Για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ ο Καραμανλής.

Πήγαινε κάτω

Για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ ο Καραμανλής.

Δημοσίευση  ikap Την / Το 14/5/2008, 21:38

Όλη η κοινωνία είναι πεπεισμένη για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που πάει χάλια ο τόπος, αλλά για τις ευθύνες εκείνου που προΐσταται της κυβέρνησης δεν μιλάει κανείς.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
Για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ ο Καραμανλής

Από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, άρθρο του δημοσιογράφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Το θέμα είναι να σε θέλει. Να σε πάει. Άμα σε θέλει, λύθηκαν όλα σου τα προβλήματα. Μα έτσι, μα αλλιώς, θα τα καταφέρεις. Θα τη βρεις την άκρη, πώς το λένε. Ακόμη κι αν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου, κάτι θα γίνει στο τέλος και το έργο θα έχει χάπι εντ. Το παλικάρι θα τη σώσει την κοπελιά από το χείλος του γκρεμού όπου την είχε οδηγήσει η άδικη κοινωνία, και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Ο Καραμανλής δεν είναι ακριβώς το είδος του «παλικαριού» της ταινίας- δεν έχει δηλαδή μούσκουλα, ούτε γωνιώδες πρόσωπο με θεληματικό πιγούνι ούτε κοιλιακούς αλφάδι, στοιχεία τα οποία κάνουν τις γυναίκες να λιποθυμάνε στην αγκαλιά του παλικαριού που λέγαμε, λίγο πριν μετρήσουν το βάθος του γκρεμού. Έχει όμως άστρο. Η κυβερνησή του τα έχει κάνει μπάχαλο παντού, δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση της προκοπής, αλλά εκείνος αλώβητος. Δεν τον αγγίζει τίποτε. Λες και πρόκειται για τηγάνι με αυτή την αντικολλητική επίστρωση που τηγανίζεις αυγό μάτι χωρίς λάδι και δεν μένει το παραμικρό υπόλειμμα. Τέτοιο πράγμα, σπανίως το συναντάς…

Όλα του βγαίνουν

Άνθρωπο, γιατί τηγάνια νααααα, γεμάτη είναι η αγορά. Αλλά πρωθυπουργό με τέτοια αντοχή, δεν τον βρίσκεις. Βεβαίως στην πολιτική, είναι να μη σε πάρει η κάτω βόλτα. Σε πήρε; Δεν σαματάς με τίποτε. Ο Καραμανλής έχει μέχρι τώρα την τύχη με το μέρος του. Όλα του βγαίνουν, ακόμη κι εκείνα που- θεωρητικά- δεν θα ΄πρεπε να του βγουν. Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, την πέφτει στην κυβέρνηση με την επιμονή εκείνου που τον έχει σκοτώσει τον άλλον, και επιμένει να σκοτώσει και το πτώμα. Ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον Καραμανλή. Έτσι δημιουργείται το εξής παράδοξο φαινόμενο: όλη η κοινωνία είναι πεπεισμένη για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που πάει χάλια ο τόπος, αλλά για τις ευθύνες εκείνου που προΐσταται της κυβέρνησης δεν μιλάει κανείς. Να το κάνω πιο λιανά: φταίει ο Σουφλιάς που δεν έχει περιβαλλοντική πολιτική η κυβέρνηση, και έχουμε γίνει διεθνώς ρόμπες ξεκούμπωτες; Φταίει ασφαλώς. Κι αφού φταίει ο Σουφλιάς, ο Καραμανλής γιατί δεν φταίει, που οφείλει και τον υπουργό του να ελέγχει, και τις πολιτικές της κυβέρνησής του να οραματίζεται (λέμε τώρα!..), να καθορίζει, να εγκρίνει και να παρακολουθεί την πιστή τήρησή τους;

Η κόλαση με τον ΟΤΕ

Γίνεται τώρα η κόλαση με τον ΟΤΕ. Σωστά; Λοιπόν, πριν φτάσουμε ώς εδώ, δηλαδή πριν η Ντόιτσε Τέλεκομ παρουσιαστεί και ζητήσει το πακέτο των μετοχών του ΟΤΕ, προηγήθηκαν μια σειρά κινήσεων. Ήτοι, καταργήθηκαν οι ασφαλιστικές δικλίδες που διασφάλιζαν την παραμονή του ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο. Η CosmΟΤΕ, η πιο κερδοφόρα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πέρασε στον ΟΤΕ. Η ίδια προηγουμένως είχε εξαγοράσει κατά σκανδαλώδη τρόπο την αλυσίδα Γερμανός και βοούσε ο κόσμος για το σκάνδαλο. Μετά παρουσιάστηκε ο Βγενόπουλος και αγόραζε μετοχές του ΟΤΕ. Έπειτα ο Βγενόπουλος έδωσε τις μετοχές του στην Ντόιτσε Τέλεκομ και πήρε για τον κόπο του καμιά 200αριά εκατομμύρια. Ρωτώ εγώ τώρα, με το αφελές μυαλό μου: όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του Καραμανλή; Τα έκανε μόνος του ο Αλογοσκούφης κι ο άλλος πεντακόσια μέτρα πιο πέρα από την Πλατεία Συντάγματος δεν έμαθε τίποτε για τον «φόνο»; Κι άντε σου λέω εγώ, δεν έμαθε τίποτε. Εφημερίδες δεν διάβαζε; Για τα υπόλοιπα; Είναι δυνατόν να μην έμαθε τίποτε;


Όχι βέβαια. Όλα τα ήξερε. Κι όλα φυσικά τα ξέρει. Αλλά έχει μάθει τόσο καλά τον ρόλο του, πώς δηλαδή να την κάνει στα δύσκολα, να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται και να μην υπάρχει αυτός πουθενά (για να τρώνε οι άλλοι όλη τη φθορά), ώστε πραγματικά του βγάζουμε το καπέλο. Μετά υποκλίσεως. Ο άνθρωπος είναι ένα αυθεντικό ταλέντο. Μαέστρος κανονικός. Μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν το καταλαβαίνει. Να του την πέφτει ως τον μόνο υπεύθυνο για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται στη χώρα. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα το καταλάβουν, αλλά το πότε θα είναι αυτή η στιγμή δεν ξέρω.

ikap

Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ηλικία : 38
Registration date : 03/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ikap.yooblog.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ ο Καραμανλής.

Δημοσίευση  Tzonakos Την / Το 19/5/2008, 12:19

Συμφωνώ οτι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βρεί τους τρόπους να στοχοποιηθεί ο Καραμανλής απο την κοινή γνώμη.
Δεν ειναι μόνο η περίπτωση του ΟΤΕ αλλα και οι Ζαχόπουλο, τα ομόλογα και άλλα πολλά, δηλ. κανονικά για όλα ειναι ενήμερος ο πρωθυπουργός που για να μην ξεχνάμε, συνοδεύεται απο την σύζυγο "ιατρό" με διδακτορικό κιόλας παγκοσμίου πρωτοτυπίας.
Τωρα τελευταία ειδικά που ειναι ολοφάνερο οτι εχει πέσιε γραμμή στους υπουργούς να λένε την φράση "φταίει το ΠΑΣΟΚ" απαραίτητα κάθε δεκα φράσεις που λένε για οτιδήποτε, ειναι ευκαιρία να αποδοθεί στον ίδιο τον αρχηγό τους η ευθύνη για την κενολογία της κυβέρνησης αφου αυτη προσπαθεί καλα και σωνει να επίτίθεται στην αντιπολίτευση, στο πασοκ βασικά δηλαδη για τα πάντα.

Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε ;
Προσωπικά όσους ξέρω οτι εχουν ψηφίσει ΝΔ τους την πέφτω να απαντήσουν τεκμηριωμένα για τα έργα της ΝΔ τόσα χρόνια.
Μεχρι στιγμής τους εχω σπείρει τρελλή ανασφάλεια και δεν εχω πάρει πειστικές απαντήσεις παρα μόνο μουρμουριστές δικαιολογίες.

Καν τε το κι εσείς ! Suspect
avatar
Tzonakos

Αριθμός μηνυμάτων : 39
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://tzonakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης