ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση  manix Την / Το 12/4/2008, 11:24ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΠροσπαθώντας να πετύχουμε την αναγέννηση και την σωστή επαναλειτουργία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουμε το θέμα με προτάσεις οργανωτικής μορφής (τομεακές – θεματικές - διασπορά – ποσοστώσεις – τρόπους εκλογής οργάνων- κ.λ.π ).

Είναι στην σωστή κατεύθυνση να προσπαθήσουμε να λύσουμε και να διορθώσουμε προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην λειτουργία των οργανώσεων στο παρελθόν αλλά πρέπει να εξετάσουμε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό !!!Πρέπει να εξετάσουμε το αν είναι απαραίτητο για την κοινωνία η ύπαρξη και λειτουργία των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Αν είναι απαραίτητο , γιατί υπάρχει αυτή η απαξίωση , η απομαζικοποίηση ιδίως από νέους και η συρρίκνωση των οργανώσεων σε ένα γερασμένο - μη ελκυστικό σώμα !!!Μήπως « η ψευδαίσθηση για την … ευδαιμονία της μεσοαστικής τάξης που ζούμε » δεν επιτρέπει σε κανένα νέο - που ζει μέσα στον προστατευτικό κλοιό των γονέων του - να πιστέψει ότι θίγετε πραγματικά και ουσιαστικά από την αδιαφορία του και από την μη ενασχόληση του , με τα κοινά.Μήπως η παιδεία που παρέχουμε στα παιδιά μας δεν έχει την δύναμη να καταδείξει στους νέους ότι έχουν φτάσει στο βάθος της ..μιζέριας , κινδυνεύουν και πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους ,στα χέρια τουςΜήπως οι γονείς με τις υπερπροσπάθειες τους ( δουλεύοντας σε δύο η τρεις δουλειές ή ξεπουλώντας την περιουσία τους φροντίζουν να μην λήψη … τίποτε στα παιδιά τους ) και τους προσφέρουν το κακό παράδειγμα , την λύση , ότι κάποιοι άλλοι θα φροντίσουν για αυτά και δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθούν .Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα στα μέλη του ΠΑΣΟΚ , κάθε φορά που βλέπω συγκεντρώσεις μελών έχω μία απορία !!!Πού είναι τα παιδιά όλων αυτών των συντρόφων που έχουν την ηλικία να ενεργούν κοινωνικά και πολιτικά, γιατί δεν συμμετέχουν ;Αν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πείσει τα παιδιά τους να γίνουν ενεργοί πολίτες πως θέλουμε να κινηθεί η κοινωνία και να ζωντανέψει το κόμμα ;Μήπως η εξαθλίωση δεν έχει φθάσει σε εκείνα τα όρια που θα ξυπνήσει τον κόσμο να βγει από το καβούκι της …προσωπικής… ευδαιμονίας ;Μήπως δεν ήρθε η ώρα ακόμα , να κινηθεί η κοινωνία , να λειτουργήσουν οι …πολιτικές οργανώσεις ;Μήπως όταν θα φθάσει αυτή η στιγμή οι νέοι θα καταρρίψουν με την δράση τους ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΊΑΙΑ , όλα αυτά τα φαινόμενα σήψης που περιγράφουμε στις οργανώσεις και την λειτουργία τους ;Έτσι δεν κάναμε και εμείς στα νιάτα μας !!Μήπως το μήνυμα που παίρναμε από τους γονείς μας εμείς, όταν είμαστε νέοι ,ήταν : « … εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε για σένα… φρόντισε μόνος σου να βρεις τις …λύσεις σου »

και αυτό το μήνυμα της εποχής μας , δεν μας διαπαιδαγώγησε για να φτιάξουμε το κίνημα της αλλαγής !!!Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν φθάσει « ο κόμπος στο ..κτένι » γεννιέται και η λύση και μάλλον βίαια , ίσως μέσα από συγκρούσεις !!!Άρα μήπως δεν έχει φθάσει ακόμα ή κατάλληλη στιγμή .

Αντώνης Μανίκας10 Απριλίου 2008

manix

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ηλικία : 58
Location : holargos
Registration date : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 13/4/2008, 11:37

Όλες οι σκέψεις που κατατίθενται συγκλίνουν σε ένα και μόνο συμπέρασμα. ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ! Αυτή είναι η μόνη αλήθεια, η μόνη πραγματικότητα, σε ένα πολιτικό περιβάλλον που φθίνει. Και για να δώσω περοσσότερο έμφαση σε όσα περιγράφηκαν, οι γερασμένες οργανώσεις ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να εκφράσουν την ορμή της νιότης. Παραμένουν προσηλωμένοι στο απόλυτο τίποτα που πρεσβεύουν και διαμορφώνουν συμμαχίες επιβίωσης, σε έναν μηχανισμό που τους έχει εκθρέψει. Αυτή είναι η επιδίωξη των προσώπων του χτες των οργανώσεων, που δυστυχώς βιώνουμε κι εμείς σήμερα. Πώς να εκφραστεί η φρεσκάδα, στους γκρίζους τοίχους της εγκατάλειψης; Μήπως έφτασε η ώρα των πολυχώρων, που θα φέρει τη νέα δυναμική; Πολυχώροι με εθελοντές και όχι τους γνωστούς υπαλλήλους του Κινήματος, που τρώνε τις σάρκες του.
Και μια πρότασή μου, που δε συζητήθηκε στον Προσυνεδριακό. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ! Όσοι εργάζονται στο Κίνημα και πληρώνονται από αυτό να είναι ψηφοφόροι του ΜΟΝΟ στις εκλογές για το ελληνικό ή το ευρωπαικό κοινοβούλιο. Δεν πρέπει να έχουν το διακαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται στα όργανα του Κινήματος. Επιτέλους, ας απομακρυνθούν οι υπάλληλοι-στελέχη, που μονο κακό κάνουν, εγκλωβίζοντας τα οράματα της κοινωνίας και την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης του Κινήματος.

Γιάννης Γ. Αγγέλου

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 56
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

To ΠΑΣΟΚ συγκροτεί Οργανώσεις Εργασίας... και όχι μόνο!

Δημοσίευση  dikas Την / Το 13/4/2008, 23:06

Arrow Σύμφωνα με εγκύκλιο του νέου Γραμματέα του ΕΣ Γιάννη Ραγκούση το ΠΑΣΟΚ συγκροτεί Οργανώσεις Εργασίας.

Τα βασικά σημεία που αφορούν τις Οργανώσεις Εργασίας είναι τα ακόλουθα (οι ρυθμίσεις αναλυτικά στο νέο Καταστατικό που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ):

-Κάθε Μέλος ή Φίλος εγγράφεται σε μία Οργάνωση Βάσης, επιλέγοντας για την κύρια πολιτική του συμμετοχή, είτε την Τοπική Οργάνωση όπου ζει, είτε την Οργάνωση Εργασίας, όπου εργάζεται.

-Στην Οργάνωση εγγραφής του αποκτά την ιδιότητα του μέλους
και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή την ιδιότητα του φίλου και το δικαίωμα του εκλέγειν.

Arrow Οι Οργανώσεις Βάσης είναι διαρθρωμένες
σε γεωγραφικό επίπεδο ως Τοπικές Οργανώσεις και
σε εργασιακό επίπεδο ως Οργανώσεις Εργασίας.

- Οι Οργανώσεις Εργασίας αντιστοιχούνται είτε στον εργασιακό χώρο, είτε κατά επάγγελμα.


Arrow Η Νομαρχιακή Επιτροπή συγκαλείται κάθε μήνα σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή των Συντονιστών των Δημοτικών Επιτροπών, των Γραμματέων των Οργανώσεων Εργασίας και των Συντονιστών των Δικτύων του χώρου ευθύνης της.

Arrow Ειδικά στην Αττική και στο Νομό Θεσσαλονίκης συγκροτούνται ως Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις Εργασίας Τομεακές Επιτροπές, στις οποίες αντιστοιχούνται οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις Εργασίας.


Οι Τομεακές Επιτροπές
έχουν για τον χώρο ευθύνης τους ρόλο και αρμοδιότητες αντίστοιχες με αυτές των Νομαρχιακών Επιτροπών.

Arrow Κατ’ αντιστοιχία του Νομαρχιακού Συμβουλίου συγκροτείται το Τομεακό Συμβούλιο στο χώρο ευθύνης της Τομεακής Επιτροπής.

- Το Τομεακό Συμβούλιο εκλέγει Τομεακή Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης και Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

- Ειδικά στην Αττική, οι Τομεακές Επιτροπές για τον καλύτερο συντονισμό τους συγκροτούν Διατομεακή Επιτροπή, κατά αναλογία με την Περιφερειακή Επιτροπή.

- Στην Περιφερειακή Επιτροπή της Κεντρικής Μακεδονίας μετέχουν οι Γραμματείς των Τομεακών Επιτροπών Νομού Θεσσαλονίκης.

- Κατ’ αναλογία του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτείται το Διατομεακό Συμβούλιο στην Αττική.

Arrow Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων θα εκδοθεί μετά από διαβούλευση με τις Τομεακές Επιτροπές και τα αιρετά στελέχη μας στους Μαζικούς Χώρους εγκύκλιος με την οποία θα εξειδικεύεται:
Η ίδρυση Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων Εργασίας στους νομούς της περιφέρειας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και επιπλέον των σημερινών στην περιφέρεια Αττικής εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι λειτουργούσες Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις στην Αττική θεωρούνται Οργανώσεις Εργασίας και αποτελούν, με τις όποιες συμπληρώσεις ή διαφοροποιήσεις είναι αναγκαίες, την αφετηρία της ανασυγκρότησης.

Arrow Στη Θεσσαλονίκη Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις θα συγκροτηθούν μετά τις εκλογές με ευθύνη των Τομεακών Επιτροπών. Arrow Θα ρυθμιστεί επίσης, για την υπόλοιπη Ελλάδα, ανάλογα με τις δυνατότητες, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα συγκρότησης Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων Εργασίας.

Η συγκρότηση των Δευτεροβάθμιων Τομεακών Επιτροπών στην περιφέρεια Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Arrow Στην Αττική οι λειτουργούσες Δευτεροβάθμιες θεωρούνται Τομεακές και παραμένουν χωρίς διαφοροποίηση.

Arrow Στη Θεσσαλονίκη συγκροτείται
μία Τομεακή Επιτροπή για τον χώρο ιδιωτικού τομέα («παραγωγής, υπηρεσιών και υποδομών»),
μία για το χώρο του δημοσίου («δημόσιο, αυτοδιοίκηση, κοινωνικές υποδομές»),
μία για τις Οργανώσεις Επιστημόνων («επιστημονικών φορέων και επιμελητηρίων») και
μία για τις Οργανώσεις Μικρομεσαίων («εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών»).

o Η σύγκληση Τομεακών ανοιχτών Συνελεύσεων πριν τις εκλογικές διαδικασίες με τη συμμετοχή όλων των ήδη εγγεγραμμένων μελών και φίλων αλλά και με κάλεσμα στον ευρύτερο χώρο για εγγραφή νέων.

o Η ανάδειξη της Διατομεακής Επιτροπής, των Τομεακών Συμβουλίων και του Διατομεακού Συμβουλίου.

Arrow Το σύνολο των επιμέρους ζητημάτων για τη συγκρότηση των Οργανώσεων και την εκλογή των οργάνων, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 18 Μαΐου. "


... "ιστογραμμή"...
> http://www.tassosdi.blogspot.com/


Έχει επεξεργασθεί από τον/την dikas στις 13/4/2008, 23:49, 1 φορά

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 13/4/2008, 23:40

Που μπορούμε να βρούμε το εγκύκλιο του Γ. Ραγούση στην ιστοσελίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.?
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσίευση  dikas Την / Το 14/4/2008, 00:12

Arrow ANAΡTHΘHKE ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΣΟΚ : ΑΡΧΙΚΗ ΠΑΝΩ ΠΑΣΟΚ> (ιστορία, οργάνωση >δομή,... εγκύκλιοι > 2008 )

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ 2008:
http://www.pasok.gr/portal/gr/31/59612/3/1/showdoc.html

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης