Μια πρόταση και από εμένα

Πήγαινε κάτω

Μια πρόταση και από εμένα

Δημοσίευση  papaioannou Την / Το 8/2/2008, 15:20

Κατά αρχήν είναι μόνο μια πρόταση.
Δουλεύει πάνω στις επαγγελματικές συντεχνίες. Συντεχνίες που μπορούμε να τις δούμε ποια να υποκαθιστούν την κοινωνία. Συντεχνίες που φαίνονται στο τρόπο που διαδηλώνουμε και απαντούν στην ατομικότητα μας που το μόνο σημείο όπου εφάπτεται με την ατομικότητα του αλλού είναι στο επαγγελματικό.

Τομεακή
Έχουμε μέλη σε κάθε επαγγελματική ομάδα. Αυτό-ιδρύουν μια τομεακή σε επίπεδο νόμου, στην οποία θα πρέπει να υπάρχει αυτονομία τόσο στην λειτουργά της όσο και στο καταστατικό της, αριθμός μελών, συνεργαζόμενων, δράσεις. Λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό που αναθεωρείται ή επικυρώνεται κάθε δυο χρόνια.

Αυτό οργάνωση και στο προεδρείο ή στην δομή και διακλάδωση. Η κάθε τομεακή μπορεί να εντάξει και συναφείς επαγγελματικές ομάδες στην οργάνωση της. Οι ομάδες αυτές μπορούν αν πάσα στιγμή να αυτονομηθούν και να ιδρύσουν δικιά τους τομεακή. Αρκεί να έχουν ν (αριθμός) αιτήσεις προς αυτό τον σκοπό.

Η τομεακή θα αποφασίζει πόσο κοντά θα έρθει στο ΠΑΣΟΚ ή πόσο μακριά θα μείνει. Ανάλογα τους «καιρούς» και το κοινό της.
Στόχος αρχικά να ακούγεται η φωνή του ΠΑΣΟΚ παντού. Σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες Να υπάρχει ένα πυρήνας ΠΑΣΟΚ οργανωμένος συντεχνιακά παντού.
Αυτή η «υβριδική» οργάνωση θα έχει δευτερεύον στόχο να πάρει την ηγεσία του επαγγελματικού της κλάδου κατά τόπους ή να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.

Τομεακή και μέλος.
Όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα ένταξης σε μια ή σε πολλές τομεακές. Δεν μπορούν όμως να κατέχουν ηγετική θέση σε πάνω από μια τομεακή. Ανάλογα την επαγγελματική τους δεξιότητα ή τα ενδιαφέροντα τους επιλέγουν που θα ασχοληθούν.
Κάθε μέλος μια τομεακης αναλαμβάνει υποχρεώσεις έναντι του σώματος της τομεακης όπως:
Σεβασμό στο εσωτερικό κανονισμό στις δομές και την υφιστάμενη λειτουργία της . Συστήνεται οι τομεακες να συνέρχονται τουλάχιστον μια φορά των μήνα. Το νέο μέλος αποκτά δικαίωμα ψήφου και εκλογιμότητας.
Είναι στην κρίση της τομεακής η απόφαση να δεχτεί ένα μέλος από άλλη επαγγελματική ομάδα.

Οι πολίτες που αποδεδειγμένα έχουν στραφεί επαγγελματικά προς τον τομέα που έχει συσταθεί η τομεακή εισέρχονται σε αυτή αυτοδικαίως. Υπόκεινται δε στο εσωτερικό της κανονισμό.
Εξαιρούνται υπόδικοι φυγόδικοι και γενικά παράνομοι και φυσικά ανεπάγγελτοι λαμόγια κάθε είδους.

Τομεακή και Στέλεχος.

Από εκεί και πάνω τα Στελέχη έχουν δυο επιλογές
Α. Στην τοπική κοινωνία που φτάνει μέχρι Δήμαρχος νομάρχης περιφερειάρχης αφού έχει περάσει από τα ενδιάμεσα σταδία των διαφόρων ΔΣ ΝΣ.
Β. Η περιφερειακή και κεντρική πολιτική σκηνή.
Χωρίς ασυμβίβαστο.

Εμάς σαν ΠΑΣΟΚ μας ενδιαφέρει το στέλεχος που θα έχει κοινωνική αποδοχή και υποστήριξη στον τομέα του στο σύλλογο του και παράλληλα. θα μπορεί να γοητεύσει το κοινό (του)και να το στρέψει προς το ΠΑΣΟΚ.

Δεν μας ενδιαφέρει το στέλεχος που κάνει καλή κομματική δουλειά αλλά αυτό που κάνει δουλεία στην κοινωνία (Oι τομεακες λοιπόν δεν πρέπει να εφάπτονται τελείως στο ΠΑΣΟΚ για να έχουν την δυνατότητα εισχώρησης σε ευρύτερα κομματικά ακροατήρια) Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσεχθεί.

To στέλεχος που θα ηγείται επιτυχώς μια τομεακής -θα είναι προφανώς για μια ξεχωριστή ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο του- και - θα είναι πολύτιμο για εμάς.

Οι τοπικές προσωπικότητες και γενικά οι προσωπικότητες είναι το μέλλον. Δείτε τι γίνεται στις τοπικές κοινωνίες και πόσα στοιχεία από την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος μας δείχνουν προς αυτό το σημείο.

Οι τοπικές κοινωνίες θα αναδείξουν σταδιακά αυτές στις προσωπικότητες σε δημάρχους Σύμβουλους νομάρχες βουλευτές. Μέσα από τοπικές εκλογές. Ο κάθε ένα μικρός ηγέτης θα ξέρει ότι έχει τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως το χρίσμα αλλά και ότι θα είναι μόνος του εκεί έξω! Ατομική πρωτοβουλία στην υπηρεσία της συντεχνίας του. Της επαγγελματικής τομεακής του!

Χρίσματα κάθε είδους.

Το στέλεχος τοπικά -διαδικασία χρίσματος.

Κύτταρο της οργάνωσης γίνεται η τομεακή και το μέσο ανέλιξης στην κομματική επετηρίδα θα είναι η σωστή λειτουργία και το ποιον από την προεδρεία μιας τοπικής τομεακής. Θητεία και περιορισμός θητειων δεν θα υπάρχει. Επαφίεται όμως στα μέλη και στον εσωτερικό κανονισμό τους. Εσωτερικός κανονισμός που θα επικυρωνεται ανά διετία.

Οποιοδήποτε στελέχος ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να στραφεί στην τομεακή του για να βρει στήριξη εάν θέλει να είναι υποψήφιας αιρετός Δήμαρχος βουλευτής νομάρχης κλπ κλπ .Τότε θα κριθεί και θα κριθεί η απήχηση της τομεακης του, στην πόλη του, το έργο του στο νομό κλπ.

Δικαίωμα εκλογιμότητας για το χρίσμα στην τοπική ή κεντρική πολιτική σκηνή έχουν μόνο οι διατελέσαντες και διατελούντες επιτυχώς (προφανώς) στο προεδρείο μια τομεακής (τοπικής δηλαδή συντεχνίας).

Το ΠΑΣΟΚ θα προκηρύσσει τοπικές εκλογές για το όποιο χρίσμα όπου θα φαίνεται η άξια των προσωπικοτήτων, η διείσδυση τους στην κοινωνία, και η δυναμική τον τομεακών τους ( έτσι πχ στην Λάρισα, υποθέτω ότι θα δω αγρότες ως υποψήφιους βουλευτές και όχι μόνο δικηγόρους ή Γιατρούς).

Οι πρώην και νυν πρόεδροι των τομεακών που θέλουν να γίνουν αιρετοί θα πρέπει να έχουν την υποστήριξη πλέων των δυο τομεακων και θα απευθύνονται σε όλες τις τοπικές τομεακες για να λάβουν ψήφους.
Θα προκρίνονται υποψηφιότητες με προτείνοντες και υποστηρίζοντες όπου θα πρέπει να υπάρχουν υπογραφές και αποφάσεις από δυο τομεακές τουλάχιστον.

Γίνονται τοπικές εκλογές από κατάλογο ενεργών μελών σε τομεακές ανά νόμο ή δήμο κατά περίπτωση.

Το ΠΑΣΟΚ υπακούει υποχρεωτικά στο αποτέλεσματων εκλογων

Όλοι οι διατελούντες στο προεδρείο μιας τομεακής συναθροίζονται σε σώμα στην Συντονιστική Περιφερειακή.

Περιφερειακή
Οι τομεακές που διαρθώνωνται και συνενώνονται στην Περιφέρεια.

Στην περιφέρεια όπου υπάρχουν 5-6 μεγάλοι τομείς συναφών επαγγελμάτων
Ενδεικτικά αναφέρω:
Τομέας οικοδομικής δραστηριότητας με τριανατα-40 επαγγέλματα .
Τουριστικής ανάπτυξης με τριάντα σαράντα επαγγέλματα.
Τραπεζικό-χρηματοπιστωτικός τομέας με καμία εικοσαριά επαγγέλματα.
Τομέας παιδείας Καθηγητές δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων Τομέας υγείας τριάντα-40 ειδικότητες ιατρικής και παραϊατρικής, δημόσιας και ιδιωτικής υγείας.
Τομέας αγροτικού.

Και ποιο περιφεριακά και ποιο «χαλαρά» για την ώρα !
Τομέας νεολαίας.
Καταναλωτές.
Περιβάλλον
Και ίσως και αλλά
Όχι πολλά όμως

Η κάθε περιφερειακή τομεακή έχει κατά τόπους διακλαδωθεί ανάλογα με της τομεακες που δημιουργήθηκαν και «λειτουργούν» Όχι τομεακες σφραγίδες .

Τα προεδρεία τον τοπικών τομεακών συγκροτούν συντονιστικό όργανο σε επίπεδο περιφέρειας το οποίο επικοινωνεί και επεξεργάζεται τα αιτήματα κατά τόπους. Δίνει λύσης, δημιουργεί δράσης, πιάνει τον παλμό των γεγονότων

Εκδίδει ανακοινώσεις, επισκέπτεται βουλευτές όλων των κομμάτων, Εργατικά κέντρα, Συνδικαλιστικές οργανώσεις, νομάρχες φορείς και τοπικές τομεακές συλλόγους όπου:
Προβάλει το πώς και το γιατί το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ καλύπτει τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν, που υφίστανται, ή αυτές που ανέκυψαν.

Επικοινωνεί ως συντονιστική με τον Υπεύθυνο του τομέα (Τομεάρχη) της στα κεντρικά και πιέζει για να ληφθούν μέτρα ή να εκδοθούν ανακοινώσεις υπέρ των σκοπών της. Κοινοποιεί την δράση της στο τύπο και στα μέλη των τοπικών τομεακών.
Είναι ένα Διττός ρόλος.

Στόχος της να δείξει ότι είναι στο πλευρό του πολίτη, του επαγγελματία, κοντά στην τοπική κοινωνία και τα προβλήματα της μεταφέροντας στα κεντρικά τα αιτήματα τους. Να πιέζει την κυβέρνηση (και το ΠΑΣΟΚ) και όλα τα κόμματα, φορείς και τα λοιπά να αναλάβουν δράση σε θέματα που ανακύπτουν.
Την ίδια στιγμή κοινοποιώντας τα αποτέλεσμα των δράσεων , και των ενεργειών της αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ μας ακούει. Προβάλει το έργο της και πείθει ότι όλοι εμείς που είμαστε ΠΑΣΟΚ δουλεύουμε για την κοινωνία. Και όχι για την πάρτη μας!

Χαρίλαου Τρικουπη.
Όλοι οι πρόεδροι των τομεακών, συναθροίζονται σε συνέδριο και αποφασίζουν τους αντιπρωσοπους τους στο ΠΑΣΟΚ ανά τομέα. (Τομεάρχες).

Οι τομεαρχης στα κεντρικά μιλούν για τους τομείς τους! Άλλος για τους αγρότες και εξ ονόματος τους, άλλος Με τους οικοδόμους και εξ ονόματος τους , άλλος Για τον τουρισμό, Για συνταξιούχους, Για καταναλωτές, Για νέους , Για την παιδεία Για θέματα υγειάς κλπ.

Οι εκλεγμένοι Τομεαρχες αναλαμβάνουν το καθήκον της μεταφοράς των αιτημάτων από κάτω προς τα πάνω και της υποβολή πίεσης για ανάληψη δράσης προς την κοινοβουλευτική ομάδα τον πρόεδρο, τη υποβολή πίεσης προς την κυβέρνηση τα υπουργεία την ΕΕ.
Γενικά η Τομεάρχες δουλεύουν για την δημιουργία όλων των προϋποθέσεων για την ευόδωση των αιτημάτων της βάσης.

Κοινοποιούν τα αποτελέσματα των δράσεων σε κάθε τοπική τομεακή τους για να ξέρουμε που «χαλάει» η δουλειά.

Εκλογή προέδρου-συνέδρια.
Κατά την σύνταξη του προγράμματος η περιφερειακή συντονιστική τομέων δέχεται και επεξεργάζεται εισηγήσεις από τις τομεακες και εργάζεται πάνω στην ένταξη τους στο κεντρικό πρόγραμμα. Οι τοπικές τομεακες ειδικεύονται και εργάζονται πάνω στην σύνταξη θέσεων που τις αφορούν.

Όλοι οι κατέχοντες κάποια θέση αιρετού εν ενέργεια μαζί με τα προεδρία των τομεακών σε επίπεδο νομού συναθροίζονται σε σώμα για να συντάξουν το πρόγραμμα και για να εκλέξουν πρόεδρο Τα συνέδρια λέγονται προγραμματικά η εκλογικά.

Δικαίωμα εκλογιμότητας για θέση του προέδρου έχουν όλα τα μέλη του εκλογικού αυτού συνεδρίου Αρκεί να προταθούν από το αυτό το συνέδριο.
Η βάση θα αποφασίσει.
Γίνεται κατανοητό ότι δεν θα μπορεί να «ανέβει» κάποιος που δεν έχει διακριθεί σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα.

Απλώς όλα αυτά είναι μια «προτασουλα» δεν διεκδικώ το αλάθητο και φυσικό δεν δύναμαι να επιβάλω τίποτα
Ζήτω την επιείκεια σας και για την ορθογραφία μου η οποία δεν είναι το δυνατό σημείο μου Embarassed

papaioannou

Αριθμός μηνυμάτων : 21
Ηλικία : 46
Registration date : 27/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.papaioannou.wordpress.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μια πρόταση και από εμένα

Δημοσίευση  papaioannou Την / Το 8/2/2008, 23:32

Ούτε η γειτονία ούτε το χωριό είναι κύτταρο δεν έχουν τόσο ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς για να αποτελέσουν συνδετικό στοιχείο και να στηθούν ΤΟ.
Η γειτονιά είναι ένας χώρος αντιπαραθέσεων μεταξύ γειτόνων και ετσιθελικής «υποχρεωτικής» - ως ένα βαθμό- επικοινωνίας.
Η γειτονιά είναι ένας χώρος όπου ο κομματικός διαχωρισμός ενδέχεται να βλάψει και να μας γυρίσει σε πράσινα, μπλε και (λίγα) κόκκινα καφενεία.

Το χωριό από την άλλη έχει πάψει να υπάρχει με τον Καποδίστρια. Παρόλα αυτά όπου μπορεί να υπάρξει δημιουργία ΤΟ…
υπό της παρούσες συνθήκες απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής είναι μάταια.
Αυτά όμως είναι προσωπικές εκτιμήσεις

Έτσι αναζητώντας άλλα συνεκτικά στοιχεία κατέληξα ότι:
Σήμερα το μόνο συνεκτικό στοιχείο των μελών της κοινωνίας που μπορεί να «δουλευτεί» κομματικά ή πολιτικά είναι το επάγγελμα.

Εξ αυτού και πρότεινα (σε άλλο σημείο του forum) τομεακές επαγγελματικές οργανώσεις σε επιπέδο νόμου.
Δεν βλέπω όμως αντίλογο
Και αυτό με ανησυχεί.

Να δεις που τώρα κάποιοι σκέφτονται ότι όλα αυτά είναι δάκτυλος ΒΒ και ότι κάποια σκοτεινή συνομωσία εξυφαίνεται…..

Μπρρρ το λέω και ανατριχιάζω! pirat
Αυτά τα δυο τελευταία σχόλια είναι χιουμοριστικά!
lol!

papaioannou

Αριθμός μηνυμάτων : 21
Ηλικία : 46
Registration date : 27/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.papaioannou.wordpress.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης