ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πήγαινε κάτω

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση  manix Την / Το 10/4/2008, 17:39

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΉδη το τελευταίο διάστημα, στο ΠΑΣΟΚ , ξεφύγαμε από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις- εξουσίας - σε επίπεδο υψηλών στελεχών ( κορυφής ) γιατί πιθανόν έγινε κατανοητό από όλα τα κορυφαία στελέχη ότι αυτές οδηγούν σε συρρίκνωση και απαξίωση του κόμματος και δεν ωφελούν κανέναν και τίποτα.

Τα κορυφαία στελέχη αποδεικνύουν έστω και αργά , γιατί είναι κορυφαία και ανοίγουν νέους δρόμους για το ΠΑΣΟΚ.Το πρόβλημα πλέον είναι στην στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και στην λειτουργία τους.Το πρόβλημα παραμένει εντονότατο στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και τίθεται με το ερώτημα λειτουργούν ή όχι και γιατί;Το πρόβλημα τίθεται με το ερώτημα για όλους εμάς , τα μεσαία στελέχη και τα μέλη λειτουργούμε ή όχι και γιατί ;Όσο οι απαντήσεις για το κατάντημα των οργανώσεων και της μη λειτουργίας μας προσπαθούν να « σταθούν » σε εσωτερικές εξηγήσεις και σε αντανάκλαση με τις αντιπαραθέσεις στην κορυφή του κόμματος απλά στρουθοκαμηλίζουμε ,γιατί η μη λειτουργία των οργανώσεων έχει ξεκινήσει πολύ πριν την τελευταία ήττα και την αντιπαράθεση των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ , που ξεκίνησε μετά και είναι ζήτημα ιδεολογικό. !!!

Η απάντηση στο ερώτημα για εμένα είναι ξεκάθαρη !!Δεν λειτουργούμε εμείς και δεν λειτουργούν οι οργανώσεις .Δεν παράγουμε τίποτε ελκυστικό για τον πολίτη

Δεν συγκινούμε και δεν προσελκύουμε κανέναν

Δεν συνεισφέρουμε στην παραγωγή πολιτικής και στην διάχυση στην κοινωνία ,των πολιτικών που δημιουργεί το κόμμα

Δεν συνεισφέρουμε στον έλεγχο της εξουσίας και τέλος

Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης έτσι όπως είμαστε γιατί …ακολουθούμε ένα παραδοσιακό μοντέλο λειτουργίας οργάνωσης που είχε νόημα μόνο όταν επρόκειτο να καταλάβει και να διαχειριστεί την εξουσία.Δεν έχουμε βρει ένα όραμα προσωπικής ικανοποίησης που να εξηγεί γιατί ασχολούμαστε με τα κοινά – χωρίς σκοπιμότητες - και δεν το έχουμε δώσει στον πολίτη.

Για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική χρειάζεται ή να έχει στόχο το άμεσο αποτέλεσμα που φέρνει η διαχείριση της εξουσίας ή ένα ελκυστικό ιδεολογικό όραμα προσφοράς , που αποφέρει προσωπική ικανοποίηση .

Έχουμε πείσει τους πολίτες ότι διαθέτουμε και λειτουργούμε με κάποιο τέτοιο όραμα, με κάποιες αξίες , με κάποια υψηλά ιδανικά ; Νομίζω πως όχι.Έχουμε « κολλήσει » να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι θα κάνουμε καλύτερη διαχείριση της εξουσίας στο μέλλον και συγκρουόμεθα με τις μνήμες του καθένα, από το πρόσφατο παρελθόν μας, που δεν πείθει γι’αυτό .…Οι οργανώσεις παραμένουν έτσι όπως ήταν, δεν αλλάζουν πρόσωπα, δεν αλλάζουν λειτουργίες , δεν αλλάζουμε εμείς , και δεν φαίνεται στην κοινωνία να γίνεται καμία προσπάθεια εσωτερικής αλλαγής των οργανώσεων μας …!!!Γιατί ;Η εξήγηση πού δίνω έρχεται από την ανάλυση του ποιοι αποτελούν σήμερα τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚΑ ) Μία συντριπτική πλειοψηφία μελών και μεσαίων στελεχών αποτελείται από αυτούς που παρέμειναν στις οργανώσεις τα τελευταία χρόνια και είναι άνθρωποι συνδεδεμένοι σφιχτά με την εξουσία που είχε το ΠΑΣΟΚ και την νομή της.

Εκπροσωπούν συμφέροντα ,έχουν ιδιοτελείς σκοπούς , έχουν δεθεί πίσω από στρατούς πολιτικών παραγόντων , βουλευτών και ασκούν την στρατευμένη λειτουργία της υποστήριξης των προσωπικών συμφερόντων των ομάδων που εκπροσωπούν και των προσωπικών τους στόχων για ανέλιξη σε πόστα εξουσίας ( καθεστωτικά φαινόμενα όπως περιγράφει ο πρόεδρος ), δυστυχώς έτσι έμαθαν !!.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τους έχει πάρει είδηση ό κόσμος και απομακρύνεται από αυτούς όπως… ο διάολος από το… λιβάνι.

Ο μόνος εμφανής στόχος τους είναι ,να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ,για να την εκμεταλλευτούν για ίδιον όφελος.

Έχουν μετατρέψει τις οργανώσεις σε « πάρκιγκ » παραγόντων και προσωπικών φιλοδοξιών.Β) Ένα μεγάλο μέρος των μελών και των μεσαίων στελεχών αποτελούν οι ηρωικοί παλαιοί αγωνιστές , κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες , που στα νιάτα τους και στο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ έδωσαν ηρωικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες για την πολιτική και ιδεολογική αλλαγή του τόπου μας .

Σήμερα οι περισσότεροι παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις , μέσα από μία στρεβλή αντίληψη νομιμοφροσύνης προς το κόμμα , δεν παίρνουν πρωτοβουλίες λύσης ( ή το… ματσούκι ) που λέει γραφικά κάποιος σύντροφος και απλά σε ιδιωτικές συζητήσεις καταγγέλλουν τα φαινόμενα σήψεις και μαρασμού και είτε πάνε σπίτι τους σιγά – σιγά ή απογοητευμένοι περιμένουν την «λύση από τα πάνω» από κάποιο « μαγικό χέρι » αναπολώντας νοσταλγικά τις παλιές καλές μέρες.

Δυστυχώς με την στάση αυτήν δεν προσφέρουν στην λύση αλλά συντηρούν το πρόβλημα.Γ) Τέλος ένα μικρό μέρος μελών και στελεχών αποτελεί μια ισχνή μειοψηφία, ρομαντικών ιδεολόγων που παλεύουν ανιδιοτελώς με τον εαυτό τους και το σύστημα για ιδεολογικές και πολιτικές αλλαγές .

Προσπαθούν να βρούν νέους δρόμους προσωπικούς και στην κοινωνία ,κατά κανόνα αναποτελεσματικά και απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα μέχρι να απογοητευτούν και να αποχωρήσουν.Με αυτήν την σύνθεση πώς θέλουμε να λειτουργήσει το κόμμα και τι πρέπει να κάνουμε ; Πώς θέλουμε να παράγει πολιτική η οργάνωση και να την διαχέει στην κοινωνία ;Πρέπει να φανούμε γενναία να κάνουμε την αυτοκάθαρση μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ,να αποχωρήσουμε οικιοθελώς, να ανοίξουμε τον δρόμο για τους νέους, να αναγγείλουμε δημόσια την αποχώρηση μας στις τοπικές κοινωνίες και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν να επιβληθεί αυτή η κάθαρση και η αλλαγή από τα πάνω , διοικητικά !!!.ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΓΑΝΩΝ - ΑΛΛΑΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ – ΑΛΛΑΓΗ Της ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ !!!ΕΙΤΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ , ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΉ !!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!!Αντώνης Μανίκας10 Απριλίου 2008
manix

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ηλικία : 58
Location : holargos
Registration date : 16/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

"ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ"

Δημοσίευση  dikas Την / Το 10/4/2008, 19:42

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ. td ... "ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/


ΤΟ ΣΥΝΔΕΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠOY EIXAΝ ANAΡTHΘEI ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ:

AΠΟΣΠΑΣΜΑ 1.
..." - Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ γενικά, έχουν πολλά επιχειρήματα… για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στη πόλη τους, έχουν πολλά επιχειρήματα… πάλι για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ο. τους, έχουν πολλά επιχειρήματα… προφανώς και πάλι για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν, γιατί οι πολίτες απαξιώνουν με τη στάση τους το ρόλο των κομμάτων, έχουν πολλά επιχειρήματα… πάντοτε και μόνο για την ηγεσία του!
- Αν ρωτηθούν αν αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος του κατεστημένου ΠΑΣΟΚ, θα απαντήσουν προφανώς όχι, γιατί το κατεστημένο βρίσκεται αλλού μακρυά από τους ίδιους… και ίσως γύρω από την ηγεσία του"...
Arrow ..."ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/2008/03/blog-post_12.html

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2.
..." - Η κατεστημένη αντίληψη της πολιτικής μας, όπου και ο πολιτικός μικροσκοπός αγιάζει τα ενδοκομματικά μας μέσα, είναι βαθειά ριζωμένος και αποτελεί κοινό συστατικό στελεχών που ανεξάρτητα ηγετικών αναφορών, περιέχουν τους ίδιους κώδικες. Κώδικες σκοπιμότητας και όχι αξιών… με καλή δόση εντυπωσιακών πολιτικών διατυπώσεων."...
Arrow ..."ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/2008/03/noe-19-feb-2008-123.html

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3 (ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)
..."Το είπα και προχθές, ότι η νέα πορεία μας θα βασιστεί σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:
Ανανέωση, Ενότητα, Αξιοκρατία.
Θεμελιώδης αρχή για την πορεία μας η ανανέωση. Πρέπει να δώσουμε χώρο στη νέα γενιά του Κινήματός μας, παντού, σε όλα τα όργανα, από τη βάση, μέχρι την κορυφή, μέχρι το νέο ΠολιτικόΣυμβούλιο.
Να δώσουμε σε νέα πρόσωπα ρόλους και ευκαιρίες, για να αναδείξουν το ταλέντο τους, να δοκιμαστούν. Να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα της οργάνωσής μας σε όλη της την κλίμακα.Να φυσήξει φρέσκος αέρας της κοινωνίας, κέφι για δουλειά και σε αυτούς, που λιγότερο κουβαλούν, και περισσότερο μπορούν να τρέξουν.
Το χρειαζόμαστε, το χρειάζομαι κι εγώ, στη νέα πορεία επανίδρυσης που ξεκινάμε. Μαζί με τη δυναμική τους, με τις ιδέες τους, με τα θέλω και τα όνειρά τους."...
Arrow ..."ιστογραμμή"... http://tassosdi.blogspot.com/2008/03/blog-post_4385.html

dikas

Αριθμός μηνυμάτων : 56
Registration date : 28/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 10/4/2008, 22:07

«Κώδικες σκοπιμότητας και όχι αξιών… με καλή δόση εντυπωσιακών πολιτικών διατυπώσεων.» affraidΑυτό ακριβώς δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Γιατί μπουκώσαμε πια.

Δεν αντέχω άλλο έναν που έχει προσφέρει «πολλά χρόνια» με την αδιαφορία του και με το «βόλεμα» σε μια «θέση» και με την απραξία του τελευταία, ούτε άλλον ένα που κρύβει τα προγράμματα και δεν τα μοιράζει, ούτε να «ξεχνάνε» να στείλουν τις αιτήσεις για έγγραφη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ούτε την αδράνεια τους και την κακή τους τακτική και συμβουλή προς τα κεντρικά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές (με αποσκοπώ, όπως αποδείχτηκε εκ τον ύστερον), ούτε να κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση (και βασικά να αντιπολιτευθούν στους απλούς πολίτες, που θέλει να τους στηρίζει ο Γ.Α.Π.), ούτε να τους αλλάξουμε με άλλους, φίλους τους, που «δήθεν» μας «στήριξαν» (για να δούνε που πέφτει η ζυγαριά) και έχουν «κονέ» και στα κεντρικά και στο «ρεύμα».

Απλά, όπως το είχα πει και στην Δ.Ο. όπου ανήκω, το ζητούμενο δεν είναι «τι έκανε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μας» όπως λέγανε αυτοί που κράτησαν «οφίτσια» η άλλοι που θέλουν τώρα να τα «κρατάνε», το ζητούμενο είναι τι κάνουμε εμείς για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για την χώρα. Ας αφήσουμε την δεξιά αντίληψη ότι για όλα φταίει ο αρχηγός και να κοιτάμε τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια και πόσο είναι διατεθειμένοι οι «παλιοί» να βοηθήσουν αυτούς που «σηκώθηκαν από τον καναπέ» (που μπορούν και θέλουν στην ουσία να «τρέχουν» και να προσφέρουν), η αν θέλουν να τους σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά στον καναπέ, με διάφορα «κονέ» που έχουν και μπορούν «να ρίχνουν λάσπη» από πίσω σε αξιόλογους ανθρώπους, έτσι ώστε να μην φανεί πόσο «μικροί» ήταν αυτοί στην πράξη.

Πολύ φοβάμαι ότι θα στηρίξουν τους φίλους η τα παιδιά τους σε «οφίτσια», γιατί εκπροσωπούν τις ίδιες «αξίες» και έχουν την ίδια σκοπιμότητα. Ελπίζω ότι δεν είναι η πλειοψηφία τους.

Και θα δώσω την μάχη, γιατί είναι μια πεντακάθαρη μάχη, για μια Πατρίδα σύμβολο της Δημοκρατίας και των Ανθρώπινων Αξιών (για την οποία ήμουν έτοιμη στην πράξη να δώσω την ζωή μου στην δική μου ανθρώπινη ιστορία) και με τον Γ.Α.Π. Πρωθυπουργός, είμαι έτοιμη να βοηθήσω να την σπρώξω πάλι εκεί που αξίζει- στην κορυφή του κόσμου, για να δώσει πάλι τα Φώτα παντού.

Και δεν θα αποχωρίσω. Δεν είμαι ούτε ονειροπόλα, ούτε ρομαντική, είμαι ρεαλίστρια και ξέρω ότι η φυσιολογική πρόοδος του Ανθρώπου πρέπει να μας πάει μπροστά και όχι πίσω και θέλω να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ για μια ιδανική κοινωνία, για την Αλλαγή της προς το καλύτερο, όπως είπε ο Γ.Α.Π. –βήμα- βήμα. Γιατί η ζωή για μένα είναι ένα Δώρο που μας είχε δοθεί για να κάνουμε εφικτή αυτήν την πρόοδο για το μέλλον της Ανθρωπότητας και μόνο. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, για μένα απλά σπαταλάει την ζωή του, πολεμάει άσκοπα τον εαυτό του και τους άλλους, απλά δεν ζει. Η δεν θέλει να ζήσει Αληθινά. Δεν έχει όμως κανείς το δικαίωμα να εμποδίζει μια καλύτερη ΖΩΗ για τις καινούργιες γενιές, με αστείες προφάσεις, ότι εμείς είμαστε τάχα ονειροπόλοι και να μάθουν στα παιδιά μας ότι η ζωή είναι «ότι φάμε και ότι πιούμε»- και μάλιστα να μας εκπροσωπούν σε διάφορα «οφίτσια», αυτοί η άλλοι «διαλεχτοί» τους.

Και για να επανέλθω στην συζήτηση μας, αν στις Τ.Ο. και Ν.Ε. θα μπουν πάλι σε «οφίτσια» άλλα πρόσωπα με την ίδια απαράλλαχτη σκοπιμότητα, θα φταίμε εμείς όλοι. Αυτοί που θα ψηφίζουν αυτό που θέλουν κάποιοι που λένε από πίσω ότι πρέπει να αλλαχτεί η ηγεσία και μόνο και διψάνε για αυριανά εφαλτήρια, αυτοί που θα υποκύψουν στα ρουσφέτια και «γνωριμίες», αυτοί που ακούνε τα «κονέ», αυτοί που μεταφέρουν το «σωστό» για αυριανούς ψήφους και για να ευχαριστήσουν «έμπιστους». Και εμείς που συζητάμε εδώ και μερικοί από μας που δεν θα κάνουν τίποτα για να τα αλλάξουμε και δεν θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με όλη μας την δύναμη αυτά που θέλει ο Γ.Α.Π.

Άκουσα με πολύ προσοχή τι θέλει ο Γ.Α.Π. και με εκφράζει απόλυτα- θέλει Ανανέωση, θέλει Αξιοκρατία, θέλει Ανθρώπους με Καθαρή Ιδεολογία και έμπρακτη ενέργεια και διάθεση προσφοράς στο Σύνολο. Λοιπόν, ας βοηθήσουμε όλοι, γιατί μόνο αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν την Ψυχή που θα προσεγγίζει τον απλό πολίτη, είναι αυτοί που θα δώσουν το Παράδειγμα και θα τους Ακολουθήσουν πολλοί στην κοινωνία (μικρή η μεγάλη) που ζει, γιατί αυτά που λένε θα μάχονται να τα κάνουνε πράξη και δεν θα χρησιμοποιήσουν τα «οφίτσια» για «αναγνωρισημότητα», αλλά για να κερδίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το κοινωνικό σύνολο.

sunny
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης