Κανόνες που ισχύουν και πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Πήγαινε κάτω

Κανόνες που ισχύουν και πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Δημοσίευση  ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Την / Το 7/2/2008, 12:03

Οι πολιτικοί, εκλεγμένοι, διορισμένοι και υποψήφιοι, όσο καλοί και αν φαίνονται ή είναι, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν τα σημερινά συγκεντρωτικά συστήματα εξουσίας. Μετά βεβαιότητας υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν τους πολίτες, χωρίς να επιδιώκουν την θεσμική συμμετοχή των πολιτών, αλλά μόνον να εξουσιάζουν εξ ονόματός τους.

Οι πολιτικοί θέλουν για πολλούς λόγους να ασκούν εξουσίες, μικρές ή μεγάλες. Γι’ αυτό και δεν επιδιώκουν την μεταβίβαση των εξουσιών σε άλλους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι εξουσίες δεν μεταβιβάζονται αλλά κατακτιούνται.

Οι πολίτες δεν χρωστούν σε κανέναν πολιτικό, όσο καλός και αν είναι, υποχρέωση, για την πρόσληψη τους, για την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο, για την μετάθεση στρατιώτη, για την εξυπηρέτηση του σε δημόσιες υπηρεσίες. Γιατί οι πολιτικοί έστησαν και συντηρούν έτσι το σύστημα ώστε οι πολίτες να είναι εξαρτημένοι και υποχρεωμένοι.

Αυτοί που εκπροσωπούν τις σημερινές εξουσίες στην Ελλάδα, είναι ο Πρωθυπουργός, οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι. Κάτω απ’ αυτούς στρατεύονται δεκάδες χιλιάδες πολιτικά στελέχη, από τον Υπουργό και των Αντιδήμαρχο μέχρι τον διορισμένο διοικητή του κέντρου υγείας και τους συμβούλους και συνεργάτες.
Σε αναμονή βρίσκονται ισάριθμοι της Αντιπολίτευσης.
Γύρω από αυτούς κινούνται οικονομικές ομάδες, συνδικαλιστικές πολιτιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, μέσα ενημέρωσης, εξαρτημένοι από το συγκεντρωτικό σύστημα.
Όλοι αυτοί αντιστέκονται στις προσπάθειες και στον αγώνα μεταφοράς των εξουσιών στις τοπικές κοινωνίες.

Οι Δήμοι και οι Νομαρχίες είναι ακριβές αντίγραφο της κεντρικής εξουσίας. Οι εξουσίες τους είναι προσωποπαγείς (Νομάρχης, Δήμαρχος), εξ αιτίας του σημερινού θεσμικού πλαισίου. Πέραν όμως αυτών ελέγχεουν τα πάντα, από την συγκρότηση της υποψήφιφιοτητας για τον Δήμο ή την Νομαρχία παράταξης, την αποκλειστικότητα διορισμού των Αντινομαρχών και Αντιδημάρχων, μέχρι της ευθύνης τους ως προϊσταμένων των Υπηρεσιών.Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι θύματα και μέρος του γραφειοκρατικού, συγκεντρωτικού σημερινού συστήματος των εξουσιών. Η άμεση διοικητική εξάρτηση τους από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους (πρωτοφανές για Κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο), οδηγεί στην αναξιοκρατία και στον εφησυχασμό.

Τα Κόμματα είναι μέρος του σημερινού γραφειοκρατικού και συγκεντρωτικού συστήματος των εξουσιών, γι’ αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στο ανοικτό Κόμμα, στην ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών. Αλλά η ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών στο Κόμμα θα τύχει επιτυχίας, μόνον όταν ο στόχος του Κόμματος είναι η κατάργηση των σημερινών συγκεντρωτικών συστημάτων. Μόνον όταν μοναδικός στόχος θα είναι η μεταβίβαση των εξουσιών στους πολίτες, και όχι τα διάφορα αναπτυξιακά συνέδρια και οι προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων, που στην πράξη δημιουργούν και διαιωνίζουν τους σημερινούς φορείς εξουσίας.


Απο την πρόταση για διάλογο του πρώην υφ. Εσωτερικών κ. Κ. Καϊσερλη
με τίτλο ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2005 !!!!)

_________________
Ολος πόνος ο κόσμος, ωστόσο πόθος όλος
πονώ ωστόσο ποθώ, όλος πόνος ωστόσο
κοσμος όλος ο πόθος, ωστόσο πόνος όλος
ποθώ ωστόσο πονώ, όλος πόθος ωστόσο.
Sleep sweet child the moon will change your mind.....
avatar
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 28
Ηλικία : 46
Location : ΡΟΔΟΣ
Registration date : 21/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://saita.pblogs.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης