Ένα, ένα τα χαστούκια.

Πήγαινε κάτω

Ένα, ένα τα χαστούκια.

Δημοσίευση  ikap Την / Το 23/4/2008, 00:55

Πρώτα ήρθε η απόφαση-καταπέλτης, κόκκινη κάρτα, χαστούκι, πείτε το όπως θέλετε, που εκθέτει τόσο την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον πρωθυπουργό για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της όσο και τους ανώτατους δικαστές που πήραν την απόφαση να προσμετρηθούν τα λευκά ψηφοδέλτια στο εκλογικό μέτρο μιας και μόνης εκλογικής περιφέρειας εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλθηκε η απόφαση ως δικαστικό πραξικόπημα, που αλλοίωσε τους πολιτικούς συσχετισμούς στη Βουλή. Προκλήθηκε τότε μεγαλύτερης διάστασης πολιτικό ζήτημα, διότι ευνοήθηκε από την απόφαση και εξελέγη βουλευτής ο Αχ. Καραμανλής, θείος του πρωθυπουργού, ο οποίος αργότερα παραιτήθηκε. Η Ελλάδα καταδικάστηκε λοιπόν ομόφωνα για παραβίαση του δικαιώματος συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και υποχρεώνεται να καταβάλει στους τρεις βουλευτές που έχασαν την έδρα τους και προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεγάλα χρηματικά ποσά.
Αμέσως μετά ήρθε η δεύτερη κόκκινη κάρτα, το δεύτερο χαστούκι για την χώρα μας και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που έχει να κάνει με τα στοιχεία για το έλλειμμα. Όπως γνωρίζετε, πριν από μερικές μέρες, με ανακοίνωσή της, η EUROSTAT αμφισβήτησε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού για το 2007. Το Υπουργείο Οικονομίας απάντησε, πως αυτό αφορά κάποια τεχνικά ζητήματα. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα το έλλειμμα στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν συνυπολογίζει στη μέτρηση του ελλείμματος τους μεταχρονολογημένους τόκους. Πρακτική για την οποία κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, και την οποία εφαρμόζει η ίδια σήμερα. Η EUROSTAT κάνει ειδική αναφορά, ειδική επισήμανση σε αυτή τη διαφορά που υπάρχει, ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση καταγράφει το έλλειμμα και, στο πώς θα έπρεπε να καταγράφεται. Δηλαδή αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση παραποιεί και δίνει λάθος στοιχεία, ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία επιφυλάσσεται για την εγκυρότητα και την τεκμηρίωση των στοιχείων αυτών. Να θυμιθούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είχε έρθει και μας είχε πει πως δεν υπάρχουν πλέον αστερίσκοι στα ελληνικά στοιχεία.
Και σήμερα η απόφαση κόλαφος, η τρίτη κόκκινη κάρτα για το περιβάλλον αυτή τη φορά. Χθες, 22 Απριλίου γιορτάζαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Δυστυχώς για τη χώρα μας, γιορτάσαμε και άλλη μία αρνητική πρωτιά στο περιβάλλον. Η χώρα μας καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ και βγήκε εκτός της συνθήκης του Κιότο. Η Ελλάδα είναι η μόνη από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βρεθεί εκτός του συστήματος δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων. Είναι η μόνη από τις 141 χώρες, που υπέγραψαν το Πρωτόκολλο του Κιότο, που παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Συμμόρφωσης. Που ακριβώς είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιάς αυτές τις ώρες; Σε ένα μείζον ζήτημα, που διασύρει τη χώρα μας διεθνώς. Αντί αυτού έχουμε μία ανακοίνωση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κατά του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι πότε η κυβέρνηση θα επιχειρεί να μεταθέτει αλλού τις ευθύνες της και, μάλιστα, να τις μεταθέτει στο ΠΑΣΟΚ;. Εάν το ζήτημα της καταδίκης της χώρας δεν ήταν τόσο σοβαρό, θα ήταν πραγματικά αστεία η ανακοίνωση του κ. Καλογιάννη, με την οποία επιχειρεί να πει ότι ο λόγος της καταδίκης αυτής ήταν οι μετρήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ το ‘95-’96, όταν γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η χώρα μας ελέγχεται για την έλλειψη συστήματος που έπρεπε να λειτουργεί το 2007. Τι ακριβώς εννοούσε ο πρωθυπουργός, μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 14/3/2008, όταν έλεγε, «με απλά λόγια, θέλω να πω, ότι με την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Κατανομής Δικαιωμάτων Ρύπων, σε συνδυασμό και με τα μέτρα που εφαρμόζουμε, η Ελλάδα θα υπερκαλύψει τη δέσμευση που έχει αναλάβει με το Πρωτόκολλο του Κιότο».

ikap

Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ηλικία : 38
Registration date : 03/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ikap.yooblog.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ένα, ένα τα χαστούκια.

Δημοσίευση  Tzonakos Την / Το 23/4/2008, 15:12

Τέρμα, τους ρύπους δεν μπορεί να τους μαγειρέψει σαν προϋπολογισμούς και δικαστικούς.
Εχουμε γίνει ρόμπες, σαν χώρα, ενω καταφέραμε να έχουμε πραγματική Σύγκλιση, τωρα μας ξεγυμνώνει συνεχώς η ίδια η ΕΕ.
Σίγουρα θα έρθουν και άλλες καταδίκες.
avatar
Tzonakos

Αριθμός μηνυμάτων : 39
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://tzonakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Ένα, ένα τα χαστούκια.

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 23/4/2008, 20:03

Ο εκφραστής του πολιτικού ρύπου ήταν αδύνατο να πολεμήσει για ένα καθαρό περιβάλλον. Λασπολόγησε, συκοφάντησε και το κυριότερο, παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία για δεύτερη φορά! Ποιος λησμονεί τα 3 "δεν" στο Ασφαλιστικό; Η Ευρώπη μας έχει ήδη στείλει στην εξέδρα και η απούσα κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει λόγο!

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 56
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης