ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ

Δημοσίευση  animalis Την / Το 5/3/2008, 22:56

Από το blog μου
http://animalis.wordpress.com/
Ακούω συχνά για κρίση του δικομματικού πολιτικού συστήματος. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει μόνο ένα μονοπολικό σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο εγκλώβισε, με ευθύνη και των ιδίων, τα επονομαζόμενα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, της Ευρώπης.

Μετά το “τέλος” του Ψυχρού Πολέμου οι οικονομίες οδηγήθηκαν σε μια πορεία τεχνοκρατικού συγκεντρωτισμού στα χέρια ισχυρών δομών όπως είναι οι πολυεθνικές. Έννοιες όπως Δίκαιο Κράτος και Κοινωνική Δικαιοσύνη αλώθηκαν από την ασύδοτη ελεύθερη οικονομία.

Τα Σοσιαλιστικά και Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν ήρθαν σε σύγκρουση με όλη την διαφαινόμενη κατάσταση, αλλά συμπορεύτηκαν μαζί της. Δημιούργησαν και ανέπτυξαν τις κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε να καταλυθούν οι κεκτημένες κοινωνικές δομές. Η ασυδοσία ιδιωτικών συμφερόντων με την ανοχή ή την αδυναμία της κεντρικής πολιτικής εξουσίας επέβαλλαν την έννοια της συγχώνευσης της Ανάπτυξης με την Κερδοσκοπία τους.

Η Ημιαπασχόληση, η Ανασφάλιστη εργασία, το ελαστικό ωράριο, έγιναν ο κανόνας. Στρατιές σκλάβων δημιουργήθηκαν από τους νέους των προδομένων οραμάτων, οι οποίοι ωθούμενοι από το φάσμα της ανεργίας αποδέχθηκαν τους νέους καταπιεστικούς Νόμους της Ελεύθερης Οικονομίας.

Ταυτόχρονα το ΚΡΑΤΟΣ απεμπολεί τον Κοινωνικό Χαρακτήρα αγαθών όπως η Υγεία η Παιδεία και το περιβάλλον παραχωρόντας τα προς εκμετάλευση και κερδοσκοπία στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία. Όλα πουλιώνται και αγοράζονται. Ο Κρατικός Μηχανισμός γίνεται ένα είδος Υπερυπαλλήλου Πολυεθνικών και άλλων Κεφαλαίων.

Οι πολίτες αναζητώντας λύσεις για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων τους, γίνονται τα θύματα όλης της ασυδοσίας. Σκοπός του συστήματος είναι ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΞΑΝΔΡΕΙΚΕΛΙΣΜΟΣ. Πολίτες, που δεν μιλούν, δεν αντιδρούν, απλώς ακολουθούν. Αυτό όμως δεν είναι μόνιμο. Οι Πολίτες αντιδρούν και διεκδικούν. Δεν μπορούν να μετατραπούν σε Ανδρείκελα των κερδοσκοπικών πειραμάτων οικονομικών Οίκων και Λεσχών.

Στην Ελλάδα αν το ΠΑΣΟΚ αναζητά το μέλλον του πρέπει να πάρει θέση απέναντι στην επικρατούσα κατάσταση. Το ΚΡΑΤΟΣ πρέπει να είναι ο εγγυητής, της εργασίας, της ασφάλισης, της παιδείας, του περιβάλλοντος. Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει σε ανοικτή αντιπαράθεση με αυτά τα συμφέροντα και τις πρακτικές, που δημιουργήθηκαν και με δικιά του ευθύνη.

Δεν υπάρχει ΥΓΕΙΑ χωρίς την Κρατική Προστασία.

Δεν υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ χωρίς Δημόσιο Χαρακτήρα.

Δεν υπάρχει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ χωρίς Κρατικό έλεγχο των ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχει ΕΡΓΑΣΙΑ χωρίς Κρατική παρέμβαση στην Ασυδοσία.

Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση προστασίας της Κοινωνίας και ΟΧΙ των Ιδιωτικών Συμφερόντων.

Αν δεν το κάνει τότε θα έχει χάσει τον εαυτό του και θα χαθεί.

animalis

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ηλικία : 47
Registration date : 27/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://animalis.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης