10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Πήγαινε κάτω

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  papachatzis Την / Το 17/1/2008, 20:07

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ, καλείται να αλλάξει και να μετατραπεί από κόμμα διαχείρισης εξουσίας, σε κίνημα παραγωγής πολιτικής και προαγωγής της συμμετοχικής δημοκρατίας. Οι αλλαγές που καλείται να κάνει πρέπει να ξεκινήσουν από την βάση του.
Κατά, γενική, ομολογία οι δημοτικές οργανώσεις έχουν απαξιωθεί. Ο ρόλος τους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, έχει εξασθενίσει. Στη συνείδηση του κόσμου έχουν ταυτιστεί με φέουδα κομματαρχών που σκοπό έχουν την διαχείριση και συντήρηση της καρέκλας τους εντός της κομματικής πυραμίδας.
Οι παρακάτω προτάσεις έρχονται μέσα από τον προβληματισμό μιας ομάδας ενεργών πολιτών που τόλμησαν να προτείνουν:

1) Ποσόστωση για την συμμετοχή νέων, κάτω των τριάντα, στην γραμματεία των οργανώσεων.

2) Οι θητεία των οργάνων να είναι αυστηρά μονοετής, με δικαίωμα εκλογής για, μόνον, τρεις συνεχόμενες θητείες. Η έναρξη του μέτρου να ισχύει αναδρομικά και όχι από την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης. Στα όργανα των δημοτικών οργανώσεων πέρα από τους εκλεγμένους θα εισέρχονται και δυο "κληρωτοί".

3) Ανοικτή υποχρεωτική ολομέλεια Δημοτική, ανά 2 τουλάχιστον μήνες (αν οι συνθήκες το επιβάλλουν και συντομότερα) όπου θα γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα της οργάνωσης. Η γραμματεία της οργάνωσης θα κρίνεται για όσα έκανε ή δεν έκανε σε σχέση με τα επιτρεπόμενα από το καταστατικό (π.χ σε πόσες δημοτικές οργανώσεις έχουν προτείνει εσωτερικά δημοψηφίσματα για θέματα γενικού ενδιαφέροντος και έχουν κάνει τέτοια για θέματα τοπικού; Και όμως, είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους βάση καταστατικού).

4) Ασυμβίβαστο εκλογής σε παραπάνω από ένα όργανα του Κινήματος, πχ δεν μπορεί κάποιος να είναι εκλεγμένος στη Δημοτική Οργάνωση Ζωγράφου και στο Συντονιστικό της Οργάνωσης Τεχνικών Επιστημόνων.

5) Ηλεκτρονική Σελίδα κάθε οργάνωσης και ορισμός υπευθύνου διαδικτύου. Επειδή υπάρχουν τέτοιου είδους ιστοσελίδες αλλά είναι στις περισσότερες οργανώσεις ανενεργές ο υπεύθυνος διαδικτύου να απομακρύνεται από την θέση του σε ανάλογες περιπτώσεις.

6) Διοργάνωση εκδηλώσεων (υποχρεωτικά ανά 2 μήνες τουλάχιστον) με θέματα επικαιρότητας, όχι στα κομματικά γραφεία, αλλά σε στέκια των πολιτών και συμμετοχή σε αυτά από ανθρώπους όχι αυστηρά κομματικούς.

7) Τα γραφεία των Δημοτικών Οργανώσεων να είναι ανοικτά συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα, με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Υποχρέωση του γραμματέα θα είναι να βρει τους ανθρώπους που θα είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.

Cool Κάθε Δ.Ο. πρέπει να έχει εκλεγμένο εκπρόσωπο που θα οργανώνει σεμινάρια (μαζί με το ΙΝΕΠ), θα οργανώνει εκδηλώσεις, και με λίγα λόγια να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ΙΝΕΠ και στην Δ.Ο. Μεγάλη σημασία έχει και η αμφίδρομη σχέση.

9) Συγκρότηση τοπικών ομάδων διαλόγου για θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις αυτές να μεταφέρονται σε ειδικά συγκροτημένο, όργανο του κόμματος.

10) Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να έχουν ισότιμα δικαιώματα, όσων αφορά το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές οργανώσεις. Το προνόμιο των μελών για εκλογή να ισχύει στα ανώτερα όργανα του κόμματος. (Νομαρχιακές κ.λ.π.)
avatar
papachatzis
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Location : Πετρούπολη, Αθήνα
Registration date : 09/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://proxeirotetradio.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

10 προτάσεις για τις δημοτικες οργανώσεις

Δημοσίευση  Αγγελική Την / Το 24/1/2008, 12:09

Μαζί σου!!

Αγγελική

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ηλικία : 38
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συμπληρώνοντας τις προτάσεις για τις Δ.Ο - Σκέψεις

Δημοσίευση  e-Περιηγητής Την / Το 25/1/2008, 03:19

[justify]Σε συνέχεια των αναφερομένων στις 10 προτάσεις που πρότεινε η ομάδα των ενεργών πολιτών, θα ήθελα να συνεισφέρω καταθέτοντας τις κάτωθι σκέψεις / θέσεις / προτάσεις :

Σε λογικές που θέλουν / προτείνουν το"κλείσιμο" ή την "κατάργηση" των πάλαι ποτέ Δημοτικών Οργανώσεων, προτείνω την ανασυγκρότηση / ουσιαστική μετεξέλιξή τους και μετονομασίας τους σε ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Το εύρος λειτουργίας των Τοπικών Δικτύων Ενεργών Πολιτών, όπως επίσης ο ρόλος και αποστολής τους αποτυπώνεται με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα στο ισχύον Καταστατικό του Κινήματος [βλ. Λειτουργία ΔΟ]. Εκτιμώ ότι αρκετές από τις προτάσεις των ενεργών πολιτών μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο εσωτερικής διαβούλευσης, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση του ισχύοντος πλαισίου δομής και λειτουργίας των νέων Τοπικών Δικτύων Ενεργών Πολιτών.

Η προτεινόμενη ¨σημειολογική αλλά ουσιαστική μετονομασία / μετεξέλιξη : ΔΟ--> Τοπικά Δίκτυα Ενεργών Πολιτών, δίνει την πραγματική διάσταση των νέων σχέσεων που επιθυμεί και επιδιώκει να διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ με την ίδια την κοινωνία. Ωστόσο, για να μην πάει "άπατη" και αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να συνοδευτεί με ένα σαφές / ρεαλιστικό και συγκεκριμένο πιλοτικό πλάνο ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας των σημερινών ΔΟ, με λιτές και ευέλικτες δομές οργάνωσης που θα ευνοούν και θα ενισχύουν την αμφίδρομη / διαλεκτική σχέση "Κινήματος - Κοινωνίας - Κινήματος". Αυτό βεβαίως προϋποθέτει μια νέα αντίληψη στις δομές / οργάνωση και λειτουργία συνολικά του Κινήματος.

Οι περιοχές και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τη πιλοτική έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Δικτύων Ενεργών Πολιτών και ανάδειξη του νέου ρόλου και αποστολής τους, θα πρέπει να έχουν επιδείξει - με τις μέχρι σήμερα δράσεις και πρωτοβουλίες τους - πνεύμα ενθουσιασμού και διάθεσης για συμμετοχή σε αντίστοιχες προσπάθειες προώθησης ουσιαστικών αλλαγών και τομών, απαλλαγμένοι από στείρες συντεχνιακές / τοπικίστικες διεκδικήσεις. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιπαρατεθούν γόνιμα και δημιουργικά με παλαιοκομματικές λογικές, αποφεύγοντας ανούσιες συγκρούσεις & ατέρμονες ομφαλοσκοπήσεις, επικεντρώνοντας τη δύναμη των ενεργειών τους στην ανάδειξη της ουσίας και των αποτελεσμάτων των ενεργειών τους.
Χρειάζεται η συμβολή / συνδρομή νέων και άφθαρτων προσώπων! Το ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να ανασυνταχθεί και να εστιάσει τις προσπάθειές του στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του, διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό / ρεαλιστικό πλαίσιο ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων που θα λειτουργήσει ως μαγνήτης προσέλκυσης - συσπείρωσης νέων μελών-φίλων-μαχόμενων ενεργών πολιτών.

ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Vs Δημοτικές Οργανώσεις "σφραγίδες" :

1] Βασικό κύτταρο για τη σταθερή ανάπτυξη / μετεξέλιξη του Κινήματος, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και την ουσία των προβλημάτων που την απασχολούν,

2] Κομβικό σημείο για την ουσιαστική ενίσχυση της διαλεκτικής σχέσης Κινήματος [Κορυφής] και Κοινωνίας [Βάση] & κατ’ επέκταση τη σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία

3] Σημείο αναφοράς για την ουσιαστική προβολή / επικοινωνία – με όλα τα διαθέσιμα μέσα και σημείο αναφοράς τον Άνθρωπο – των πολιτικών θέσεων /πρωτοβουλιών του Κινήματος, για την διευθέτηση / επίλυση τοπικών και ευρύτερων κοινωνικών προβλημάτων,

4] Σημείο προβολής και ανάδειξης των πρωτοβουλιών και των αποτελεσμάτων που επέτυχαν τα Τοπικά Δίκτυα Ενεργών Πολιτών, είτε ως αποτέλεσμα πολιτικής δράσης ενταγμένης σε ένα συγκεκριμένο πλάνο πολιτικής δράσης του Κινήματος ή ως αποτέλεσμα συνεργασίας με Επιτροπές Πρωτοβουλίας Πολιτών / ΜΚΟ κλπ επί τη βάση κοινά αποδεκτού πλαισίου αρχών και στόχευσης

5] Σταθερό σημείο επαφής και επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, μέσω του οποίου διευκολύνεται ο διάλογος, η διαβούλευση και ενισχύονται σταθερά τις διαταγμένες σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτών και πολιτικής, πολιτών και Κινήματος,

6] Σημείο αναφοράς για την ενίσχυση και σταθερή ενδυνάμωση του αυτόνομου πολιτικού λόγου του Κινήματος,

7] Σημείο επαφής /εξοικείωσης των πολιτών με τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας και ανταλλαγής θέσεων και απόψεων blogs etc

8] Φυτώριο ιδεών / προτάσεων, μέσω των οποίων εμπνέεται, επαναπροσδιορίζοντας έγκαιρα τα σημεία εστίασής του σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών και βεβαίως της κοινωνίας


Υπάρχει διάθεση !
Υπάρχει θέληση ?

e-Περιηγητής
avatar
e-Περιηγητής

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ηλικία : 53
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://e-periigitis.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Συμπληρώνοντας τις προτάσεις για τις Δ.Ο - Σκέψεις2

Δημοσίευση  MATH(CHANIA-XANTHI) Την / Το 12/2/2008, 17:57

OSON AFORA TIS 10 PROTASEIS GIA TIS DHMOTIKES ORGANWSEIS

1) Ποσόστωση για την συμμετοχή νέων, κάτω των τριάντα, στην γραμματεία των οργανώσεων.


Αρθρο 13 Ισότητα των φύλων στην εκπροσώπηση
1. Εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση κάθε φύλου στα όργανα του Κινήματος σε ποσοστό 40% τουλάχιστον.
Αρθρο 14 Ανανέωση των συλλογικών οργάνων
Εξασφαλίζεται
ότι το 20% τουλάχιστον όσων κάθε φορά εκλέγονται στα συλλογικά όργανα,
εκλέγονται στα όργανα αυτά για πρώτη φορά. Η ανανέωση αφορά το κάθε
φύλο ξεχωριστά.


SE AYTO SYMFWNO,ARKEI AYTO NA EPEKTATHEI SE
OLA TA ORGANA TOU PA.SO.K. APO TIS DHMOTIKES ORGANWSEIS TOU
PA.SO.K.,MEXRI TIS NOMARXIAKES EPITROPES TOU PA.SO.K.(PRAGMA POU
APAITEI THN ALLAGH TOU TROPOU EKLOGHS THS N.E.),TIS PERIFEREIAKES
EPITROPES TOU PA.SO.K.,KAI EWS TO ETHNIKO SYMVOULIO TOU PA.SO.K..EPISHS
TA MELH KATW TON 30 XRONWN,POU THA SYMMETEXOUN STA ORGANA TOU
PA.SO.K,DEN THA MPOROUN NA SYMMETEXOUN SE KANENA ORGANO,THS
NEOLAIAS,ETSI WSTE NA MH DHMIOURGITHOUN NEA FAINOMENA PARAGONTISMOU KAI
EKSOUSIOLAGNEIAS PLEON APO TOUS NEAROTEROUS SE HLIKIA PASOKOUS KAI
EPISHSTHA MPOUNE KAI NEOTERA MELH THS NEOLAIAS STA ORGANA THS NEOLAIAS.
EPISHS
OSON AFORA THN ANANEWSH SE MEGALYTERA HLIKIAKA EPIPEDA,NA ISXYSEI,OPWS
EINAI AYTH TH STIGMH STO KATASTATIKO,DHLADH TO 20% TWN MELWN POU EINAI
SE ORGANA KAI EINAI PANW APO 30 XRONWN THA ANANEONONTAI SE KATHE NEA
EKLOGH TOU ORGANOU.


2) Οι θητεία των οργάνων να είναι αυστηρά
μονοετής, με δικαίωμα εκλογής για μόνο δύο συνεχόμενες θητείες. Η
έναρξη του μέτρου να ισχύει αναδρομικά και όχι απο την ημέρα
ανακοίνωσης της απόφασης.


Αρθρο 15 Θητείες στα όργανα
Δεν
επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου στο ίδιο αξίωμα για
περισσότερες από τρεις (3) πλήρεις θητείες. Η θητεία του Προέδρου
παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός.
Αρθρο 25 Όργανα Δημοτικής Οργάνωσης
2.
Η Δημοτική Συνέλευση εκλέγει, με καθολική ψηφοφορία, επταμελή (7)
Συντονιστική Επιτροπή, Γραμματέα και Αναπληρωτή Γραμματέα. Η θητεία των
Μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, του Γραμματέα και του Αναπληρωτή
Γραμματέα είναι διετής.
Αρθρο 27 Νομαρχιακή Επιτροπή - Νομαρχιακό Συμβούλιο
4.
Με καθολική ψηφοφορία των Μελών και των Φίλων του Κινήματος στο Νομό,
εκλέγονται ο Συντονιστής και ο Αναπληρωτής Συντονιστής της Νομαρχιακής
Επιτροπής. Τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας, ο Συντονιστής και ο
Αναπληρωτής Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής έχουν διετή θητεία.
Αρθρο 29 Περιφερειακή Επιτροπή
5.
Ο Γραμματέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας των Περιφερειακών Επιτροπών
εκλέγονται από τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής. Η θητεία των μελών
των Περιφερειακών Επιτροπών, του Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γραμματέα
τους είναι διετής.


DIAFWNW ME TO NA GINEI H THITEIA TWN ORGANWN
MONOETHS.GIATI TOTE MEXRI NA PROLAVOUN NA ANALAVOUN STA ORGANA,THA
PREPEI NA KSANAETOIMAZONTE GIA NA KANOYN NEES EKLOGES GIA TA
ORGANA(XWRIA POU TO KALOKAIRI SXEDON KAI OI TREIS TOU MHNES,EINAI
POLITIKA ANENERGOI).OSON AFORA TO DIKAIWMA EKLOGHS TWN MELWN SE
ORGANA,EGW PROTEINW NA EINAI DYO SYNEXOMENES FORES SYN MIA MH
SYNEXOMENH,OPWS EPISHS,OTI THA ISXYEI AYTO GIA KATHE KLIMAKA(DHMOTIKH
EPITROPH,NOMARXIAKH EPITROPH,PERIFEREIAKH EPITROPH,ETHNIKO
SYMVOULIO,POLITIKO SYMVOULIO)TWN ORGANWN TOU PASOK KSEXWRISTA.

3)
Ανοικτη υποχρεωτική ολομέλεια Δημοτική, ανα 2 τουλάχιστον μήνες (αν οι
συνθήκες το επιβάλλουν και συντομότερα) όπου θα γίνεται αναφορά στα
πεπραγμένα της οργάνωσης. Η γραμματεία της οργάνωσης θα κρίνεται για
όσα έκανε ή δεν έκανε σε σχέση με τα επιτρεπόμενα απο το καταστατικό
(π.χ σε πόσες δημοτικές οργανώσεις έχουν προτείνει εσωτερικά
δημοψηφίσματα για θέματα γενικού ενδιαφέροντος και έχουν κάνει τέτοια
για θέματα τοπικού; Και όμως, είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους βάση
καταστατικού).Αρθρο 9 Λογοδοσία - Ανάκληση
1. Όλα τα
αιρετά όργανα λογοδοτούν τακτικά μία φορά το χρόνο στα σώματα που τα
εξέλεξαν και έκτακτα, όταν αυτά το ζητήσουν με απόλυτη πλειοψηφία των
μελών τους.

Αρθρο 12 Δημοψηφίσματα
1. Με απόφαση του Εθνικού
Συμβουλίου, λαμβανομένων υπόψη και ενδεχόμενων προτάσεων από Δημοτικές
Οργανώσεις και Περιφερειακές Επιτροπές, μπορεί να διενεργείται
κομματικό δημοψήφισμα για θέματα ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας.

Αρθρο 19 Δικαιώματα και υποχρεώσεις των Μελών
1. Τα Μέλη του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν στο σύνολο της πολιτικής ζωής του Κινήματος
- εκλέγουν τους εκπροσώπους τους και εκλέγονται σε όλα τα όργανα,
- καλούν σε λογοδοσία, ελέγχουν και ανακαλούν όλα τα εκλεγμένα όργανα,
- συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν στην διαμόρφωση του προγράμματος και των πολιτικών του Κινήματος,
-
έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές
αποφάσεις, την οργανωτική λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του
Κινήματος,
- συμμετέχουν στις προκριματικές εκλογές και στα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
-
συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες των οργανώσεων και φορέων του
ΠΑΣΟΚ, πολιτικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού, επιστημονικού ή άλλου
περιεχομένου.
5. Απώλεια της ιδιότητας Μέλους επέρχεται αν δεν
ανανεωθεί η ταυτότητα Μέλους εντός έξι (6) μηνών από την λήξη της και
μετά από έγγραφη προειδοποίηση. Το μέλος που απώλεσε την ιδιότητα του
αυτή εγγράφεται στα Μητρώα Φίλων του Κινήματος.

Αρθρο 25 Όργανα Δημοτικής Οργάνωσης
1.
Αποφασιστικό όργανο της Δημοτικής Οργάνωσης είναι η Δημοτική Συνέλευση
στην οποία συμμετέχουν όλα τα Μέλη και οι Φίλοι. Οι Δημοτικές
Συνελεύσεις είναι ανοιχτές και στους πολίτες κάθε Δήμου, εκτός αν, σε
ειδικές περιπτώσεις, αποφασίζεται διαφορετικά. Συνεδριάζουν κάθε μήνα ή
όποτε το ζητήσει το 1/3 τουλάχιστον των Μελών της ή με απόφαση ανωτέρου
οργάνου.
4. Συγκροτείται Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή της
Συντονιστικής Επιτροπής, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των
τοπικών μαζικών φορέων που είναι Μέλη ή Φίλοι, καθώς και μελών Μη
Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν πιστοποιηθεί. Συνέρχεται τακτικά κάθε
δύο μήνες με ευθύνη του Γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Αρθρο 27 Νομαρχιακή Επιτροπή - Νομαρχιακό Συμβούλιο
5.
Σε επίπεδο νομού συγκροτείται Νομαρχιακό Συμβούλιο που έχει αντίστοιχη
συγκρότηση και αρμοδιότητες με το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αρθρο 30 Περιφερειακό Συμβούλιο
2.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο συγκροτείται από τα μέλη των Περιφερειακών
οργάνων, τους βουλευτές, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, τους
Γραμματείς της Νεολαίας και τους Συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών
που προέρχονται από την Περιφέρεια, καθώς και τους Δημάρχους, Νομάρχες
και τους εκπροσώπους των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών και άλλων
οργανώσεων της Περιφέρειας που είναι Μέλη ή Φίλοι ή υποστηρίχθηκαν από
το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να συμμετάσχουν. Συμμετέχουν επίσης μέλη Μη
Κυβερνητικών Οργανώσεων που έχουν πιστοποιηθεί.
3. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνέρχεται τακτικά κάθε τρεις (3) μήνες με ευθύνη του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής.

Αρθρο 35 Έκτακτο Συνέδριο - Θεματικά Συνέδρια
2.
Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου μπορούν να συγκληθούν θεματικά
Συνέδρια και Συνδιασκέψεις με αποφασιστικό χαρακτήρα. Η σύνθεση των
εκτάκτων Συνεδρίων και Συνδιασκέψεων, καθώς και οι λεπτομέρειες
διεξαγωγής τους, προβλέπονται από το Εθνικό Συμβούλιο στην απόφαση περί
σύγκλησής τους.

Αρθρο 36 Εθνικό Συμβούλιο
4. Το Εθνικό
Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική σύνοδο τέσσερις (4) φορές το χρόνο. Με
απόφαση του Προέδρου ή αν το ζητήσει το 1/3 του συνολικού αριθμού των
μελών του συγκαλείται έκτακτη σύνοδος. Απαρτία υπάρχει όταν
παρευρίσκονται τα 2/3 των μελών του Συμβουλίου.


KATARXAS
SYMFWNO,OTI THA PREPEI NA GINONTAI DHMOTIKES OLOMELEIES TOULAXISTON ANA
DYO MHNES,EKTOS APO TOUS MHNES TOU KALOKAIRIOU,OPOU THEWRW,OTI THA
PREPEI NA GINETAI MIA MONO KATHE ARXES KALOKAIRIOU(ARXES IOUNIOU).AYTO
SHMAINEI,OTI THA PREPEI NA GINONTAI TOULAXISTON 6 DHMOTIKES OLOMELEIES
TO XRONO.VEVAIA NA ANAFEROUME EDW,OTI PAROLO POU TO KATASTATIKO
PROVLEPEI,OPWS FAINETA KAI POIO PANW,OTI PREPEI NA GINONTAI KAI
DHMOPSIFISMATA(TOPIKA H’ ETHNIKA) METAKSY TWN MELWN TOU PASOK,SE
ELAXISTES PERIPTWSEIS EXW AKOUSEI NA GINETAI KATI TETOIO(AN EXEI GINEI
KIOLAS).EPISHS PAROLO POU TO KATASTATIKO ORIZEI,OTI KATHE MHNA THA
GINONTAI DHMOTIKES SYNELEYSEIS,PEITE MOU SE POIA DHMOTIKH ORGANWSH EXEI
TIRITHEI AYTO(OUTE AKOMA KAI STIS POIO MIKRES,POU EINAI EYKOLO NA GINEI
KATI TETOIO)???EPISHS PEITE MOU,POTE TIRITHIKAN TA XRONODIAGRAMMATA GIA
TIS SYNEDRIASEIS TWN ORGANWN(DHMOTIKO SYMVOULIO THS DHMOTIKHS
ORGANWSHS,NOMARXIAKO SYMVOULIO TOU EKASTOTE NOMOU,PERIFERIAKO SYMVOULIO
KATHE PERIFEREIAS,KAI TELOS ETHNIKO SYMVOULIO (EKTOS APO ELAXISTES
EKSAIRESEIS ORGANWN)).SHMEIWTEON,OTI AN THROUNTAN AYTA TA
XRONODIAGRAMMATA,TO PASOK KAI OI ESWTERIKES DIERGASIES TOU THA HTANE
SXEDON KATHE EVDOMADA STHN EPIKAIROTHTA SE EPIPEDO
DHMOU,NOMOU,PERIFEREIAS KAI ELLADAS.
EPISHS THEWRW,OTI AN TIRITHOUN
OLA TA PROLEGOMENA,TOTE THA MPOREI NA ALLAKSEI KAI O ROLOS TOU MELOUS
KAI TOU FILOU,DHLADH TI ENNOW:1)TO MELOS THA YPOXREWNOTAN APO TO NEO
KATASTATIKO NA SYMMETASXEI TOULAXISTON STIS MISES SYNEDRIASEIS TWN
ORGANWN POU EINAI MELOS(EITE DHMOTIKH ORGANWSH,EITE SE EPIPEDO
NOMOU,EITE SE EPIPEDO PERIFEREIAS,EITE SE EPIPEDO ETHNIKO).EAN DEN
SYMMETEISXE TOULAXISTON STA ¾ TWN SYNEDRIASEWN,TOTE THA EXANE THN
IDIOTHTA TOU MELOUS,KAI 2)H IDIOTHTA TOU FILOU THA MPOROUSE NA
ALLAKSEI,DHLADH O FILOS THA MPOREI NA SYMMETEXEI SE DHMOTIKES
SYNELEYSEIS,TOPIKA KAI ETHNIKA DHMOPSIFISMATA KAI SE ZHTHMATA
PROKRIMATIKWN EKLOGWN GIA VOULEYTIKES EKLOGES H’ TOPIKHS
AYTODIOIKHSHS,KAI NA SYNAPOFASIZEI GIA TIS TOPIKES KAI ETHNIKES
POLITIKES TOU PASOK,OMWS THA PREPEI NA SYMMETESXEI STIS MISES
SYNEDRIASEIS TOULAXISTON THS DHMOTIKHS KAI NOMARXIAKHS ORGANWSHS,POU
EINAI EGGEGRAMENOS.ME AYTH MOU THN PROTASH THA EIXAME MEGALYTERH
SYMMETOXH KOSMOU STIS SYNEDRIASEIS TWN ORGANWN TOU PASOK(KYRIWS
DHMOTIKWN KAI NOMARXIAKWN SYNELEYSEWN).


4) Ασυμβίβαστο εκλογής
σε παραπάνω από ένα όργανα του Κινήματος, πχ δεν μπορεί κάποιος να
είναι εκλεγμένος στη Δημοτική Οργάνωση Ζωγράφου και στο Συντονιστικό
της Οργάνωσης Τεχνικών Επιστημόνων.


DEN YPARXEI KATI TETOIO TWRA
STO KATASTATIKO.SYMFWNO APOLYTA ME AYTO,APLA KAPOIOS POU THA EINAI
GRAMMENOS SE DHMOTIKH ORGANWSH,DEN THA EXEI PROVLHMA NA EINAI MELOS SE
SYNDIKALISTIKH PARATAKSH THS PASKE H’ THS PASK H’ THS PASP,MONO SE
KOMMATIKH ORGANWSH ERGAZOMENWN DE THA MPOREI NA DIPLOEGGRAFETAI.5)
Ηλεκτρονική Σελίδα κάθε οργάνωσης και ορισμός υπευθύνου διαδικτύου.
Επειδή υπάρχουν τέτοιου είδους ιστοσελίδες αλλά είναι στις περισσότερες
οργανώσεις ανενεργές ο υπεύθυνος διαδικτύου να απομακρύνεται από την
θέση του σε ανάλογες περιπτώσεις.Αρθρο 17 Δημοσιότητα και Διαφάνεια
3.
Το διαδίκτυο αποτελεί βασικό μέσο διαφάνειας με την δημοσιοποίηση των
εργασιών, δραστηριοτήτων, των απόψεων των Μελών και των αποφάσεων των
οργάνων του Κινήματος.
Αρθρο 22 Αρχές οργάνωσης του Κινήματος
3.
Αξιοποιεί το διαδίκτυο και τις τεχνολογίες του ως σημαντικό μέσο
επικοινωνίας, οργάνωσης, συμμετοχής, διαβούλευσης, απόφασης και
διαφάνειας.
Αρθρο 24 Αρμοδιότητες Δημοτικής Οργάνωσης
- μεριμνά
για την δημιουργία και λειτουργία δικτυακού τόπου ή την σύνδεση με
δικτυακό τόπο στον οποίο δημοσιεύει όλες τις αποφάσεις των οργάνων της
και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με τις δραστηριότητές της.


SYMFWNO APOLYTA,ME TH PROTASH,ALLWSTE YPHRXE KOMMATI AYTHS HDH STO YPARXON KATASTATIKO.


6)
Διοργάνωση εκδηλώσεων (υποχρεωτικά ανά 2 μήνες τουλάχιστον) με θέματα
επικαιρότητας, όχι στα κομματικά γραφεία, αλλά σε στέκια των πολιτών
και συμμετοχή σε αυτά από ανθρώπους όχι αυστηρά κομματικούς.


AYTO DEN YPARXEI STO KATASTATIKO KAI THA HTAN KALO NA ENSWMATOTHEI STO NEO KATASTATIKO.


7)
Τα γραφεία των Δημοτικών Οργανώσεων να είναι ανοικτά συγκεκριμένες ώρες
το απόγευμα, με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Υποχρέωση του γραμματέα
θα είναι να βρει τους ανθρώπους που θα είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.


GIA
NA MPORESEI NA PRAGMATOPOIHTHEI KATI TETOIO,THA PREPEI NA YPARKSOUN
PRWTA GRAFEIA DHMOTIKWN ORGANWSEWN(NOMARXIAKWN ORGANWSEWN YPARXOUN SE
OLOUS TOUS NOMOUS),GIATI AYTO SHMAINEI OTI KAPWS PREPEI NA
XRHMATODOTEITE H YPARKSH TOUS.OSON AFORA THN PROSVASH STO INTERNET SE
KATHE DHMOTIKH ORGANWSH,AYTO EINAI POLY EYKOLO NA PRAGMATOPOIHTHEI ME
TH XRHSIMOPOIHSH TOU PROGRAMMATOS HLIOTOPOS TOU PA.SO.K..YPEYTHINOS
MPOREI NA ORISTEI KAPOIOS APO TOUS ETHELONTES DIADIKTYOU KATHE
DHMOTIKHS ORGANWSHS.


Cool Κάθε Δ.Ο. πρέπει να έχει εκλεγμένο
εκπρόσωπο που θα οργανώνει σεμινάρια (μαζί με το ΙΝΕΠ), θα οργανώνει
εκδηλώσεις, και με λίγα λόγια να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο
ΙΝΕΠ και στην Δ.Ο. Μεγάλη σημασία έχει και η αμφίδρομη σχέση.


Αρθρο 47 Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ι.Ε.)
1.
Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (Ι.Ε.) έχει αρμοδιότητα το σχεδιασμό,
συντονισμό και υλοποίηση των επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών
διαδικασιών που απευθύνονται σε στελέχη, Μέλη και Φίλους του Κινήματος.
2.
Προωθεί την κριτική σκέψη, την πολιτιστική δράση και την διασπορά της
γνώσης και της εμπειρίας των στελεχών και των οργανώσεων του Κινήματος,
καθώς και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κινημάτων σε εθνικό και
διεθνές επίπεδο.
3. Συμβάλει στην οργάνωση επιμορφωτικών δράσεων και
συμμετέχει σε εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του και όταν προσκαλείται από
τα Κεντρικά Όργανα, τις Δημοτικές, Νομαρχιακές και Περιφερειακές
Οργανώσεις του Κινήματος, με τις οποίες και συντονίζει την δράση του.
4. Υποβάλλει ετήσιο προγραμματισμό στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, καθώς και ετήσιο απολογισμό στο Εθνικό Συμβούλιο.


SYMFWNO APOLYTA ME TH SYGEKRIMENH PROTASH,KAI PREPEI NA ENSWMATOTHEI STO NEO KATASTATIKO.


9)
Συγκρότηση τοπικών ομάδων διαλόγου για θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Οι
προτάσεις αυτές να μεταφέρονται σε ειδικά συγκροτημένο, όργανο του
κόμματος.Αρθρο 26 Επιτροπές Πρωτοβουλίας Πολιτών
1.
Το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο δημοτικής οργάνωσης υποστηρίζει Επιτροπές
Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά θέμα, θεσμό ή χώρο. Οι Επιτροπές μπορεί να
έχουν ως ιδρυτική τους αφετηρία το Κίνημα ή άλλες αυτόνομες από αυτό
κινήσεις και πρωτοβουλίες.
2. Οι επί μέρους δράσεις αρθρώνονται ιδιαίτερα σε:
-
Δίκτυα πρωτοβουλίας πολιτών για θέματα πολιτικού, κοινωνικού,
συνδικαλιστικού, επιστημονικού, μορφωτικού ή επαγγελματικού
ενδιαφέροντος.
- Δίκτυα Αλληλεγγύης, που μεριμνούν για την προώθηση και επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με ευπαθείς κατηγορίες πολιτών.


AYTO PISTEVW OTI YPARXEI HDH STO KATASTATIKOTOU PASOK,APLA DE LEITOURGHSE,KAI KALO THA EINAI NA ENERGOPOIHTHEI.


10)
Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να έχουν ισότιμα δικαιώματα, όσων
αφορά το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές οργανώσεις. Το προνόμιο
των μελών για εκλογή να ισχύει στα ανώτερα όργανα του κόμματος.
(Νομαρχιακές κ.λ.π.)


EXW TOPOTHETITHEI KSANA STO ERWTHMA 3 GIA
TH DIAFORA POU THA PREPEI NA YPARXEI METAKSY MELWN KAI FILWN.AYTO
SHMAINEI OTI DIAFWNW ME TH SYGEKRIMENH PROTASH,ALLIWS POIA THA HTAN OI
DIAFORA TOUS(AS EXOUME MONO MELOI TOTE).

MATH(CHANIA-XANTHI)

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Location : CHANIA-XANTHI
Registration date : 12/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 9/4/2008, 17:29

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

03/04/2008

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣΠροςΠεριφερειακές ΕπιτροπέςΣυντονιστές ΝΟΕΣΔημοτικές ΟργανώσειςΣυντονιστικό ΝεολαίαςΚοινοποίηση:ΠρόεδροΜέλη Π.Σ.Μέλη Ε.Σ.ΕΚΑΠΕπιτροπή Οικονομικού ΕλέγχουΣυνήγορο του Μέλους κ΄ του ΦίλουΟργανώσεις ΕργαζομένωνΘέμα: Έναρξη διαδικασίας ανασυγκρότησηςΑγαπητές συντρόφισσες, αγαπητοί σύντροφοι,Με την ολοκλήρωση του 8ου Συνεδρίου και τη ψήφιση του αναθεωρημένου μας Καταστατικού, προχωρούμε στη διαδικασία συγκρότησης των αποκεντρωμένων μας Οργανώσεων σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο. Ταυτόχρονα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Νεολαίας με την εκλογή των κεντρικών και αποκεντρωμένων της Οργάνων.Το Πολιτικό Συμβούλιο στην 1η συνεδρίασή του της 30ης Μαρτίου 2008, αποφάσισε οι εκλογές για την ανάδειξη των αποκεντρωμένων Οργάνων του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας να διεξαχθούν την Κυριακή, 18 Μαΐου 2008. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Μαΐου να διεξαχθούν ανοιχτές συνελεύσεις για την προπαρασκευή της εκλογικής διαδικασίας.Για την προετοιμασία της συγκρότησης των Τοπικών μας Οργανώσεων, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ανέλαβαν το συντονισμό της διαβούλευσης με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και των Οργάνων μας σε δημοτικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο για την εισήγηση σχετικά με το που θα ιδρυθούν Τοπικές Οργανώσεις. (Σε παράρτημα σας ενημερώνουμε για τη σχετική κατανομή). Απόφασή μας είναι στις 18 Μαΐου να έχουμε ολοκληρώσει τη νέα οργανωτική μας διάταξη.Έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών συγκρότησης των αποκεντρωμένων Οργάνων με την εκλογή τους και τη συγκρότησή τους σε σώμα, οι Γραμματείες των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου λειτουργούν ως Νομαρχιακές Επιτροπές και αναλαμβάνουν όλες τις σχετικές αρμοδιότητες. Σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο τα Όργανα λειτουργούν έως τη συγκρότηση σε σώμα των Οργάνων των Τοπικών Οργανώσεων και των νέων Περιφερειακών Επιτροπών αντίστοιχα.Σε επόμενη Εγκύκλιο θα καθοριστούν οι εξειδικευμένες διαδικασίες συγκρότησης των Οργανώσεων και εκλογής των Οργάνων.Με συντροφικούς χαιρετισμούςΟ Γραμματέας του Εθνικού ΣυμβουλίουΓιάννης Ν. Ραγκούσης
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 9/4/2008, 17:30

Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στο κίνημα μας. Πρέπει να αφήσουμε να μπούνε καινούργια πρόσωπα ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ στις Τ.Ο. και Ν.Ε. Άτομα που διψάνε για ΔΡΑΣΗ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Μόνο έτσι θα κερδίζουμε. Όχι μια από τα ίδια. ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, όχι μόνο προσώπων. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι εδώ να μπούνε στην Δράση, Άνθρωποι που οι καρεκλοκένταυροι τους κρατάνε επίτηδες στο περιθώριο, Άνθρωποι που γίνουνε πιστευτοί στην κοινωνία που ζούνε, που μπορούν να γίνουν θυσία για το σύνολο, με καθαρό σοσιαλιστικό στίγμα, με αλτρουισμό και συναίσθηση της συλλογηκότητας. Όχι άλλοι «τοπικοί παράγοντες» που ελέγχουν 100 ψήφοι και απομακρύνουν πάνω από 1000.

Περιμένω ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  amourat Την / Το 9/4/2008, 18:11

Agapi έγραψε:Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να δώσουμε οξυγόνο στο κίνημα μας. Πρέπει να αφήσουμε να μπούνε καινούργια πρόσωπα ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ στις Τ.Ο. και Ν.Ε. Άτομα που διψάνε για ΔΡΑΣΗ. ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Μόνο έτσι θα κερδίζουμε. Όχι μια από τα ίδια. ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, όχι μόνο προσώπων. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι εδώ να μπούνε στην Δράση, Άνθρωποι που οι καρεκλοκένταυροι τους κρατάνε επίτηδες στο περιθώριο, Άνθρωποι που γίνουνε πιστευτοί στην κοινωνία που ζούνε, που μπορούν να γίνουν θυσία για το σύνολο, με καθαρό σοσιαλιστικό στίγμα, με αλτρουισμό και συναίσθηση της συλλογηκότητας. Όχι άλλοι «τοπικοί παράγοντες» που ελέγχουν 100 ψήφοι και απομακρύνουν πάνω από 1000.

Περιμένω ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Η ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ.ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ,ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΠΟ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ.ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΡΘΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,Η ΝΕΑ ΣΚΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΣΩΣΤΡΕΦΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ .

amourat

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ηλικία : 63
Location : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Registration date : 22/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://amourat.sosblog.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  amourat Την / Το 9/4/2008, 19:00

papachatzis έγραψε:Λίγες μόνο εβδομάδες πριν το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ, καλείται να αλλάξει και να μετατραπεί από κόμμα διαχείρισης εξουσίας, σε κίνημα παραγωγής πολιτικής και προαγωγής της συμμετοχικής δημοκρατίας. Οι αλλαγές που καλείται να κάνει πρέπει να ξεκινήσουν από την βάση του.
Κατά, γενική, ομολογία οι δημοτικές οργανώσεις έχουν απαξιωθεί. Ο ρόλος τους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, έχει εξασθενίσει. Στη συνείδηση του κόσμου έχουν ταυτιστεί με φέουδα κομματαρχών που σκοπό έχουν την διαχείριση και συντήρηση της καρέκλας τους εντός της κομματικής πυραμίδας.
Οι παρακάτω προτάσεις έρχονται μέσα από τον προβληματισμό μιας ομάδας ενεργών πολιτών που τόλμησαν να προτείνουν:

1) Ποσόστωση για την συμμετοχή νέων, κάτω των τριάντα, στην γραμματεία των οργανώσεων.

2) Οι θητεία των οργάνων να είναι αυστηρά μονοετής, με δικαίωμα εκλογής για, μόνον, τρεις συνεχόμενες θητείες. Η έναρξη του μέτρου να ισχύει αναδρομικά και όχι από την ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης. Στα όργανα των δημοτικών οργανώσεων πέρα από τους εκλεγμένους θα εισέρχονται και δυο "κληρωτοί".

3) Ανοικτή υποχρεωτική ολομέλεια Δημοτική, ανά 2 τουλάχιστον μήνες (αν οι συνθήκες το επιβάλλουν και συντομότερα) όπου θα γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα της οργάνωσης. Η γραμματεία της οργάνωσης θα κρίνεται για όσα έκανε ή δεν έκανε σε σχέση με τα επιτρεπόμενα από το καταστατικό (π.χ σε πόσες δημοτικές οργανώσεις έχουν προτείνει εσωτερικά δημοψηφίσματα για θέματα γενικού ενδιαφέροντος και έχουν κάνει τέτοια για θέματα τοπικού; Και όμως, είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους βάση καταστατικού).

4) Ασυμβίβαστο εκλογής σε παραπάνω από ένα όργανα του Κινήματος, πχ δεν μπορεί κάποιος να είναι εκλεγμένος στη Δημοτική Οργάνωση Ζωγράφου και στο Συντονιστικό της Οργάνωσης Τεχνικών Επιστημόνων.

5) Ηλεκτρονική Σελίδα κάθε οργάνωσης και ορισμός υπευθύνου διαδικτύου. Επειδή υπάρχουν τέτοιου είδους ιστοσελίδες αλλά είναι στις περισσότερες οργανώσεις ανενεργές ο υπεύθυνος διαδικτύου να απομακρύνεται από την θέση του σε ανάλογες περιπτώσεις.

6) Διοργάνωση εκδηλώσεων (υποχρεωτικά ανά 2 μήνες τουλάχιστον) με θέματα επικαιρότητας, όχι στα κομματικά γραφεία, αλλά σε στέκια των πολιτών και συμμετοχή σε αυτά από ανθρώπους όχι αυστηρά κομματικούς.

7) Τα γραφεία των Δημοτικών Οργανώσεων να είναι ανοικτά συγκεκριμένες ώρες το απόγευμα, με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Υποχρέωση του γραμματέα θα είναι να βρει τους ανθρώπους που θα είναι υπεύθυνοι γι' αυτό.

Cool Κάθε Δ.Ο. πρέπει να έχει εκλεγμένο εκπρόσωπο που θα οργανώνει σεμινάρια (μαζί με το ΙΝΕΠ), θα οργανώνει εκδηλώσεις, και με λίγα λόγια να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο ΙΝΕΠ και στην Δ.Ο. Μεγάλη σημασία έχει και η αμφίδρομη σχέση.

9) Συγκρότηση τοπικών ομάδων διαλόγου για θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις αυτές να μεταφέρονται σε ειδικά συγκροτημένο, όργανο του κόμματος.

10) Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να έχουν ισότιμα δικαιώματα, όσων αφορά το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές οργανώσεις. Το προνόμιο των μελών για εκλογή να ισχύει στα ανώτερα όργανα του κόμματος. (Νομαρχιακές κ.λ.π.)
ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Ο ΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟΤΕΡΑ ΩΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΔΟΚΙΜΗ.
ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΑΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΓΝΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

amourat

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ηλικία : 63
Location : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Registration date : 22/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://amourat.sosblog.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 9/4/2008, 21:40

Πέρα από τι πιστεύει ο καθένας από μας ότι είναι καλό να γίνει, προτεραιότητα πρέπει να έχει τι ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιηθεί έτσι ώστε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Για αυτό και αυτή η έκκληση που έχω κάνει πριν.

Το ψάρι, από τι αποδείχθηκε, χαλάει από τα εντόσθια, καμιά φορά.

Αναφέρομαι στην ανάγκη αλλαγής συντονιστών των Δ.Ο. και Ν.Ε. με ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Έτσι ώστε να έχουν το όραμα και την διάθεση να προσεγγίζουν τους απλούς πολίτες, να τους εμπνέει έτσι ώστε να συμμετέχουν όλο και πιο πολλοί. Και μάλλον, αυτό είναι το ζητούμενο όλων όταν μιλάνε για αλλαγή. Αυτοί που υποφέρουν ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν, γιατί ξέρουν καλύτερα από τους άλλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, γιατί θέλουν να τα λύσουν και γιατί μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν εφικτά τις λύσεις για το σύνολο. Θέλουν Αλλαγή εκεί που μένουν, δίπλα τους και με την συμμετοχή τους. Ξέρουν να μην το «παίζουν παράγοντες», αλλά να φέρουν στο προσκήνιο τον απλό πολίτη και τις λύσεις που προτείνει το κίνημα μας. Αυτοί και μόνο αυτοί θα κάνουν δυνατή την Αλλαγή, θα μοιράζουν προγράμματα, απόψεις και τις θέσεις της αντιπολίτευσης. Δεν θα μείνουν σε μια στάσιμη θέση, χωρίς αληθινή προσπάθεια για νίκη, γιατί απλούστατα δεν είναι αυτοί που αγαπάνε τα οφίτσια, αλλά θέλουν να Συμμετάσχουν Έμπρακτα για το Αποτέλεσμα. Απλά λέω ότι πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα και να έχουμε Εμπιστοσύνη στους απλούς, Αγνούς Πολίτες.

Και αυτό δεν είναι Όνειρο, αλλά είναι Όραμα που μπορεί να γίνει Εφικτό. Για τους πολίτες και ΜΑΖΙ με τους πολίτες, για ένα καλύτερο Αύριο. Απλά να λέμε ναι και στους εργάτες.

Μην ξεχνάμε, ωστόσο, ότι συνήθως «ονειροπόλοι» κάνανε την διάφορα και δημιουργήσανε στιγμές προόδου στο μεγάλο βιβλίο της εξέλιξης του Ανθρώπου.
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 9/4/2008, 22:06

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, βρίσκονται ανάμεσα τους και έχουν τον ίδιο πόνο και σκοπό.
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης