ΠΑΣΠ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ EΘΝIKH ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ THΣ

Πήγαινε κάτω

ΠΑΣΠ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ EΘΝIKH ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ THΣ

Δημοσίευση  dikas Την / Το 3/5/2008, 00:53

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ( 19.04.2008 )

"Εσείς γινόσαστε η γενιά, όχι απλώς των διεκδικήσεων αλλά και των πραγματικών ανατροπών".

...
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

Μπορούμε να διαμορφώσουμε, πραγματικά κοινωνίες αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, ευημερίας, και προοπτικής. Απαιτείται όμως, μια ουσιαστική πολιτική βούληση, μια πολιτική δημοκρατική ανατροπή.
...
Και σε αυτή την πολιτική και δημοκρατική ανατροπή, καλείστε εσείς, η νέα γενιά, να πρωτοπορήσετε.
...
Η νέα εποχή, είναι η δύναμη του μυαλού και της γνώσης, κι αυτή τη δύναμη του μυαλού και της γνώσης, εσείς θα την κατακτήσετε και αφού την κατακτήσετε, θα είναι μια δύναμη που θα ανατρέψει και τις οικονομικές και παραγωγικές σχέσεις σε κάθε περιοχή της γης, διότι δεν θα μπορεί ο κεφαλαιούχος να σε πηγαίνει από δω και από εκεί και να σε ορίζει όπως θέλει.
...
Η ΠΑΣΠ μπορεί να είναι όχημα πραγματικών αλλαγών, καθοδηγητής ευρύτερων δυνάμεων για την εξυγίανση, τον εκδημοκρατισμότου Φοιτητικού Κινήματος, και θα έλεγα ακόμα περισσότερο, για τη γενιά της δημοκρατικής ανατροπής κοντά στους πολιτικούς αγώνες.
...
Εμείς δεν είμαστε το Κίνημα της αδιέξοδης άρνησης και της στείρας αμφισβήτησης. Το ίδιο κι εσείς. Δεν είμαστε η Αριστερά που μόνο από κριτική ξέρει και κρατά αποστάσεις. Το ίδιο κι εσείς. Δεν είμαστε η Αριστερά της ιδεολογικής περιχαράκωσης και της ιστορικής φοβικότητας απέναντι στις εξελίξεις.

Εμείς είμαστε η Αριστερά της δράσης, είμαστε η Αριστερά της πράξης, είμαστε η Αριστερά που μετουσιώνει τον λόγο σε πράξη, που αλλάζει καταστάσεις, που κάνει τη ζωή καλύτερη.

Η ΠΑΣΠ λοιπόν, πρέπει και μπορεί να οργανωθεί σωστά, να γίνει πρωτοπορία. Γι΄ αυτό, ΠΑΣΠίτες και ΠΑΣΠίτισσες, σας λέω: Το μέλλον είναι σήμερα εδώ. Είσαστε εσείς. Πάρτε πρωτοβουλίες, πάρτε την ΠΑΣΠ στα χέρια σας.
Γράψτε εσείς το μέλλον αυτής της Οργάνωσης, είναι δική σας Οργάνωση, είναι και δική σας ευθύνη.
...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

OΛO TO KEIMENO: http://www.pasok.gr/portal/gr//59957/7/7/1/showdoc.html

... "ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/


Έχει επεξεργασθεί από τον/την dikas στις 3/5/2008, 10:43, 1 φορά

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ

Δημοσίευση  dikas Την / Το 3/5/2008, 01:21

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ (2-5-08 )

Στην πορεία για την πραγματοποίηση Εθνικής Συνδιάσκεψης της Π.Α.Σ.Π. μετά τις φοιτητικές εκλογές στη βάση της εγκυκλίου του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2008, εφαρμόζονται οι ακόλουθες κατευθυντήριες οδηγίες:

Σχετικά με τη διαδικασία αντιπροσώπευσης στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ, επισημαίνονται τα εξής:

1. Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται σε επίπεδο φοιτητικού συλλόγου.
Κάθε τμήμα Πανεπιστήμιου και ΤΕΙ εκπροσωπείται στην Εθνική Συνδιάσκεψη από τουλάχιστον ένα εκπρόσωπο.
Οι γραμματείς της ΠΑΣΠ που μετέχουν στην ΚΟΕΕΣ συμμετέχουν αυτοδίκαια ως μέλη της Συνδιάσκεψης.

2. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα ενεργά μέλη της ΠΑΣΠ.
Στους συλλόγους με «ανοιχτά ψηφοδέλτια» ενεργά μέλη θεωρούνται όσοι μετείχαν σε αυτά. Διευκρινίζεται ότι στις σχολές με «κλειστά ψηφοδέλτια» στήριξης ενεργά μέλη θεωρούνται τα μέλη που ήταν στο ψηφοδέλτιο των φοιτητικών εκλογών του 2008, καθώς και στα ψηφοδέλτια των φοιτητικών εκλογών προηγουμένων ετών.
Στους συλλόγους με «λίστες υποστήριξης», οι εγγεγραμμενοι θεωρούνται ενεργά μέλη.

3. Κάθε εκλογέας έχει στη διάθεσή του αριθμό σταυρών που δεν υπερβαίνει το 10% των προς εκλογή αντιπροσώπων.

4. Ο αριθμός των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι ανάλογος του αριθμού των ψήφων που συγκέντρωσε πανελλαδικά η ΠΑΣΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αντίστοιχα (πχ αν η ΠΑΣΠ συγκέντρωσε 10.000 ψήφους στα Πανεπιστήμια και 5.000 στα ΤΕΙ, τότε το σώμα της Συνδιάσκεψης θα αποτελείται αντίστοιχα από 2/3 προερχόμενους από Πανεπιστήμια και 1/3 από ΤΕΙ).

5. Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 θα ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των
αντιπροσώπων της Συνδιάσκεψης καθώς και η κατανομή τους ανά Σύλλογο.

6. Κάθε οργάνωση της ΠΑΣΠ εκπροσωπείται στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ από αριθμό εκπροσώπων που προκύπτει από δύο κριτήρια:

- τον αριθμό ψήφων που πήρε η ΠΑΣΠ στις εκλογές (που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της σχολής) σε σχέση με το σύνολο των ψήφων της ΠΑΣΠ πανελλαδικά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αντίστοιχα και

- το ποσοστό που πήρε η ΠΑΣΠ στις εκλογές σε κάθε σύλλογο,

κατά το ακόλουθο σύστημα:

Για να υπολογίσουμε τους εκπροσώπους που δικαιούται κάθε Οργάνωση της ΠΑΣΠ
(π.χ. η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής Αθηνών), υπολογίζουμε ως εξής:

α) Για το κριτήριο του αριθμού ψήφων
Ανάγουμε το σύνολο των ψήφων της ΠΑΣΠ στην Φιλοσοφική Αθηνών σε ποσοστό επί του συνόλου ψήφων της ΠΑΣΠ πανελλαδικά στα Πανεπιστήμια (π.χ. 400/10.000=4%).

β) Για το κριτήριο του ποσοστού
Πολλαπλασιάζουμε το κριτήριο αριθμού ψήφων με το ποσοστό που πέτυχε η ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής Αθηνών ως δεκαδικό - δηλ. αν πήρε 32%, πολλαπλασιάζουμε με 0,32 (π.χ. 4x0,32=1,28 )

γ) Εξάγουμε το συντελεστή σχολής (στο παράδειγμά μας της Φιλοσοφικής Αθηνών), προσθέτοντας τα δύο κριτήρια (π.χ. 4+1,28=5,28 )

δ)Εξάγουμε το συντελεστή αντιπροσώπευσης αθροίζοντας το σύνολο των συντελεστών σχολών και διαιρώντας το άθροισμα με τον τελικό αριθμό αντιπροσώπων για τα Πανεπιστήμια που θα αποφασιστεί να έχει η Συνδιάσκεψη.

ε) Το γινόμενο του συντελεστή σχολής με τοσυντελεστή αντιπροσώπευσης (διορθώνοντας προς τα πάνω - για το 0,50 και άνω - ή προς τα κάτω - για το 0,49 και κάτω για να προκύπτει ακέραιος αριθμός) δίνει τον αριθμό εκπροσώπων κάθε σχολής.

7. Στην Εθνική Συνδιάσκεψη κάθε φύλο θα εκπροσωπείται με ποσοστό 40%,
το οποίο υπολογίζεται σε επίπεδο τμήματος, εξαιρουμένων των τμημάτων στα οποία εκλέγεται ένας εκπρόσωπος. Η ΕΚΑΠ θα εξετάσει τις περιπτώσεις τμημάτων που η ποσόστωση πρέπει να διαφοροποιηθεί λόγω της εξαιρετικά μειωμένης παρουσίας ενός από τα δύο φύλα.

Στο παράδειγμά μας, η Φιλοσοφική Αθηνών έχει 10 τμήματα. Επομένως, ο ελάχιστος αριθμός εκπροσώπων προσδιορίζεται σε 10 (ένας ή μία από κάθε τμήμα, ανεξαρτήτως ποσόστωσης). Αν με την εφαρμογή του αλγορίθμου προκύψει για την ΠΑΣΠ Φιλοσοφικής Αθηνών αριθμός εκπροσώπων μεγαλύτερος του 10, π.χ. 15, τότε εκλέγονται ακόμη 5 από τους υποψηφίους εκπροσώπους.
Όταν με την εφαρμογή του αλγορίθμου προκύπτουν περισσότεροι του ενός εκπρόσωποι από ένα τμήμα, τότε εφαρμόζεται η ποσόστωση (π.χ. αν προκύψουν 2,3,4 ή 5 εκπρόσωποι από ένα τμήμα, τουλάχιστον ένας από κάθε φύλο - αν προκύψουν 6, τουλάχιστον δύο από κάθε φύλο κ.ο.κ.).

8. Οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους. Διευκρινίζεται ότι ο ηλικιακός περιορισμός αφορά μόνο το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Για το δικαίωμα του εκλέγειν δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός.

9. Οι υποψηφιότητες
για την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ κατατίθενται αυτοπροσώπως έως την Τρίτη 6 Μαΐου και ώρα 13:00 στα Γραφεία της ΠΑΣΠ και κοινοποιούνται στη Γραμματεία της ΚΟΕΕΣ.
Αμέσως μετά και με ευθύνη της Γραμματείας της ΚΟΕΕΣ τα ονόματα των υποψηφίων αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΠ.(*)

10. Αρμόδια για την εκδίκαση πιθανών ενστάσεων είναι η ΕΚΑΠ μετά από εισήγηση της Γραμματείας της ΚΟΕΕΣ. Οι ενστάσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί το αργότερο δύο ώρες μετά την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΠ(*) των ονομάτων των υποψηφίων και 24 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης αν πρόκειται για ενστάσεις που αφορούν στην εκλογική διαδικασία της 7ης Μαΐου.ΠΗΓΗΓ: http://www.pasok.gr/portal/gr/ekap/187/ ... wdoc2.html

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ Νο 56 - Ε.ΚΑ.Π.- Ο Πρόεδρος Γιώργος Ανωμερίτης

Υ.Γ. (*) ιστοσελίδα ΠΑΣΠ: Arrow http://www.pasp-idea.gr/new/ (ενημερωμένη) και Arrow http://www.pasp.gr/

... "ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

7 και 8 Ιουνίου η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ

Δημοσίευση  dikas Την / Το 5/6/2008, 14:25

7 και 8 Ιουνίου η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ

Το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Ιουνίου, πραγματοποιείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ), η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ.

"Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού και Πιστοποίησης" (Ε.ΚΑ.Π.) 3/6/2008
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Νο 85 (απόσπασμα)

( http://www.pasok.gr/portal/gr/ekap/187/62116/7/7/1/showdoc2.html )
...

8. Η Ε.ΚΑ.Π πιστοποιεί τον κατάλογο των συνέδρων της ΠΑΣΠ, μετά από εισήγηση και της ΚΟΕΕΣ, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γραμματέα του Ε.Σ και της Κατευθυντήριας Οδηγίας.

Τα ονοματεπώνυμα των συνέδρων αναρτώνται σε χωριστό πίνακα στο διαδίκτυο.(*)

...

(*) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΠΑΣΠ ΤΕΙ: > http://www.pasok.gr/portal/gr/ekap/

(*) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟI ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΠΑΣΠ ΑΕΙ: > http://www.pasok.gr/portal/gr/ekap/


ΠΗΓΗ: > http://www.pasok.gr/portal/gr/ekap/ "Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού και Πιστοποίησης" (Ε.ΚΑ.Π.)

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης