ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Πήγαινε κάτω

ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δημοσίευση  Κωνσταντάρας Τριαντάφυλλο Την / Το 17/1/2008, 23:57

ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αν η διαδικασία μετασχηματισμού της νεολαίας δεν αγγίξει και δεν αναμορφώσει τις συνειδήσεις, τις αξίες και τις ηθικές συμπεριφορές των μελών της δεν πρόκειται να προσδοθεί πολιτική αξία στις προτάσεις της, την πολιτική της δράση και παρέμβαση.

Η συμμετοχή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη μαζική παλλαϊκή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό ήταν ισχνή και διαιρεμένη. Αυτό σημαίνει πως μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε τους μικροπολιτικούς μας
ορίζοντες. Αναδεικνύουμε δυστυχώς ακόμα και σήμερα πως η ουσία στη δράση της νεολαίας είναι η κατηγοριοποίηση της νεολαίας σε τάσεις και ρεύματα. Δεν καταφέραμε να συσπειρωθούμε, να συμπορευτούμε αγωνιστικά όλοι μαζί σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που αφορά σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό και πολύ περισσότερο σε εμάς τους νέους εργαζόμενους, τη νέα γενιά.

Η διαδικασία ανασυγκρότησης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα. Όποια διαδικασία και αν προκριθεί είναι προφανές ότι δεν θα εκφράζει όλους μας. Αυτό ίσως είναι πλέον φυσικό διότι έχουμε αποδείξει με λόγια, με πράξεις και έργα πως δεν ανήκουμε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Φάνηκε περίτρανα τα τελευταία χρόνια και φάνηκε επίσης και στη συμμετοχή της νεολαίας στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της 12ης Δεκεμβρίου. Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο όπου όσοι δεν αποδεχτούν το αποτέλεσμα της προκρινόμενης διαδικασίας ανασυγκρότησης να αποχωρίσουν από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, να τεθούν εκτώς νεολαίας. Δεν είναι καμία συνύπαρξη υποχρεωτική όταν δεν υπάρχει κοινή ιδεολογία, κοινή δράση, κοινή αποδοχή δημοκρατικών διαδικασιών.
________

Στο προσεχές συνέδριο η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταθέσει ένα σύνολο ολοκληρωμένων πολιτικών θέσεων για τα προβλήματα της νέας γενιάς, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και ανοιχτό διάλογο.

Ασφαλιστικό

Η αντιμετώπιση του προβλήματος βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορεί να λυθεί με μέτρα μείωσης των συντάξεων, συγχώνευσης των ταμείων. Πολιτικές διαχείρισης του ασφαλιστικού ζητήματος που εστιάζουν μονομερώς στις καταβολές συντάξεων δίνουν απλώς παράταση σε μια αναπόφευκτη χρεοκοπία των ταμείων.
Η εστία μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να βρίσκεται στη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, στα όργανα και τις μορφές διοίκησης αυτών, στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών και επιχειρήσεων. Η θέσπιση μέτρων που αφορούν στις παραπάνω κύριες παραμέτρους του ασφαλιστικού ζητήματος είναι επιτακτική αν θέλουμε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Η συμπίεση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων είναι ο μονόδρομος της κοντόφθαλμης φιλελεύθερης πολιτικής μιας εξουσίας που δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των του κεφαλαίου και των αστικών τάξεων.

1. Προστασία/ ενίσχυση/ ανάδειξη/ κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

α) Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Εργασιακών Δικαιωμάτων με συμμετοχή εργατικών συνδικάτων, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων ασφαλιστικών φορέων.
- Συστηματικοί έλεγχοι επιχειρήσεων & εργοδοτών, για τη διαπίστωση παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων επικουρικά με την επιθεώρηση εργασίας.
- Δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμηνιαίων ελέγχων ΑΑΠΕΔ

β) Εθνικός φορέας πιστοποίησης ποιότητας εργοδοσίας και εργασιακού περιβάλλοντος κατά τα πρότυπα «ISO» με κριτήρια την πλήρη εφαρμογή των όρων συλλογικών συμβάσεων εργασίας και εφαρμογής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. (iso για συμμετοχή επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς ανάληψης δημόσιων έρων ,υπηρεσιών)

γ) Τμήματα Είσπραξης Εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολής κυρώσεων / προστίμων καθυστερημένες καταβολές εισφορών.

δ) Ενεργοποίηση και ενίσχυση του έργου της Επιθεώρησης Εργασίας

ε) Ετήσια κατάρτιση προϋπολογισμών και λογιστικών βιβλίων όλων των ασφαλιστικών ταμείων υπό την έγκριση ειδικής επιτροπής της βουλής επικουρικά με το λογιστήριο του κράτους

στ) Στελέχωση της διοίκησης των ταμείων και της ηγεσίας αυτών με βάση πλήρη ακαδημαϊκά προσόντα πάνω στη διοίκηση επιχειρήσεων, management, τη χρηματοοικονομική επιστήμη, υποχρεωτικά!!!
Θεσμικά – Οργανωτικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Γενιά

2. Τακτικές συνεδριάσεις κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ με εκπροσώπους νέας γενιάς, μελών νομαρχιακών επιτροπών ΠΑΣΟΚ ή νομαρχιακών / περιφερειακών επιτροπών νεολαίας.

3. Ποσόστωση συμμετοχής νέων εργαζομένων σε εκτελεστικά όργανα κλαδικών οργανώσεων ΠΑΣΟΚ

Τριαντάφυλλος
tr_konstantaras@gmail.com
http://randomwalk13.wordpress.com/

Κωνσταντάρας Τριαντάφυλλο

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Location : Πειραιάς / Χαλκιδική
Registration date : 16/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randomwalk13.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης