ΘΕΛΟΥΜΕ

Πήγαινε κάτω

ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  allazoume Την / Το 16/1/2008, 19:08

Η ΑΛΛΑΓΗ που θέλουμε απαιτεί ΓΝΩΣΗ και διαρκή ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.

ΘΕΛΟΥΜΕ Επιμόρφωση για να γίνουμε ενεργά κοινωνικά και πολιτικά άτομα. Να μάθουμε να συμμετέχουμε, να μάθουμε να σκεφτόμαστε σφαιρικά και κριτικά, να εκφράζουμε με θάρρος και πληρότητα την άποψή μας, να δίνουμε σημασία στις γνώμες των άλλων και να αντλούμε από αυτές ενδεχομένως χρήσιμα στοιχεία. ΘΕΛΟΥΜΕ να μάθουμε να συνθέτουμε απόψεις, να βρίσκουμε εναλλακτικές λύσεις αποδεκτές από όλους, να επεξεργαζόμαστει από κοινού σχέδια δράσης.

ΘΕΛΟΥΜΕ να μάθουμε να ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ. Να γινόμαστε περισσότερο έτοιμοι να πάρουμε μέρος σε μια διαβούλευση στο εσωτερικό μιας πολιτικής οργάνωσης με στόχο τη συλλογική διαμόρφωση πολιτικών θέσεων. ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνουμε περισσότερο ικανοί να πάρουμε μέρος ως πολίτες σε κοινωνικές διαβουλεύσεις σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο για σημαντικά θέματα όπως είναι η παιδεία, η κατανομή του κοινωνικού πλούτου, το ασφαλιστικό, το αγροτικό ζήτημα, η διαχείριση του περιβάλλοντος, η κοινωνική πρόνοια κ.ά.

ΘΕΛΟΥΜΕ να μάθουμε να συνδέουμε τη θεωρία με την πράξη. Να μάθουμε να συζητούμε συλλογικά, ανοικτά και σε βάθος ένα ζήτημα, αυξάνοντας έτσι το βαθμό της συνειδητοποίησής μας. ΘΕΛΟΥΜΕ να αισθανόμαστε καλά προετοιμασμένοι να αναλαμβάνουμε στη συνέχεια μορφές δράσης που συνδέονται με την κοινωνική ανάπτυξη.

ΘΕΛΟΥΜΕ να ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ώστε γινουμε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ουσιωδώς πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που συνεργάζονται, διαβουλεύονται και πράττουν προς την κατεύθυνση της προόδου και της ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΣυμΠΟΛΙτεΣ της ενεργούς δράσης, της Συμμετοχής, της παρουσίας στην κοινωνία, ΣυμΠΟΛΙτεΣ της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αυτών που αποτελούν το ΕΜΕΙΣ.
Στην ΑΛΛΑΓΗ που ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, Στην ΑΛΛΑΓΗ όπου Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ

allazoume

Αριθμός μηνυμάτων : 46
Registration date : 16/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  JF Την / Το 20/1/2008, 17:08

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


Φίλοι και Σύντροφοι


Έπειτα από 2,5 χρόνια ενασχόλησής μου με το διαδικτυακό "κομμάτι" του ΠΑΣΟΚ και της παράλληλης πολυετούς ενασχόλησής μου με το Κίνημα έχω διαμορφώσει μια άποψη για το πως λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στα "τεχνολογικού" και καθημερινού "τεχνικού" χαρακτήρα αντικείμενα.

Για όλα αυτά και ενόψει του επικείμενο Συνεδρίου Προτείνω:

1. Tο Κάλεσμα όλων των Υπαλλήλων των Ν.Ε. (Τεχνική Γραμματεία) στο Συνέδριο, για υποχρεωτική εκπαίδευση 2-3 ημερών, από το τμήμα Πληροφορικής.

2. Την Κλίση των Συντονιστών Εθελοντών Διαδικτύου και Εθελοντών ανά Ν.Ε. (κατά την κρίση του υπευθ. του Τμήματος) για Εκπάιδευση στα νέα μοντέλα-εργαλεία και στις νέες πλατφόρμες λογισμικού που δουλεύει το ΠΑΣΟΚ (νέο Wordpress, in.pasok CRM, e-fax κλπ).

3. Την εκπαίδευση όλων των παραπάνω από Συντρόφους που κατέχουν καλά το εργαλείο των blogs¨... πχ. Βρυώνης, Κρόγιας, Παπανώτας.

4. Την "Ολομέλεια" των Συντονιστών Εθελοντών Διαδικτύου -Κοινή Συνάντηση Διαλόγου-Κατάθεση Προβληματισμού κλπ.

5. Την "Πανολομέλεια" των Τεχνικών Γραμματειών και των Εθελοντών Διαδικτύου, παρουσία του Τμήματος Πληροφορικής και υλοποίηση Γονίμου Διαλόγου.


Προτείνω το Πρόγραμμα να είναι "Γεμάτο" σε Ώρες Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης και να μην επαναλαμβάνεται το ίδιο σε άλλες ημέρες.
Να υπάρχουν Αίθουσες Εκπαίδευσης με 'Εκπαιδευτές" και Η/Υ για Πρακτική Εξάσκηση, projector κλπ.
Oι "Εκπαιδευόμενοι" να αλλάζουν Αίθουσες για ξεχωριστά Αντικείμενα Εκπ/σης.

Τέλος Θεωρώ πως στο παρελθόν το Τμήμα έχει δώσει Εξετάσεις και έχει πετύχει Άριστα Αποτελέσματα σε Εκπαιδεύσεις των Οργανικών και Μή Μελών του ΠΑΣΟΚ.
Ως εκ τούτου θεωρώ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην Υπάρχουσα Κατάσταση και στη Νέα Δομή του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζει ο Πρόεδρος, την επανακατάρτιση του Ανθρωπίνου Δυναμικού του Κινήματος.


Θεωρώ Χρυσή Ευκαρία το Συνέδριο και σας καλώ να σκεφτείτε σοβαρά τα παραπάνω.

Μ' εκτίμηση,


ΦΕΛΕΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

JF

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δημοσίευση  pmitsiou Την / Το 23/1/2008, 01:06

Ένας, ακόμη, πρωτοποριακός θεσμός που εγκαταλείφθηκε στην τύχη του μπλεγμένος στην απόλυτα πασοκική νοοτροπία.
Όλοι τα ξέρουμε όλα και δεν ανεχόμαστε κανένας να μας διδάξει τίποτα

Πόσοι κύκλοι γίνανε τον τελευταίο χρόνο σε όλη την Ελλάδα? Ποιές θεματικές ενότητες κάλυψαν?

Ας αξιλογήσουν οι σύντροφοι του Ινστιττούτου τη δράση τους, ας ετοιμάσουν τον απολογισμό τους και ας συζητήσουμε όλοι μας σοβαρά και με προτάσεις το μέλλον και την μορφή που θα πρέπει να έχει αυτό ώστε να εκπληρώνει το ρόλο του

pmitsiou

Αριθμός μηνυμάτων : 12
Ηλικία : 56
Location : Λάρισα
Registration date : 22/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perivallon.pblogs.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης