης