Ένα Μανιφέστο για τον Πολίτη και την Πολιτική.

Πήγαινε κάτω

Ένα Μανιφέστο για τον Πολίτη και την Πολιτική.

Δημοσίευση  nyfou Την / Το 23/1/2008, 11:47

Σε μια μετα-ευρώ Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον ευρωπαϊκό σοσιαλ-δημοκρατισμό στην χειρότερή του καμπή, με τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης να την κρατούν καθηλωμένη και ανίκανη για οποιαδήποτε εξέλιξη, ένα νέο Μανιφέστο, που θα βάζει ξανά τον πολίτη στο προσκήνιο, είναι παραπάνω από αναγκαία.

Η δύναμη του σοσιαλισμού ήταν και είναι το γεγονός ότι έχει τον πολίτη στον πυρήνα της δράσης του. Έναν πολίτη που συμμετέχει στην δημιουργία της πολιτικής, καθώς και των πολιτικών σχεδίων. Η αποκέντρωση, τόσο οικιστική όσο και κομματική είναι αναγκαία, εάν και εφόσον επιθυμούμε το κόμμα και ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα και εν συνεχεία στην Ευρώπη, να ανθίσουν.

Μα πως να ανθίσει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όταν τα ίδια τα βουλευτικά γραφεία αποτελούν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε κίνηση ανανέωσης και εξέλιξης. Σε ένα νέο Μανιφέστο για τον πολίτη, κανένας βουλευτής δεν θα έχει τη δύναμη να σταματήσει, να εμποδίσει και να αποτρέψει έναν νέο άνθρωπο να αποδείξει την αξία του. Το ανώτατο όριο επανεκλογής των βουλευτών θα πρέπει να γίνει τρεις εκλογές. Έτσι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε, ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό, από τη δημιουργία κατεστημένου.

Εν συνεχεία, το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο σοσιαλιστικό κίνημα με νέες ιδέες και προτάσεις στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου, πρέπει να θέσει ένα άξονα κοινών δράσεων ανά την Ελλάδα. Για ένα κόμμα που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, είναι απαραίτητο να κάνει την παρουσία του στη χώρα. Διάλυση των τοπικών παρατάξεων (γιατί ουσιαστικά ποτέ δεν λειτούργησαν, παρά μόνο υπέρ ή κατά βουλευτών, ή προ-εκλογικά) και αντικατάστασή τους από Συλλόγους-Οργανώσεις που θα έχουν συνεχή παρουσία στην κοινωνία. Η εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων θα γίνει απευθείας από τον πολίτη, όπως ακριβώς του κόμματος. Με αυτή τη διαδικασία, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα βγαίνει στην κοινωνία με δεσμεύσεις. Οι Σύλλογοι, θα λειτουργούν τόσο όσο μηχανισμοί ελέγχου των Δημάρχων όσο συμβουλευτικοί φορείς.

Στη συνέχεια, μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ είναι η προώθηση της ανάπτυξης και της εξέλιξης των κοινωνιών με την εκπόνηση σχεδίων ανάπτυξης των πόλεων αλλά και της Επαρχίας. Οι κατά τόπους Σύλλογοι, θα οργανώνονται σε μορφή ακτίνας με τους γειτονικούς Συλλόγους και θα καταγράφουν προβλήματα και ελλείψεις τα οποία θα μεταφέρονται στα κεντρικά όργανα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αντιμετώπισης προβλημάτων και δημιουργίας προτάσεων. Στόχος του όλου εγχειρήματος, θα είναι το ΠΑΣΟΚ να κατέβει στις Δημοτικές εκλογές του 2010 με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων, εκ των οποίων πολλά θα βρίσκονται σε μορφή μακέτας. Όλα αυτά θα έχουν στόχο να απεγκλωβίσουν τις τοπικές κοινωνίες από κατηγορίες τύπου "και τα δύο μεγάλα κόμματα τα ίδια είναι". Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, πως πρωταρχικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ στη παρούσα χρονική στιγμή θα είναι να απεγκλωβιστή από την οργανωμένη προπαγάνδα της δεξιάς να δικαιολογήσει τη δική της ανικανότητα με τον ισχυρισμό πως όλοι ίδιοι. Σε απάντηση αυτών, εμείς θα έχουμε τα έργα που θα είναι έτοιμα να πραγματοποιηθούν.

Αυτά προς το παρόν, η συνέχεια σύντροφοι στο συνέδριο.[img][/img]

nyfou

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 22/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης