Αναμόρφωση του Δημόσιου Λογιστικού

Πήγαινε κάτω

Αναμόρφωση του Δημόσιου Λογιστικού

Δημοσίευση  papachatzis Την / Το 3/2/2008, 21:06

Πρέπει να σπάσει άμεσα η συναλλαγή πολιτικών και υπηρεσιακών δημόσιων λειτουργών, με τους επιχειρηματίες.

Αναμόρφωση του Δημόσιου Λογιστικού με απαγόρευση, ανεξαρτήτως ποσού, της διαδικασίας της απ’ ευθείας ανάθεσης ή του πρόχειρου διαγωνισμού. (Τρεις προσφορές όπου στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πλασματικές από θυγατρικές εταιρίες ή ανύπαρκτες εταιρίες.)

Η δημόσια διοίκηση προβλέπει, καταρτίζει προϋπολογισμό, και εγγράφει εξαμηνιαίως τις ανάγκες της. Προκηρύσσει ανοιχτούς διαγωνισμούς, με υποχρεωτική δημοσίευση της προκήρυξης και στον τύπο αλλά και στο site της. Επίσης όλες οι προκηρύξεις διαγωνισμών αναγράφονται κεντρικά και ανά αντικείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και ΥΠΕΧΩΔΕ αντίστοιχα.
Απλοποιείται το πρώτο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, έτσι ώστε να μειωθεί σημαντικά η γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος, και αφού αναδειχθεί ο Ανάδοχος του έργου, πριν την κατακύρωση και την υπογραφή της Σύμβασης, απαιτούνται από τον μελλοντικό ανάδοχο τα επιπλέον δικαιολογητικά συμμετοχής. Αν δεν τα προσκομίσει, το έργο κατακυρώνεται στον επόμενο συμμετέχοντα.
Η κατάτμηση έργων ποινικοποιείται. Επίσης ο Ανάδοχος αναγράφει στην προσφορά του τους υπεργολάβους που θα χρησιμοποιήσει με αιτιολογικό του γιατί τους χρησιμοποιεί.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο εκτός από τον έλεγχο επιλεξιμότητας κάνει και τον έλεγχο σκοπιμότητας της δαπάνης προληπτικά. (Συχνά το δημόσιο χρηματοδοτεί έργα και υπηρεσίες, παντελώς άσκοπες, αλλά που εντάσσονται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των φίλων των κυβερνητικών αξιωματούχων. Άρα αφού ο φίλος και μιζαδόρος μας πουλάει μηχανολογικό εξοπλισμό αυτόν θα αγοράσω ακόμα και αν δεν έχω τι να τον κάνω.)
Το δημόσιο ορίζει αυστηρό χρονοδιάγραμμα στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και σε περίπτωση καθυστέρησης έκδοσης αποτελεσμάτων, (συνήθως οι επιτροπές διενέργειας των διαγωνισμών κάνουν έναν ή ενάμιση χρόνο να βγάλουν αποτελέσματα.) πληρώνει ποινική ρήτρα στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Οι προμηθευτές του Δημοσίου πληρώνονται με απίστευτα αργούς ρυθμούς. Αυτό συμβαίνει, είτε γιατί ο φορέας που προκηρύσσει το έργο δεν έχει δεσμεύσει τα χρήματα, είτε γιατί κάποιο επιχειρηματίες προηγούνται στις πληρωμές πληρώνοντας βέβαια το απαραίτητο γρηγορόσημο. Όλες βέβαια αυτές τις καθυστερήσεις πληρωμών. οι επιχειρηματίες τις μετακυλύουν σε υπερτιμολογήσεις.

Πηγή: protaseis-enantia.blogspot.com
avatar
papachatzis
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Location : Πετρούπολη, Αθήνα
Registration date : 09/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://proxeirotetradio.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης