Οι Προκλήσεις για τα Δημοκρατικά Πολιτεύματα στον 21ο αιώνα:

Πήγαινε κάτω

Οι Προκλήσεις για τα Δημοκρατικά Πολιτεύματα στον 21ο αιώνα:

Δημοσίευση  tractatus Την / Το 17/1/2008, 20:32

Οι Προκλήσεις για τα Δημοκρατικά Πολιτεύματα στον 21ο αιώνα:
η Τέχνη της εξωτερικής πολιτικής ».Σ’ έναν Κόσμο όπου η Δημοκρατία και η τεχνολογία αναπτύσσονται γρηγορότερα απ’ ό,τι οι θεσμοί που τις υποστηρίζουν και ενώ τα ίδια τα Κράτη τείνουν στην αστικοποίηση και τον συντηρητισμό, η εξωτερική πολιτική θα είναι Τέχνη, και όχι απλά διαχείριση των μόνιμων κρίσεων.

Η κρίση της τρομοκρατίας σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη φιλοδοξεί να ενωθεί, όπως κάποτε ενώθηκαν οι Η.Π.Α.(;), επιβεβαιώνεται από το άμεσο και επιβεβλημένο «ευρωφακέλωμα», το οποίο για μια ακόμα φορά, γίνεται δίχως τη σύμφωνη γνώμη και απόφαση των πολιτών. Η επίδραση του «φακελώματος», όπως άλλωστε και της τρομοκρατίας, θα έχει επιπτώσεις στα δημοκρατικά πολιτεύματα, στο τρόπο ζωής της καθημερινότητάς μας, στην τήρηση των προσωπικών δεδομένων, στον τρόπο ελέγχου του πολίτη και ίσως και στον «δια βοής» αποκλεισμό του από κατακτήσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι προκλήσεις της εποχής είναι πολλές και προσφέρονται για επανασυγκρότηση, όχι μόνο σε οργανωτικά ζητήματα αλλά και στις πολιτικές θέσεις του κινήματος απέναντι σε μια σειρά από σύγχρονα ζητήματα που τίθενται , όπως το δημοκρατικό έλλειμμα στη δύση, οι επιδράσεις της τεχνολογίας στα δημοκρατικά πολιτεύματα, η παγκοσμιοποίηση, οι θρησκευτικές εξάρσεις, ο επαναπροσδιορισμός μεταξύ θρησκείας και πολιτικής, η μετανάστευση, τα τοπικά και περιφερειακά ζητήματα στην Ευρώπη, κ.α.

Τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος οφείλουν να επιδιώκουν κατ’ αρχήν την επανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη, ανεξαρτήτως παρατάξεων και, στη συνέχεια, την κατοχύρωση του διαδραστικού διαλόγου με την κοινωνία και τον απλό πολίτη. Το ανοιχτό κόμμα είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί υπομονή και επιμονή και κυρίως την προσοχή μας και την ευαισθησία μας τόσο στα λάθη του παρελθόντος όσο και στα εγχειρήματα του μέλλοντος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. οφείλει να συνδυάζει το παλιό και το νέο προς όφελος των πολιτών και της χώρας και ν’ αγωνίζεται, σύμφωνα με τις αρχές του, για ισοτιμία, κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

tractatus

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης