Τώρα!

Πήγαινε κάτω

Τώρα!

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 26/1/2008, 12:08

Με αγωνία μεγάλη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πίστευα ότι με την επανεκλογή Παπανδρέου το όλο ζήτημα θα είχε κλείσει και θα ξεκινούσαμε μια άλλη πορεία, αρχικά για ένα συνέδριο επανίδρυσης και στη συνέχεια για την τελική αντεπίθεση κατά της καταρρέουσας κυβέρνησης της δεξιάς.
Αντί αυτών, παρακολουθούμε και πάλι τα ίδια και τα ίδια! Τον Βενιζέλο στο προσκήνιο, νοικιάζοντας γραφεία σε όλη την Ελλάδα για να φτιάξει έναν «Όμιλο Προβληματισμού», τον Παπανδρέου να στέλνει «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση για μη δημιουργία «Ομίλου» και τον αγνό ψηφοφόρο της Παράταξης να αγωνιά για το παρόν και το μέλλον… Εσωστρέφεια και πάλι εσωστρέφεια… Ταυτόχρονα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες, τροφοδοτείται μια τάση διαμόρφωσης συμμαχιών και δεν υπάρχει, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, διάθεση για συγκρότηση ομάδων εργασίας και ενημέρωσης της κοινωνίας.
Τι συμβαίνει; Μέχρι πότε; Από πού έως πού; Η αντοχή και η ανοχή εξαντλείται! Η ώρα της δράσης έχει φτάσει και δεν βρίσκεται κάποιος πάνω από έναν λαό, που προσδοκά και βλέπει να «χάνεται» μια ακόμη ευκαιρία για δυναμική αντιπολίτευση!
Αλλά, πώς να γίνει αντιπολίτευση, όταν δεν έχει το ίδιο το Κίνημα την απαιτούμενη ηρεμία να συγκροτηθεί και να κάνει αυτό που πρέπει; Κάποιοι έχουν λησμονήσει ότι ο θεσμικός ρόλος του δεύτερου σε δύναμη κόμματος, είναι αυτός της άσκησης αντιπολίτευσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση. Και οι ίδιοι «κάποιοι» συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να μην ανταποκρίνεται στο θεσμικό του ρόλο.
Πώς ξαφνικά, μετά από 2 μήνες, αποφάσισε ο κος Βενιζέλος της ίδρυση «Ομίλου»; Πού βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα; Γιατί, όπως και προ των εθνικών εκλογών είχε εξαφανιστεί, έτσι και τώρα είναι εξαφανισμένος. Αυτό κάτι μου δείχνει. Κάτι προετοιμάζει ο κος καθηγητής και δεν είμαστε όλοι τόσο ανόητοι ώστε να μην το καταλαβαίνουμε.
Πολύ εύστοχα ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας στις ειδήσεις του ALTER επεσήμανε ότι «για τη δημιουργία Ομίλου δεν απαιτείται άνοιγμα γραφείων σε κάθε νομό της χώρας, κάτι που κάνει ο κος Βενιζέλος!». Οπότε; Οργώνει όλη την Ελλάδα αυτός και οι περί αυτόν και ταυτόχρονα υπονομεύει/ουν για μια ακόμη φορά την ενότητα της Παράταξης, αλλά και τη συντεταγμένη πορεία προς το Συνέδριο. Γιατί «Όμιλο Προβληματισμού» έχει συστήσει και ο απομακρυνθείς, άλλοτε «τσάρος», Γιάννος Παπαντωνίου, αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα!!!
Συνεπώς και για να απαντήσω σε όλους τους φίλους του κου Βενιζέλου, που μας παραμυθιάζουν, αναφέροντας άρθρα του Καταστατικού του Κινήματος, σύμφωνα με τα οποία «κατοχυρώνεται πλήρως η εσωκομματική δημοκρατία, η ελευθερία στις ιδεολογικές αναζητήσεις, στην έκφραση, στο διάλογο, στην αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων και το δικαίωμα υποβολής και δημοσιοποίησης ατομικών και συλλογικών προτάσεων», ότι ναι, αυτό ισχύει, αλλά έχει σημασία και ποιος και πώς το διαμορφώνει. Να μη λησμονούμε ότι ο κος καθηγητής ήταν η αιτία να μην αναλυθούν τα αίτια της ήττας των εθνικών εκλογών της 16ης του Σεπτέμβρη. Ίσως γιατί οι εντολές που είχε, ήταν να μην σηκώσει το ΠΑΣΟΚ κεφάλι, μέχρι να διαλυθεί.
Είμαι σκληρός και θα είμαι σκληρός σε οποιονδήποτε προχωρήσει σε άλλο δρόμο. Θυμίζω σε όλους, που σήμερα επικαλούνται την «εσωκομματική Δημοκρατία», πόσες φορές ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε κατεβάσει από το «τρένο» της εποχής υπουργούς και βουλευτές! Ακόμη και από αεροπλάνο είχε «κατεβάσει» υπουργό, τον μακαρίτη Ασημάκη Φωτήλα. Το θυμούνται αυτό το περιστατικό; Το θυμόμαστε όλοι; Γιατί τα έκανε αυτά Ο Ανδρέας; Ήταν «Στάλιν»; Όχι. Απλά ήθελα να έχει ενωμένο το Κίνημα και να προχωρήσει χωρίς διαφωνίες και αντιρρήσεις. Γιατί, καλά τα ρεύματα και οι απόψεις, αλλά προέχει ο στόχος.
Συνεπώς; Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά! Εδώ δε χωράνε καθυστερήσεις και συναισθηματισμοί. Ούτε συσχετισμοί και συμμαχίες. Ο Πρόεδρος, με νωπή την επανεκλογή του και την εντολή του λαού του ΠΑΣΟΚ «Γιώργο, προχώρα και άλλαξέ τα όλα», οφείλει στα πλαίσια της αποκατάστασης της τάξης και της ηρεμίας στο Κίνημα, να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ τους αντιρρησίες και να προχωρήσει σε Συνέδριο Επανίδρυσης, ανοίγοντας ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ στο τραπέζι. Και όσοι μείνουν, να γνωρίζουν ότι θα έχουν την ίδια τύχη σε περίπτωση διαφωνίας. Επίσης, διαγράφοντάς τους να απαιτήσει να παραιτηθούν και από βουλευτές, ώστε να συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ αυτοί ότι εξελέγησαν υπό την σημαία του ΠΑΣΟΚ και πως οι θέσεις που κατέχουν ανήκουν στο Κίνημα και τους ψηφοφόρους του. Επιτέλους, η αντοχή του λαού μας εξαντλήθηκε. Είναι η ώρα του Προέδρου. Και, φυσικά, μετά τις διαγραφές και αφού ξεκαθαριστεί ΠΛΗΡΩΣ το τοπίο, συζητούμε εκ νέου για τα ρεύματα και τις απόψεις. Γιατί για να υπάρχουν ρεύματα και απόψεις πρέπει να υπάρχει Κίνημα, αν δεν υπάρχει ή αν είναι όπως είναι σήμερα, δεν έχουν λόγο ύπαρξης!
Κλείνοντας και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και τώρα είναι η ώρα της δράσης, ο Πρόεδρος του Κινήματος έχει την πλήρη δικαιοδοσία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να συνειδητοποιήσουμε πως είναι προτιμότερο ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και ενωμένο με προοπτική νίκης, παρά το σημερινό συνονθύλευμα, που εξυπηρετεί την ακυβερνησία της χώρας.
Πρόεδρε, διαγραφές ΤΩΡΑ!

Γιάννης Γ. Αγγέλου

[justify]

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τώρα!

Δημοσίευση  Nyxteridas Την / Το 26/1/2008, 14:22

Μαζί σου κι εγώ φίλε Γιάννη.Φτάνει πια με όλους αυτούς που υπομονεύουν την πορεία της παράταξης.Ο Βενιζέλος με τα τελευταία δείχνει ξεκάθαρα πως(δυστυχώς)δεν έχει θέση πλέον μέσα στο ΠΑΣΟΚ.Αν προσέξατε ακόμη στις δηλώσεις του έχει το υφάκι του"αρχηγού".Θέλουμε βήματα μπροστά και όχι να κάνουμε πίσω.Φυσικά κλείνωντας θα ήθελα να πω πως περίμενα και τον Πρόεδρο αρκετά πιο δραστήριο μετά την επανεκλογή του.Με έχει απογοητεύσει προς το παρόν η όλη εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως προς την αντιπολίτευση που κάνει και ειδικά αυτή τη περίοδο που έχει όλα τα φόντα για να γίνει κάτι δυναμικό απο τη πλευρά μας
avatar
Nyxteridas

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ηλικία : 39
Registration date : 26/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τώρα!

Δημοσίευση  theodore Την / Το 26/1/2008, 17:21

Και μόνο ότι επικαλείσαι προς επίρρωσιν των λεγόμενων σου τον Τράγκα,τον λανθρωπο που διέσυρε όσο κανείς άλλος τον αείμνηστο Ανδρέα,δείχνει το επίπεδο σου.
Μπορεί εσύ και οι όμοιοι σου να έχετε ξεχάσει πολλά,αλλά υπάρχουν πολλοί περισότεροι που θυμούνται ακόμα.
Ναι,ο Ανδρέας είχε προχωρήσει πολλές φορές σε διαγραφές.
Αλλά διάολε,ήταν ο Ανδρέας,όχι ο Γιωργάκης με το 50% της βάσης αντίθετη σε τέτοιου είδους ταρζανιές.
Οσο για το ποιός επιδιώκει την διάσπαση του κινήματος θα φανεί σε λίγες μέρες στις δημοσκοπήσεις.Βλέπετε ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο.
Είναι φανερή η εκδικητικότητα του ΓΑΠ απέναντι σ'αυτόν που τον αμφισβήτησε.
Ας τον διαγράψει λοιπόν.Τι περιμένει;
Θα έχει την τύχη του Γεωργίου Μαύρου και της τότε ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ.
Το ξέρει καλά.Και γι'αυτό διαστάζει.
Μόνο που η Ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν,όχι από τους δειλούς.
Για τον Ελληνικό λαό ήταν είναι και θα παραμείνει ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
Με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέγεθος του ανδρός.

theodore

Αριθμός μηνυμάτων : 9
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τώρα!

Δημοσίευση  Tzonakos Την / Το 26/1/2008, 17:54

GiannisAngelou έγραψε:Με αγωνία μεγάλη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Πίστευα ότι με την επανεκλογή Παπανδρέου το όλο ζήτημα θα είχε κλείσει και θα ξεκινούσαμε μια άλλη πορεία, αρχικά για ένα συνέδριο επανίδρυσης και στη συνέχεια για την τελική αντεπίθεση κατά της καταρρέουσας κυβέρνησης της δεξιάς.
Αντί αυτών, παρακολουθούμε και πάλι τα ίδια και τα ίδια! ....
Συνεπώς; Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά! Εδώ δε χωράνε καθυστερήσεις και συναισθηματισμοί. ...

Γιάννης Γ. Αγγέλου

[justify]

Συμφωνώ με αυτά τα παραπάνω γιατι κι εγω ετσι αισθάνομαι.
Κυρίως στο οτι δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις.
Τέλος το μπλα μπλα και να πάρει ο αρχηγός την κατάσταση στα χέρια του.
Αν μπορεί να αποφύγει διαγραφές, καλό θα ήταν.
Αν πρέπει, ας καθαρίσει τον χώρο για να πάμε μπροστά, γιατι δεν πάει άλλο !
Ο καιρός περνάει με σπατάλη χρόνου που τον εκμεταλλεύεται η νουδού.
Οχι άλλη εσωστρέφεια και αναμάσημα, ξεκίνα Γιώργο, ΤΩΡΑ δράση.
avatar
Tzonakos

Αριθμός μηνυμάτων : 39
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://tzonakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δεν ήταν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει!!!

Δημοσίευση  ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Την / Το 5/2/2008, 01:44

Δεν ήταν έτοιμο το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει!!!

Άκου ρε αδερφέ ποιος το λέει αυτό δημόσια και σε ποιους!
Το λένε αυτοί που τώρα θεωρούνται εκπρόσωποι του Παπανδρέου, ο οποίος βέβαια σύμφωνα μ' αυτούς δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει! Το λένε όμως σε αυτούς που πάντα τον στήριζαν και τον στηρίζουν.
Δεν διευκρινίζουν βέβαια αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο τώρα, που αυτοί δήθεν το στηρίζουν, για να κυβερνήσει. Και αν είναι τι είναι αυτό που άλλαξε την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ τόσο γρήγορα;
Μήπως να χρεώσουμε την ικανότητα αυτή σε αυτούς και όχι στον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο σίγουρα θεωρούν ακόμα ανίκανο;
Σε αυτούς που για χάρη της καρέκλας επιλέχθηκαν από κομματικά στελέχη με σκοπό την εδραίωση και την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας που θέλει το ΠΑΣΟΚ μονίμως ηττημένο.
Να τους χαιρόμαστε Πρόεδρε!

ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 10
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://gmendrinos.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Τώρα!

Δημοσίευση  ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Την / Το 5/2/2008, 14:06

Απο άσχετο(?) χώρο μια δυό φρασούλες........ που χρησιμεύουν σε αυτό το topic... ??
Έλα ντε !
διαβάστε το όμως και αν δεν σας πει τίποτα πετάξτε το
...


Κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης του 1789, το προλεταριάτο (που τώρα είναι "πολίτης", "καταναλωτής", "παραγωγική μονάδα" )βρίσκεται εγκλωβισμένο στους κόλπους του «Λαού». Δεν αναδύεται.
Υποστηρίζει λοιπόν τη δημοκρατία, την αξιώνει, αγωνίζεται για χάρη της. Αποτελεί το κίνημα της ίδιας του παραγωγής. Παρατηρούμε μια τάξη κινητική, αλλά διόλου κινηματική.

Παρ’ολ’αυτά, υπάρχει – ΗΔΗ – ένα ευδιάκριτο ρεύμα, που ονειρεύεται το επέκεινα αυτής, προτείνοντας το ξεπέρασμά της....«Μακριά από εμάς, αυτή η μικρόψυχη ατολμία που θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν έχουμε τη δύναμη να κατορθώσουμε το παραμικρό, μόνοι μας. Ότι πρέπει να έχουμε πάντα κυβερνήτες. Οι κυβερνήτες δεν κάνουν τις επαναστάσεις, παρά μόνο για να μας κυβερνούν. Επιθυμούμε σφόδρα να εξασφαλίσουμε μια για πάντα την ευτυχία του λαού. Ξεβράκωτοι! Απομακρύνετε την υποψία μιας απλής απέχθειας εναντίον κάποιων ανδρών. Οργιζόμαστε προς χάρη του ψωμιού, της ευμάρειας και της ελευθερίας.»

Λόγια του Γκράκχου Μπαμπέφ, φερέφωνο των ξεβράκωτων. Εις εκ των ιδρυτών της «Εταιρείας των Ίσων» του πρώτου επαναστατικού κόμματος, ασυμβίβαστου επικριτή του καθεστώτος που προήλθε από τη μεγάλη επανάσταση. Καρατομήθηκε το 1800.


Με Σ.Χ.

Θοδωρος
avatar
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ηλικία : 46
Location : ΡΟΔΟΣ
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://saita.pblogs.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης