Διαλογος για την Τοπικη Αυτ/ση στην Ρόδο 10/02

Πήγαινε κάτω

Διαλογος για την Τοπικη Αυτ/ση στην Ρόδο 10/02

Δημοσίευση  ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Την / Το 8/2/2008, 12:34

Σε μια περίοδο που το σύνολο της κοινωνίας διακατέχεται από την απογοήτευση απέναντι στους θεσμούς και την πολιτική, το Πασοκ ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον ουσιαστικό πολιτικό λόγο.
Με την προσυνεδριακή διαδικασία και συγκεκριμένα με την θεματική ενότητα για τα Δίκτυα Αυτοδιοίκησης προβληματιζόμαστε και συζητάμε με τους πολίτες και τους φορείς με στόχο την σύνταξη κειμένου θέσεων και προτάσεων που θα αποτελέσουν μέρος των ριζοσπαστικών νέων θέσεων του κινήματος μας και θα δώσουν νέα ώθηση και όραμα στον Έλληνα πολίτη.

Τελικός στόχος μας, έτσι όπως προσδιορίζει κατ’ επανάληψη το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος μας, είναι η μεταβίβαση στις τοπικές κοινωνίες όλων εκείνων των δημοσίων υποθέσεων που επηρεάζουν την ανάπτυξη του τόπου, δηλαδή των ευθυνών προγραμματισμού της ανάπτυξης, των υπηρεσιών ελέγχου της ανάπτυξης, της φορολογίας, της προστασίας και της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, της εργασίας κλπ.

Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ αυτόν το στόχο, από το σημερινό σύστημα, που είναι σκληρά συγκεντρωτικό, απαιτούνται ξεκάθαρα σταδιακά βήματα και ρυθμίσεις, που θα έχουν δύο κατευθύνσεις. Η μία κατεύθυνση και τα μέτρα που θα περιλαμβάνει να αποδυναμώνουν το συγκεντρωτικό σύστημα και να απαλείφουν της δομές εξάρτησης και υποτέλειας και η άλλη κατεύθυνση τα μέτρα που θα περιλαμβάνει να ενισχύουν την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνιών τους στην διοίκηση των δημοσίων υποθέσεων.

Καλούμε λοιπόν τους τοπικούς φορείς, τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διάλογο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/02/2008 στις 10:00 π.μ. στα γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου.

Κείμενα και σχετικές πληροφορίες στο www.noes.pblogs.gr
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Η συντονιστική επιτροπή
προσυνεδριακού διαλόγου Δικτύων Αυτ/σης

Νίκος Τρίπης
Μιχάλης Κοκκινος
Θόδωρος Καραγιάννης

_________________
Ολος πόνος ο κόσμος, ωστόσο πόθος όλος
πονώ ωστόσο ποθώ, όλος πόνος ωστόσο
κοσμος όλος ο πόθος, ωστόσο πόνος όλος
ποθώ ωστόσο πονώ, όλος πόθος ωστόσο.
Sleep sweet child the moon will change your mind.....
avatar
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ηλικία : 46
Location : ΡΟΔΟΣ
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://saita.pblogs.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης