Ελλάδα δεν είναι μόνο η... Ελλάδα

Πήγαινε κάτω

Ελλάδα δεν είναι μόνο η... Ελλάδα

Δημοσίευση  NickStyl Την / Το 24/1/2008, 07:08

Σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που αλλάζει ραγδαία, οι Έλληνες που ζουν στον Ελλαδικό χώρο και ειδικότερα οι κυβερνήσεις και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν ένα εν δυνάμει σύμμαχο στο πλευρό τους, που όμως συχνά ξεχνούν ή αγνοούν. Είναι οι 3.000.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ή 7.000.000 με τα ανεπίσημα στοιχεία Έλληνες που ζούνε και εργάζονται στο εξωτερικό. Είναι ο απόδημος Ελληνισμός, που υπάρχει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. (Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και στα τεκμηριωμένα με αναφορές στοιχεία που συνοψίζονται περιληπτικά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_diaspora )

Η πραγματικότητα που πρέπει όλοι να δούμε κατάματα σήμερα είναι ότι αφενός η Ελλάδα δεν "εκμεταλεύεται" ένα σημαντικό όπλο της που είναι οι Έλληνες της διασποράς, αφετέρου υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στον Ελληνισμό της διασποράς και στην Μητροπολιτική Ελλάδα.

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για αυτό το ζήτημα; Ένα κόμμα με τόσο οργανωμένη και πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα διαδικτυακή παρουσία θα μπορούσε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην διασπορά και την Ελλάδα. Χωρίς φανατισμό και πόλωση θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να περάσει ένα μήνυμα ελπίδας στους Έλληνες της διασποράς ή να πραγματοποιήσει ένα οργανωμένο κάλεσμα για συστράτευση σε κοινούς αγώνες.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση στην Ελληνική πολιτική σκηνή, στα ΜΜΕ, στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αυτή η απογοήτευση έχει συντελέσει και στην δημιουργία του χάσματος και στην πολύ έντονη αμφισβήτηση των ικανοτήτων των Ελλήνων πολιτικών από όλους σχεδόν τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

Αντίθετα, αυτό που σίγουρα ΔΕΝ υπάρχει είναι κάποιο συναισθηματικό χάσμα με τους Έλληνες πολίτες και με την Ελληνική Γη. Ως επί το πλείστον, εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού με κάθε μας κίνηση δεν χαρακτηρίζουμε μόνο την προσωπική μας ταυτότητα και χαρακτήρα, αλλά χαρακτηρίζουμε και την καταγωγή μας, την οποία τιμούμε και ποτέ δεν ξεχνάμε.

Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες του Απόδημου Ελληνισμού, αυτό που περιμένουμε είναι μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια από κάποιον φορέα ή κόμμα στην Μητροπολιτική Ελλάδα, που θα μας εμπνεύσει και θα μας ξεσηκώσει. Ας προέρχεται ακόμη και από αυτο-οργανωτικά σχήματα, ή από δίκτυα απλών πολιτών. Έτσι και αλλιώς, οι Έλληνες του εξωτερικού γνωρίζουν πολύ καλά από δίκτυα απλών πολιτών, έτσι αυτο-οργανώνονται χρόνια τώρα, έτσι γνωρίζονται και αλληλοβοηθιούνται στις χώρες που ζούνε: Μέσα από κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με αυτο-χρηματοδοτούμενα δίκτυα, μέσα από την γνωριμία και την κυρίως την εμπιστοσύνη και την συνέπεια των απλών ανθρώπων χτίζονται οι Οργανισμοί του απόδημου Ελληνισμού.

Κάτω από τον συντονισμένο έλεγχο ενός αξιόπιστου φορέα, εγώ ο μέσος Έλληνας της διασποράς θα μιλάω στους φίλους μου μη Έλληνες που ζούμε και εργαζόμαστε μαζί με περηφάνεια όχι μόνο για τα τουριστικά αξιοθέατα της Ελλάδας, τα νησιά, την Ελληνική κουζίνα και την Ιστορία, αλλά ακόμα και για τις καθημερινές συνθήκες, το Κράτος και τους πολιτικούς. Δεν θα έχω να "δώσω εξηγήσεις" για αυτό:
http://www.nytimes.com/2008/01/19/arts/design/19loot.html?_r=1&scp=2&sq=greece&st=nyt&oref=slogin
ούτε γι�αυτό:
http://money.cnn.com/galleries/2007/biz2/0701/gallery.101dumbest_2007/39.html
ούτε για αυτό:
http://www.cnn.com/2007/WORLD/europe/08/29/greece.fires/index.html?iref=newssearch

Δεν θα υποχρεώνομαι σε δικαιολογίες ή ακόμα στο να παραδέχομαι και να τοκίζω τις γραφικές καταστάσεις που πολλές φορές βλέπω να διαδραματίζονται στην Ελλάδα.
Η αξιόπιστη, συνεχής και επίμονη προσπάθεια κάποιου φορέα Αλλαγής θα με αναγκάσει να δω ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και θα με κάνει να κινητοποιηθώ και να αγωνιστώ εδώ όποιο μέσο διαθέτω και να κινητοποιήσω τους κυβερνώντες της χώρας που ζω και θα ζω, για να ακούσουν την Ελλάδα.
Το μόνο που ζητάω είναι να υπάρξει αντιστοιχία λόγων και έργων αλλιώς το οποιοδήποτε εγχείρημα απλά θα μεγαλώσει το χάσμα και την αμφισβήτηση.

Εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού σύντομα θα έχουμε δικαίωμα ψήφου στο κοντινό μέλλον. Tα Ελληνικά κόμματα σίγουρα θα κάνουν οργανωμένες προσπάθειες να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και να διεκδικήσουν την ψήφο των Αποδήμων.

Το ΠΑΣΟΚ με το οργανωμένο διαδίκτυο, με Πρόεδρο που γνωρίζει τα ζητήματα του Ελληνισμού της διασποράς μέσα από την προσωπική πείρα και μέσα από πολύ επιτυχημένη πορεία στο ΥΠΕΞ, θα πρέπει να δράσει τώρα, ώστε να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία. Τώρα, χωρίς πόλωση και σκληρή κομματική αντιπαράθεση, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα οργανωμο άνοιγμα στους Έλληνες κατοίκους τους εξωτερικού και να δείξει ότι είναι το μόνο κόμμα που μας φέρνει πιο κοντά στην χώρα μας και ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που ενδιαφέρεται ειλικρινά και έχει οργανωμένο σχέδιο για τη σύσφιξη των σχέσεων της Διασποράς με την Μητρόπολη. Αν αυτό το εγχείρημα αργήσει και γίνει όταν και τα άλλα κόμματα το επιδιώξουν, τότε αφενός θα υπάρξει κομματική αντιπαράθεση, που κανένας Έλληνας της Διασποράς δεν την επιθυμεί και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την ακολουθήσει, αφετέρου κανένας κομματικός σχηματισμός δεν πρόκειται να πείσει ότι έχει "αγνές" προθέσεις. Νομίζω ότι στο συνέδριο είναι ευκαιρία να τεθεί και αυτό το ζήτημα.


.

NickStyl

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ηλικία : 45
Registration date : 19/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης