Αγροτική πολιτική.

Πήγαινε κάτω

Αγροτική πολιτική.

Δημοσίευση  ikap Την / Το 6/3/2008, 23:45

Θέλω να προτείνω μια άλλη αγροτική πολιτική γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ξεκινώντας με τον ΦΠΑ που στην χώρα μας, για την αγορά αγροτικού εξοπλισμού είναι στο 18% ενώ στις χώρες της ΕΕ βρίσκεται στο 8%. Οι τιμές των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων, όπως και σε όλα τα προϊόντα έχουν πάρει την ανηφόρα. Ένα συκγεκριμένο λίπασμα, που είναι σημαντικό αυτό τον καιρό για την ανάπτυξη των καλιεργειών, πέρυσι τέτοιο καιρό κόστιζε μόνο 15 ευρώ, μέχρι χθές κόστιζε 26 ευρώ και σήμερα 28 ευρώ. Με τον ειδικό φόρο στα καύσιμα και την αύξηση των τιμών πετρελαίου, σημαίνει αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση των εσόδων.
Καλιεργούμε ακριβά και πουλάμε φθηνά, στις λαϊκές αγορές οι τιμές είναι υψηλές, δεν κερδίζουμε εμείς, δεν κερδίζουν οι πωλητές και δεν αγοράζουν οι καταναλωτές. Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχουμε και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που παρακρατούν χρήματα των αγροτών. Υπάρχει μεγάλη μείωση στην τιμή του ελαιολάδου και στις επιδοτήσεις. Με τις συντάξεις των αγροτών τι θα γίνει; Μέχρι ποιά ηλικία θα εργάζεται ο αγρότης;.
Η θάλασσα, στις παράκτιες περιοχές απο την υπεράντληση, έχει αρχίσει να εισβάλει στον υδροφόρο ορίζοντα με αποτέλεσμα την υφαλμύρωση των υδάτων, στην Θεσσαλία το υπέδαφος και τα νερά είναι γεμάτα με νιτρικά. Σε άλλες περιοχές της χώρας μας υπάρχει πρόβλημα, την εποχή που δουλεύουν τα ελαιοτριβεία, με την διαχείριση των αποβλήτων. Απο την υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, τα προϊόντα που παράγονται είναι επικίνδυνα.
Γι’ αυτό θα ήθελα να προτείνω μερικές λύσεις, πρέπει ν’ αρχίσει η χώρα μας να σκέφτεται την βιολογική καλιέργεια. Για τρία χρόνια, που χρειάζεται να περάσουν χωρίς την χρήση χημικών, για να θεωρηθεί μια καλιέργεια βιολογική, το κράτος να στηρίζει τους αγρότες. Να επιδοτούνται τα βιολογικά προϊόντα, ν’ αρχίσει η επένδυση στην ποιότητα. Ν’ αυξήσουμε τις αγροτικές συντάξεις και να βελτιωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αγροτών. Να δοθούν κίνητρα για να μείνουν οι αγρότες στον τόπο διαμονής τους, ν’ αρχίσει η επιμόρφωση των παλαιών και νέων αγροτών για νέες καλιέργειες.
Μπορούν να γίνουν πολλά, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση.

ikap

Αριθμός μηνυμάτων : 19
Ηλικία : 38
Registration date : 03/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ikap.yooblog.gr

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης