Πώς θα 'ανοίξει' ο δρόμος από τη βάση προς την κoρυφή

Πήγαινε κάτω

Πώς θα 'ανοίξει' ο δρόμος από τη βάση προς την κoρυφή

Δημοσίευση  papachatzis Την / Το 22/2/2008, 13:57

Η πολιτική δεν ήταν και δεν είναι κατά τη γνώμη μου δυνατόν να διαχωριστει από τους πολιτικούς, τους εκφραστές της.

Το πρόβλημα είναι η διασφάλιση της εναλλαγής στελεχών στις διάφορες διαβαθμίσεις τους, εντός της "πυραμίδας" του κόμματος, η οποία θα φέρει και την πολυπόθητη ανανέωση.

Ανανέωση προσώπων και άρα πολιτικής.

Ανά την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αξιόλογα άτομα όλων των ηλικιών, με ενθουσιασμό και θεμιτές φιλοδοξίες, τα οποία βρίσκονται "όμηροι" των κατά τόπους ή κλάδους "κομματαρχών",
των οποίων την έγκριση και προώθηση χρειάζονται απαραιτήτως για να ανοίξει ο δρόμος για οποιαδήποτε υπεύθυνη θέση.

Θα πει κάποιος: "μα η βάση αποφασίζει για το γραμματέα της κλπ..." Όχι.

Η βάση απλά επιλέγει μεταξύ όποιων έχουν εγκριθεί από την "κορυφή" της τοπικής πυραμίδας...
Παρασκηνιακά ή και προσκηνιακά...
Νομίζω λοιπόν πως θα ήταν ίσως αποτελεσματικά τα εξής:

1. Διετής θητεία στις τοπικές και κλαδικές οργανώσεις βάσης. (έτσι ώστε να μην συμπίπτει απόλυτα χρονικά η θητεία τους με κυβερνητικές θητείες , για ευνόητους λόγους)

2. Υποχρεωτική ανανέωση των μελών των τοπικών και κλαδικών οργάνων με τη συμπλήρωση μίας θητείας. (Υποχρεωτική γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει αλλαγή πουθενά). Αν όμως μετά την πάροδο δύο ετών από την τελευταία θητεία του επιθυμεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ένα στέλεχος να μπορεί ενδεχομένως να το κάνει (σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη ενδιαφερομένων)

3. Ετήσιες εκλογές για την ανάδειξη των μισών μελών, το επόμενο έτος για τα υπόλοιπα. (μερική ανανέωση δηλαδή ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια του ρόλου και έργου του οργάνου, καθώς και να αξιοποιηθεί η εμπειρία των παλαιότερων από τους νεοεκλεγέντες "πρωτάρηδες", να μην ξεκινά δηλαδή η νέα "φουρνιά" κάθε φορά εκ του μηδενός, και σε περίπτωση "εκτρόπων" να μπορεί να αποδοθεί ατομική ευθύνη, να μην είναι στο εδώλιο κάθε φορά σύσσωμη η προηγούμενη ομάδα.)

4. Ο περιορισμός των συνεχόμενων θητειών να μπορεί να αρθεί κατ' εξαίρεσιν, για μεμονωμένα στελέχη, όχι για όλη την ομάδα, αν η βάση το ζητήσει με μία κατα πολύ ενισχυμένη πλειοψηφία, (της τάξης του 80%).

5. Ποσόστωση ηλικιακή τόσο σε όργανα βάσης όσο και σε εκπροσώπηση της βάσης σε συνέδρια, χωρίς βέβαια ταυτόχρονη συμμετοχή και της νεολαίας, αφού θα συμμετέχει μέσω των τοπικών και κλαδικών.

(Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την ανάδειξη εκπροσώπων εντός του κόμματος, που έχει συγκεκριμένο στόχο και διέπεται από συγκεκριμένη λογική.
Δεν θα πρότεινα κάτι τέτοιο για την ανάδειξη εκπροσώπων του κόμματος προς τα έξω, καθότι στην περίπτωση αυτή τίθενται στην κρίση του συνόλου του Ελληνικού λαού, και άρα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν εντελώς διαφορετικές παράμετροι.
Πάντως, αν εντός του κόμματος υπάρχει υποχρεωτική ανανέωση και ανάδειξη νέων προσώπων -όχι με γνώμονα την ηλικία, εννοείται, μην το κάνουμε ΣυΡιζΑ...- γρήγορα, πιστεύω, θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια, με δεδομένο το πώς το κόμμα λειτουργεί...
Τώρα, όσο κι αν κάποιοι «πρωτάρηδες» προστίθενται με αμφίβολης λογικής κριτήρια σε ένα ψηφοδέλτιο βουλευτικών ή δημοτικών/νομαρχιακών, αν δεν είναι γόνοι κάποιου συνήθως είναι παντελώς άγνωστοι και στην ίδια τη βάση του κόμματος, και πάνε "άπατοι" κάθε φορά...

Συνήθως δε έχει ερωτηθεί για τους συνυποψήφιους του και έχει δώσει και …έγκριση ο νυν εκλεγμένος βουλευτής - εξαιρετική λογική... ο οποίος και βεβαίως ευνοείται από την επιλογή "αουτσάιντερς", και συνήθως είναι και ο μόνος...)

Απώτερος σκοπός της πρότασής αυτής είναι να δοθεί σε νέα πρόσωπα η ευκαιρία να τους μάθει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ από την προσφορά τους μέσα στην οργάνωση,
ώστε να μπορούν και να τους προτιμήσουν και να τους προωθήσουν βάσει του "βιογραφικού" τους σε κάποιες εκλογές.

Την πρόταση την έστειλε το μέλος του φόρουμ Άννα Μαρία
avatar
papachatzis
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Location : Πετρούπολη, Αθήνα
Registration date : 09/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://proxeirotetradio.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης