Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Πήγαινε κάτω

Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 4/2/2008, 23:10

Πως μπορούμε να μιλάμε για σεβασμό ενάντια στους ξένους, στους αλλόθρησκους, κτλ κτλ, όταν χωρίζουμε σε πολίτες α' και β' κατηγορίας ακόμα και τους ίδιους τους Έλληνες;

Χρόνια αφότου η επιστήμη και σχεδόν σύσσωμος ο δυτικός κόσμος έχει πάψει να θεωρεί την ομοφυλοφιλία ψυχική ασθένεια και αποδίδει στους ομοφυλόφιλους τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι πολίτες, οι Έλληνες παραμένουν στο μεσαίωνα και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία "ανωμαλία", καθώς και να αρνούνται στους ομοφυλόφιλους τα δικαιώματά τους.

Αλήθεια σε τι στηρίζονται τέτοιες απόψεις; Ούτε επιστημονική, ούτε φιλοσοφική, ούτε ιστορική στήριξη δε θα μπορούσαν να έχουν τέτοιες ρατσιστικές απόψεις. Η ομοφυλοφιλία παρατηρείται ακόμα και στα ζώα, μια κοινωνία ευημερεί όταν όλα τα μέλη της ζουν ανεμπόδιστα και χωρίς πιέσεις, άρα είναι ευτυχισμένα και επομένως αποδίδουν και περισσότερο και τέλος ακόμα και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τους οποίους τόσο καυχιόμαστε οι περισσότεροι αποδέχονταν την ομοφυλοφιλία/αμφιφυλοφιλία και στις περισσότερες κοινωνίες ήταν μάλιστα πρότυπο ζωής. Όποιος αρνείται κάτι τέτοιο απλά δεν έχει μπει στον κόπο να διαβάσει ούτε ένα αρχαίο κείμενο, ούτε καν το Συμπόσιο του Πλάτωνα.


Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κυρρήξει το 2007 "Έτος ίσων ευκαιριών για όλους" και εκδίδει οδηγία για την καταπολέμηση των ανισοτήτων (συμπεριλαμβανωμένης της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων) τί είναι τόσο τρομερό που δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε ως δικαίωμα των ομοφυλοφίλων/αμφιφυλόφιλων/τρανσέξουαλ:


1. Την κατάργηση του άρθρο 347 του ΠΚ «Παρα φύσιν ασέλγεια μεταξύ αρρένων», και τη θεσμοθέτηση ίδιας ηλικίας συναίνεσης για ετεροφυλόφιλους και ομοφυλόφιλους.

2. Την αναγνώριση του δικαιώματος πολιτικού γάμου στα ζευγάρια του ίδιου φύλου καθώς ο Ν. 1250/1982 (πολιτικός γάμος) δεν προβλέπει τα φύλα των συζύγων.

3. Την αναγνώριση και την προστασία της οικογένειας με ομοφυλόφιλο γονέα ή ομοφυλόφιλους γονείς

4. Ενσωμάτωση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο στο οποίο να εξηγούνται επιστημονικά και χωρίς ρατσιστική-ομοφοβική διάθεση οι διαφορετικές ανθρώπινες συμπεριφορές σχετικά με τον έρωτα και το σεξ καθώς και η έννοια του κοινωνικού φύλου και των τρανσεξουαλικών προσώπων.

5. Προστασία των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από διακρίσεις με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου με πρόσληψη στα σχολεία παιδοψυχολόγων, κατάλληλα καταρτισμένων ώστε να παρέχουν βοήθεια στα προβλήματα των παιδιών και των εφήβων σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο.

6. Επέκταση του Ν. 3304/2005 «ΑΡΧΗ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» ώστε να περιλαμβάνει προστασία για τους πολίτες με τρανσεξουαλική ταυτότητα φύλου στην εργασία και στην διάθεση αγαθών και παροχή υπηρεσιών, όπως επίσης και απαγόρευση των κυρηγμάτων μίσους και διχασμού από τα ΜΜΕ.

7. Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών στρατιωτών και στρατιωτικών - ανδρών και γυναικών - από κάθε διάκριση στο στράτευμα.

8. Την προστασία των ομοφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών αστυνομικών - ανδρών και γυναικών - από κάθε διάκριση στο σώμα.

9. Τον εκσυγχρονισμό της Ποινικής Δικονομίας ώστε να προσμετρά στην ποινή κάθε εγκλήματος το ρατσιστικό/ομοφοβικό κριτήριο (εγκλήματα μίσους).

10. Την αναγνώριση και την καταχώρηση με ληξιαρχική πράξη των ζευγαριών - ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων - τα οποία επιλέγουν να μην μπουν σε διαδικασία γάμου αλλά να ζουν μαζί ως μόνιμοι σύντροφοι.Λίγα χρόνια πριν οι μαύροι θεωρούνταν κατώτεροι από τους λευκούς, δε μπορούσαν να κάθονται καν στην ίδια θέση στο λεωφορείο με τους λευκούς, πόσο μάλλον να παντευτούν με λευκό/ή.

Σήμερα, εν έτει 2008, ένας από αυτούς κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ο πρώτος μαύρος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μήπως ό,τι κάναμε στους μαύρους λίγα χρόνια πριν το κάνουμε τώρα στους ομοφυλόφιλους;

Κι αν όλη η Ευρώπη έχει σταματήσει να το κάνει, γιατί η Ελλάδα συνεχίζει;

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Αρατε Πύλας Την / Το 5/2/2008, 09:06

Συμφωνώ κι επαυξάνω, αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται να μεταρρυθμιστούν και άλλοι θεσμοί. Δείτε τί έγινε στην Ισπανία του Zapatero: μόλις βγήκε ο νέος πρωθυπουργός και πριν ακόμη φθαρεί εισήγαγε τα νέα δικαιώματα των gay πολιτών. Εδώ απαιτείται ταυτόχρονα πχ να χωριστεί το Κράτος από την Εκκλησία, γιατί αλλιώς θα έχουμε καθημερινώς τους σκοταδιστές ρασοφόρους με τα κατηχητικά στους δρόμους να διαδηλώνουν! Ασχέτως αν ο ίδιος ο χώρος τους βρίθει από άτομα με τις ίδιες προτιμήσεις! Για να πετύχει δηλ. ένα μέτρο, απαιτείται να αποδυναμώσεις και να απενεργοποιήσεις και τις εστίες αντίδρασης σε αυτό το μέτρο που θες να προωθήσεις.

Αρατε Πύλας

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ηλικία : 49
Location : Θεσσαλονίκη
Registration date : 22/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.aratepylas.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις, εμείς κάνουμε πολλές!

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 5/2/2008, 10:13

Έχετε δίκιο φίλοι Orestis και Άρατε Πύλας!

Με το χαμόγελο και με θαρραλέο τρόπο πρέπει να μπει στη βάση της συνειδητοποίησης μας, έντιμα και καθαρά, το μείζον κοινωνικό πρόβλημα των διακρίσεων σε βάρος μερίδας συμπολιτών μας, διακρίσεων που πηγάζουν από τα λεγόμενα χρηστά ήθη και έθιμα, χρηστά κατά την έννοια που προσδίδεται σε αυτά από άγνοια, φοβική αντίληψη και προκατάληψη, παραβλέποντας το ουσιώδες, την ανθρωπιά και το σεβασμό των επιλογών, τελικά το δικαίωμα στη ζωή. Όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι καιρός και στη χώρα μας να βγούμε από στείρες προκαταλήψεις και φοβικές εμπάθειες. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάτι που πρέπει να υιοθετήσουν και τα κόμματα, πιστεύουν ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η κοινωνία πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ως θέμα παιδείας και κουλτούρας μας το θέμα των διακρίσεων, αλλά και θεσμικά, ενόψει των αλλαγών και εξελίξεων που επέρχονται στη ζωή των ανθρώπων.

Δυστυχώς είμαστε πάρα πολύ πίσω εγκλωβισμένοι στις φοβίες μας και στην άγνοια μας. Και αν μη τι άλλο πρέπει να αντλήσουμε μέσα μας το θάρρος να δούμε τη ζωή κατάματα, να σταματήσουμε τις υποκρισίες και τα κρυφά «χαμόγελα» τα οποία το μόνο που καταδεικνύουν είναι πόσο φοβισμένοι είμαστε μπροστά στο διαφορετικό. Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις, εμείς κάνουμε πολλές!

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  papachatzis Την / Το 5/2/2008, 10:27

Εαν περιμέναμε να αλλάξει το σύνολο της κοινωνίας για να γίνουν μεταρυθμίσεις δεν θα προχωρούσαμε ποτέ μπροστα. Θεωρώ οτι η πλειοψηφία είναι έτοιμη να δεχθεί τα περισσότερα που προτείνεις. Τόλμη και πολιτική βούληση χρειάζεται για να προχωρήσουν οι αλλαγές.
Ο πολιτικός γάμος θεωρώ οτι είναι μι ακαλή αρχή και πρέπει να επιτραπεί άμεσα. Άλλωστε η νομική κατοχύρωση ενός ζευγαριου πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων.
Εγω θα το προχωρούσα παραπέρα και θα μίλαγα και για το δικαίωμα της υιοθεσίας απο ομοφυλόφυλα ζευγάρια, όμως η κοινωνία είναι αρκετά φοβική, ακόμα, ωστε να δεχθεί μια τέτοια πρόταση.
avatar
papachatzis
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Location : Πετρούπολη, Αθήνα
Registration date : 09/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://proxeirotetradio.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  tractatus Την / Το 5/2/2008, 20:38

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους και να μην υποκρινόμαστε. Αν το κάνουμε αυτό, έχουμε ελπίδες να γίνουμε Ανθρωποι που σέβονται τους άλλους Ανθρώπους με τις φυσικές ή τις επίκτητες επιλογές τους. Ολοι έχουν δικαίωμα στην διαφορετικότητα και στην ισοτιμία στη μεταχείριση. Δυστυχώς, η ελληνική κοινωνία έχει μάθει πλέον μέσα απο τη 'τηλεοπτική εκπαίδευση' να λαμβάνει υπόψη της μόνο κάτι που κάνει θόρυβο και προκαλεί. Ομως, επίσης, και πολλοί απο τους ανθρώπους που ανήκουν σε μειονότητες έχουν προκαλέσει, άλλοτε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει επειδή κάποιοι τους αδικούσαν κι άλλοτε απλά και μόνο για να τους προσέξουν και να τους ξεχωρίσουν. Καταλαβαίνω τη στάση τους και την αντίδρασή του σ' ενα κόσμο που τους περιορίζει ή τους απορρίπτει αλλά θα πρέπει κι εκείνοι πλέον να υπερασπιστούν μ' ένα πιο ευθύ και σοβαρό τρόπο αυτό που πιστεύουν και επιλέγουν. Οταν οι άνθρωποι πέρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά, όπως κάνει ο Ορέστης μέσα απο τις προτάσεις του, τότε κι οι άλλοι αναγκάζονται να ακούσουν...στην αρχή 1-2 αλλά σιγά-σιγά περισσότεροι.
Προτείνω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το θέμα του χωρισμού Κράτους_εκκλησίας αλλά και των δικαιωμάτων στους ομοφιλόφυλους να συζητηθεί κι επιτέλους να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. Δεν μπορούμε ως προοδευτικό κόμμμα-κίνημα- να κλείνουμε τα μάτια στην αλήθεια, να τηρούμε σιωπή ιχθύος, να μην πέρνουμε θέση αλλά και να συμπαθούμε, να μην αποκαταστούμε τη σημερινή πραγματικότητα. Αν δεν τολμήσουμε άμεσα τότε απλά θα μας προσπεράσει η ίδια η κοινωνία. Είναι τόσο απλό....

tractatus

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  divaynne Την / Το 5/2/2008, 21:52

Πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από κάθε θέμα ώστε να έχουμε και γνωμη.Αν τη γνώση στη δίνει η Δρούζα κλάφτα χαράλαμπε...αυτό λέω εγώ... pale bounce
avatar
divaynne

Αριθμός μηνυμάτων : 21
Ηλικία : 36
Location : Larissa City
Registration date : 13/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://divaynne.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  tractatus Την / Το 6/2/2008, 00:18

@divaynne αλλοίμονο αν είχαμε γνώμη αποκλειστικά μόνο για όσα γνωρίζαμε τα πάντα. Τα πάντα είναι σχετικά όπως σχετική είναι και η γνώση. Γι' αυτό μιλάμε, κυρίως, με βάση την εμπειρία μας και πέρνουμε ανάλογα θέση σ' ενα ζήτημα. Το θέμα της ομοφυλοφυλίας είναι πολύ παλιό και σε όλους έχει τύχει να έχουμε φίλους, γνωστούς ή ακόμα και συγγενείς. Οι ομοφυλόφυλοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας όπως κι εμείς ανάμεσά του κι επομένως δεν μπορεί παρά κάτι να γνωρίζουμε και ίσως κάτι περισσότερο κι απο το κάτι αν έχουμε ενδιαφερθεί.

tractatus

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  ellie Την / Το 6/2/2008, 11:57

Νομίζω ότι όλες αυτές οι προστασίες που αναφέρεις είναι αυτονόητες και το να υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις είναι από μόνο του ρατσισμός.

ellie

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ellietz.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 7/2/2008, 11:49

Μην ξεχνάμε την ατυχή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, μια λύση ισορροπιών μεταξύ ανοίγματος και συντηρητισμού, μια μεσοβέζικη προσπάθεια, υπό την ονομασία 'Σύμφωνο Συμβίωσης'. Ήταν μια πρόταση, με τη μορφή σχεδίου νόμου, που αποτελούσε μια «δέσμη ιδεών, οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση, δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί πλήρως από το κόμμα». Θεωρητικά στόχος της πρότασης ήταν ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση του θεσμού του γάμου, όπως υπαγορεύονται από τις αλλαγές και τις εξελίξεις στο οικογενειακό δίκαιο και στη ζωή των ανθρώπων. Σε μια εκδήλωση υπό την πατρότητα οργάνων του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο 2006, για την παρουσίαση της πρότασης είχε τεθεί ως πρόταγμα ότι στόχος «είναι ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση του θεσμού του γάμου, όπως υπαγορεύονται από τις αλλαγές και τις εξελίξεις στο οικογενειακό δίκαιο και στη ζωή των ανθρώπων… Αυτό που έχει σημασία να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα των ομοφυλόφιλων αλλά να δούμε με μια νέα ματιά τον θεσμό του γάμου. H πρόταση είναι απόλυτα μετριοπαθής, αν μάλιστα τη συγκρίνει κανείς με τις εξελίξεις πάνω στο θέμα αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ‘σύμφωνο συμβίωσης’ που προτείνεται είναι ένας θεσμός ανάμεσα στην άτυπη συμβίωση και στον γάμο». Ουδέποτε αυτή η πρόταση μπήκε σε διάλογο και εξάλλου δεν βρήκε απολύτως καμία απήχηση στους άμεσα ενδιαφερόμενους, δεδομένου ότι εισήγαγε και θεσμοθετούσε σαφείς διαχωριστικές γραμμές.

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  telis_raptis Την / Το 11/2/2008, 17:37

Η έννοια της ομοφυλοφιλίας είναι και αυτή ένα κοινωνικό,
ιστορικό κατασκεύασμα. Ομοφυλοφιλική συμπεριφορά (να κάνεις σεξ με άτομα του
ίδιου φύλου) υπήρχε πάντα και παντού. ‘Ομοφυλόφιλοι', όμως, υπάρχουν μόλις τα
τελευταία 200 χρόνια. Ακόμα και η λέξη είναι καινούργια. Μην περιμένουμε λοιπόν
τόσο εύκολα η ελληνική κοινωνία να δεχτεί τους ομοφυλόφιλους!


Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν και οι ίδιοι. Άλλωστε πώς να
ακούσουν οι βουλευτές, όταν οι ομοφυλόφιλοι δεν μιλάνε ελεύθερα για τη
σεξουαλικότητα τους?

telis_raptis

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ηλικία : 33
Location : Ιωάννινα
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://t-raptis.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 12/2/2008, 22:35

Αναρρωτήθηκες ποτέ τι επιπτώσεις έχει το να μιλήσει ένας ομοφυλόφιλος ελεύθερα για τη σεξουαλικότητά του;

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  telis_raptis Την / Το 14/2/2008, 18:52

Orestis έγραψε:Αναρρωτήθηκες ποτέ τι επιπτώσεις έχει το να μιλήσει ένας ομοφυλόφιλος ελεύθερα για τη σεξουαλικότητά του;Αν αναρωτήθηκα τις επιπτώσεις; Ναι και μάλιστα πολύ σοβαρά! Βλέπεις, πολλοί φίλοι μου είναι ομοφυλόφιλοι. Δε διαφωνώ ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο σε οικογενειακό επίπεδο να ανακοινώσει κάποιος τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Όχι τόσο για το ότι οι γονείς του θα πάψουν να τον αγαπάνε ή κάτι τέτοιο, αλλά γιατί θα τους στεναχωρήσει.
Το περασμένο καλοκαίρι, φίλε μου, έμαθα για το pride που γίνεται πλέον κάθε χρόνο στη Αθήνα, μια πορεία προς διεκδίκηση της μη ρατσιστικής αντιμετώπισης των ομοφυλοφίλων. Ρώτησα τον κολλητό μου αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο, μιας και είναι gay. Αρχικά το σκεφτόταν θετικά, αλλά παράλληλα φοβόταν. Φοβόταν μην τον δουν φίλοι και γνωστοί, μην τύχει να υπάρχουν κάμερες, μη τυχών και τον πάρει «γραμμή» η μάνα του κτλ. Του πρότεινα να πάμε μαζί. Δεν είχα πρόβλημα να εκθέσω τον εαυτό μου για να διεκδικήσουμε παρέα τα δικαιώματα του. Τελικά δεν πήγαμε, γιατί ο φόβος του επικράτησε όλων των άλλων σκέψεων που υπήρχαν στο κεφάλι του για ελευθερία έκφρασης και απόλυτη δημοκρατία.
Ξέρεις ποιο ήταν το συμπέρασμα που εγώ έβγαλα; Ότι καλά έκανε και δεν πήγε. Το φεστιβάλ λεγόταν pride, δηλαδή περηφάνια. Στη πραγματικότητα, ποτέ μέχρι τότε δεν υπήρξε περήφανος για την σεξουαλική του ταυτότητα. Ποτέ δεν απόλαυσε την αγάπη και τον πραγματικό έρωτα, γιατί αναγκαζόταν να κλίνεται μέσα στο σπίτι και να περιορίζει την ομοφυλόφιλη ζωή του μέσα σε τέσσερις τοίχους.
Ο καιρός πέρασε και πέρσι στα τέλη του καλοκαιριού έκανε το φοβερό coming out. Το πήρε απόφαση και το είπε μόνος του στους γονείς του. Βγήκε από την ντουλάπα γιατί πνιγόταν εκεί μέσα. Όπως φαντάζεσαι στο σπίτι του έπεσε το σχετικό «μαλλιοτράβηγμα» και δεν μιλούσε με την οικογένεια του για τρεις περίπου μήνες. Ο καιρός πέρασε και ο εκνευρισμός εξαφανίστηκε, τα νεύρα εκτονωθήκαν και το πρώτο σοκ χάθηκε. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα ΔΕΝ είναι όπως πριν. Αντιθέτως, είναι πολύ καλύτερα! Έχει πολύ καλή σχέση με τους γονείς του, για την ακρίβεια, για πρώτη φορά, έχει αληθινή και άφοβη σχέση με τους γονείς του. Επίσης έχει μια σχέση με ένα παλικάρι και δε φοβάται πια να σταθεί δίπλα του, να βγουν να διασκεδάσουν, να χαθούν για ένα σαββατοκύριακο και να πάνε να νοικιάσουν μαζί ένα δίκλινο δωμάτιο σε μια εκδρομή, χωρίς να τους νοιάζει που ο ξενοδόχος θα έχει τις ταυτότητές τους.
Χτες το βράδυ κλειστήκαμε σπίτι με την παρέα μου πίνοντας μπύρες, μιλώντας για γκόμενες αλλά και γκόμενους. Ήταν μαζί και το ζευγάρι. Αυτό που είχαν και οι δύο να πουν είναι ότι για πρώτη φορά μπορούσαν να κάνουν ότι θέλουν, χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος! Για πρώτη φορά ζούσαν αληθινά!
Το σίγουρο είναι ότι φέτος το καλοκαίρι θα πάμε στο pride!
Θα φωνάξουμε,
θα διεκδικήσουμε,
θα αγωνιστούμε!
Εγώ μπορεί να μην έχω κανένα άμεσο όφελος από αυτό, αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω βάλει ένα λιθαράκι στην ευτυχία του φίλου μου!
Θα είμαι χαρούμενος μόνο και μόνο που θα τον δω να χαμογελάει…!Θέλω να βοηθήσω τους ομοφυλόφιλους και να σταθώ πλάι τους στην
πρώτη γραμμή, αρκεί να θέλουν να αγωνιστούν κι αυτοί για τη διαφορετικότητα τους.

telis_raptis

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ηλικία : 33
Location : Ιωάννινα
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://t-raptis.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  ellie Την / Το 15/2/2008, 11:47

Έχω τύχει πολλές φορές στο Μόναχο το gay parade, εκεί δεν είναι ακριβώς "παρέλαση" όπως στο Βερολίνο αλλά στήνουν μια σκηνή και κάνουν show, το οποίο είναι εκπληκτικό και απίστευτα έξυπνο.
Την 1η φορά που το είδα, στάθηκα μόνη μου και το κοιτούσα. Μετά από λίγο βρήκα τους φίλους μου οι οποίοι στην αρχή ήταν πολύ προκατειλημένοι αλλά τελικά παρακολούθησαν και τους άρεσε.
Και δεν σχολίασαν αρνητικά! Ούτε ειρωνεύτηκαν!
Πιστεύω ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αρχίσουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.
όσο είναι καταπιεσμένοι κοινωνικά, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση.
Δεν νομίζω ούτε ότι είναι "διαφορετικοί" άνθρωποι, είναι απλά άνθρωποι και πολίτες όπως όλοι μας, κι αυτό πρέπει πρώτα οι ίδιοι να το κατανοήσουν και να αφεθούν ελεύθεροι, να μην καταπιέζονται.
Αλίμονό μας αν ακόμα έχουμε τέτοιες προκαταλήψεις

ellie

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ellietz.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 15/2/2008, 12:35

Οι νέοι και νέες που μετέχουν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride έχουν δώσει το στίγμα τους. Το Athens Priode είναι εμπνευσμένο από το Διεθνές Κίνημα Υπερηφάνειας, που κι αυτό με τη σειρά του έχει τις ρίζες του στην 28η Ιουνίου 1969, όταν οι θαμώνες του μπαρ «Στόουνγολ», στη Νέα Υόρκη, αντιστάθηκαν δυναμικά στη βίαιη εισβολή της αστυνομίας σ’ αυτό. Από τότε η επέτειος απόκτησε εορταστικό χαρακτήρα, εξαπλώθηκε διεθνώς με την ονομασία Pride (υπερηφάνεια), και ο Ιούνιος καθιερώθηκε ως ο μήνας εορτασμού της επετείου.

Τι είπαν οι φίλοι μας, συνάνθρωποι μας σαν και εμάς, που μετείχαν στο Pride τον Ιούνιο 2007 στην Αθήνα:

"Μοιάζει αυτονόητο, αλλά το ξεχνάμε: Ο έρωτας είναι τυφλός! Δεν τον επιλέγεις, έρχεται και σε χτυπάει. Δεν τον εξηγείς, δεν απολογείσαι. Ο έρωτας δεν κοιτά χρώμα, ηλικία, θρησκεία ή φύλο! Ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις. Γατί να κάνουμε εμείς;

Ο έρωτας για τις γυναίκες, για τους άντρες ή και για τα δύο, υπάρχει μέσα μας, είναι συστατικό στοιχείο της μοναδικότητάς μας, άρα της διαφοράς μας, αλλά και κοινό στοιχείο όλων των ανθρώπων. Ο κάθε έρωτας είναι μοναδικός…. Ο έρωτας κάνει τη διαφορά!

Κι όμως, όταν η Ευρώπη μιλάει για ίσες ευκαιρίες, στη χώρα μας οι διακρίσεις συνεχίζονται. Η πολιτεία κι οι φορείς της, είναι η πρώτη που σέρνει την άμαξα των διακρίσεων: από την πλήρη αποσιώπησή μας, μέχρι την ανοχή της να διασύρεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός, από την μη πρόσβαση στον πολιτικό γάμο, μέχρι νόμους και πρακτικές που είναι καταφανώς εναντίον μας, έως την δειλή κι υποκριτική άρνηση του Δημάρχου για την αιγίδα του Φεστιβάλ.
Αυτό θα αλλάξει!

Ελάτε να δώσουμε σε όλους κι όλες να καταλάβουν, ότι ο έρωτας δεν κάνει διακρίσεις – κάνει τη διαφορά!

Νιώθουμε περήφανοι και περήφανες, γιατί καταφέραμε και διατηρήσαμε την πνευματική και ψυχική μας ισορροπία όλα αυτά τα χρόνια της ζωής μας, κατά τα οποία ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού, θρησκευτικού και πολιτικού κατεστημένου ήθελε να μας επιβάλει να ντρεπόμαστε, να κρυβόμαστε και μας αντιμετώπιζε στην καλύτερη περίπτωση σαν πολίτες β΄κατηγορίας. Εμείς μετατρέψαμε την ντροπή σε αξιοπρέπεια και αγώνα για τα δικαιώματά μας, και διαμορφώσαμε μια ζωή που χαιρόμαστε κι αγαπάμε.

Οι εποχές άλλαξαν. Όσοι μιλάνε ακόμα για «κουσούρια», κοιτάζουν μάλλον τον καθρέφτη τους. Κι όσοι κωφεύουν στα αιτήματά μας, να ξέρουν ότι αυτό θα κοστίζει. Το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας» ήρθε για να μείνει. Και θα συνεχίσουμε να το γιορτάζουμε."

Μην είμαστε όμως αυστηροί, δεν είναι εύκολο να εξωτερικεύσουν στη καθημερινότητα τους αυτό που νιώθουν. Γράφεις Ellie “Δεν νομίζω ούτε ότι είναι "διαφορετικοί" άνθρωποι, είναι απλά άνθρωποι και πολίτες όπως όλοι μας, κι αυτό πρέπει πρώτα οι ίδιοι να το κατανοήσουν και να αφεθούν ελεύθεροι, να μην καταπιέζονται. Αλίμονο μας αν ακόμα έχουμε τέτοιες προκαταλήψεις”. Ναι δεν είναι διαφορετικοί, είναι απλά άνθρωποι σαν και μας. Και πόσο δίκιο έχεις! Και πόσο άδικο έχουμε να τρεφόμαστε από τέτοιες αναχρονιστικές απολιθωμένες φοβικές προκαταλήψεις.

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  ellie Την / Το 15/2/2008, 13:38

αυτό που κράτησες απόσα είπα θεωρώ ότι είναι η ουσία χωρίς το "απλά".
είμαστε όλοι άνθρωποι.
τώρα να κάποιοι αισθάνονται συμπλέγματα κατωτερότητας και προσπαθούν να υποβαθμίσουν κάποιους συνανθρώπους τους για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα, νομίζω όλοι κρίνονται.
θεωρώ όμως ότι είναι θέμα οικογενειακό και παιδείας ο σεβασμός στον συνάνθρωπο γενικότερα γι' αυτό και πιστέύω ότι οι λογής πολιτειακές ρυθμίσεις είναι από μόνες τους ρατσιστικές
πιστεύω στο ότι θα πρεπε να επικεντρωθούμε στην παιδεία και όχι σε νόμους ή διατάξεις

ellie

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ellietz.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 15/2/2008, 20:14

Η παιδεία είναι το μέγα ζητούμενο. Ο φόβος ξεκινάει από την άγνοια, μεταλλάσσεται σε άρνηση για την γνωριμία με το διαφορετικό και εφόσον το διαφορετικό εκλαμβάνεται ως απειλητικό, περνάει σε αυτούσιες μορφές απόρριψης χωρίς δεύτερη κουβέντα. Χωρίς καν τη διάθεση αντίληψης ότι υπάρχει ένας και μοναδικός κοινός παρονομαστής, είμαστε όλοι άνθρωποι. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας είναι συνάμα αξία, σκοπός και όριο. Είναι τα όριο, το σύνορο του σύγχρονου πολιτισμού. Είναι ο σκοπός μιας δημοκρατικής και ειρηνικής κοινωνίας που στηρίζεται στον πλουραλισμό, την ανοχή και την ευρύτητα πνεύματος. Καθορίζει την ποιότητα της δημοκρατικής κοινωνίας που δεν θα βασίζεται στο απλοϊκό αξίωμα της απόλυτης υπεροχής της άποψης της όποιας πλειοψηφίας, αλλά που θα εξασφαλίζει στις «κοινωνικές» μειοψηφίες δίκαιη μεταχείριση και θα αποτρέπει κάθε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης που «πατάει» σε φοβικές ή όποιες άλλες προκατειλημμένες αντιλήψεις. Η πολιτική σταματά εκεί. Ο αλληλοσεβασμός είναι έξω από παζάρια. Ο διάλογος, η ανοχή, η κατανόηση γίνονται μέσα για τη προάσπιση του σεβασμού και για την αποτροπή της διγλωσσίας και της υποκρισίας. Θα πρέπει το διαφορετικό να γίνει τμήμα της ζωής μας, ώστε να πάψει και η έννοια «διαφορετικό» να εισάγει καλών προθέσεων διαχωριστικές γραμμές και να οδηγηθούμε στο αυτονόητο, στην πλήρη και πραγματική ισοτιμία και στην αναγνώριση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων στη ζωή.

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 19/2/2008, 17:31

Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιες απόψεις στους κύκλους των ετεροφυλόφιλων.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν για τον φίλο σου το coming out όμως φίλε think different.

Γνωρίζω ανθρώπους που δεν ξαναμίλησαν ποτέ με την οικογένειά τους. Ανθρώπους που τους πίεσαν να τρέχουν σε ψυχολόγους ή που τους απαγορεύτηκε να βγαίνουν από το σπίτι(ανήλικοι) και ανθρώπους που τους κόψανε τη χρηματοδότηση (φοιτητές). Κι όλα αυτά γιατί;!

Τρεις μήνες; Ο φίλος σου ήταν πολύ τυχερός.


Να σου πω την προσωπική μου εμπειρία; Εμπιστεύτηκα ένα-δύο "φίλους" μου στο Λύκειο και το έκαναν βούκινο σε όλο το σχολείο! Άντρες κατά τα άλλα, ε; Κύριοι! Πέρασα 2 από τα 3 χρόνια του Λυκείου με τα αγόρια του σχολείου να με φωνάζουν "Λάκη" όποτε με βλέπανε και κάποιες κοπελιές να κρυφογελάνε.


Μπορείς νομίζεις εγώ μετά από αυτό να μιλήσω στους γονείς μου;! Και που γνωρίζουν οι φίλοι μου είναι θαύμα. Άλλοι στη θέση μου θα είχαν σπάσει. Θα είχαν κλειστεί στον εαυτό τους και δε θα εκφράζονταν ούτε καν μέσα στους 4 τοίχους ενός δωματίου. Και έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους.

Η κοινωνία δεν είναι τόσο ρόδινη όσο νομίζετε. Και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να το αλλάξουμε αυτό.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την στις 19/2/2008, 19:49, 1 φορά

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  ellie Την / Το 19/2/2008, 18:52

Ορέστη, εγώ πιστεύω ότι όλα είναι στο μυαλό μας. Εγώ πιστεύω ότι πάνω απόλα είμαστε όλοι άνθρωποι και όσον αφορά τους γονείς, νομίζω προτιμούν να είναι το παιδί τους ένας "καλός και ηθικός" άνθρωπος παρά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις απότι ένας ανήθικος "βαρβατίλας". Είναι γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία τώρα βιώνει έντονα το μεταβατικό στάδιο, κάποιοι θα έχουν το πρόβλημα να μιλήσουν στην οικογένειά τους αλλά πιστευώ ότι σιγά σιγά θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε στο μέλλον να μην βιώσουν ανάλογες εμπειρίες οι επόμενες γενεές.

ellie

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ellietz.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 19/2/2008, 19:54

Ναι, αλλά τους παίρνει 1-2 χρονάκια να το θυμηθούν αυτό. Ως τότε τι; Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι να σε απορρίπτουν οι ίδιοι σου οι γονείς; Εδώ μια απόρριψη από έναν ερωτικό σύντροφο ή έναν φίλο και επηρεάζει τόσο την ψυχολογία ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον από τους ίδιους τους τους γονείς.


Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερη. Φίλες μου που είναι πολύ δεκτικές και υποστηρικτικές στην ομοφυλοφιλία μου μου έχουν παραδεχτεί ότι αν το δικό τους παιδί τους έβγαινε ομοφυλόφιλο θα στεναχωριόντουσαν πάρα πολύ, θα το παρότρυναν να το ξανασκευτεί, ίσως να το πήγαιναν σε ψυχολόγο ή εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι που γενικά απεύχονται.

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 19/2/2008, 22:11

Δυστυχώς φίλε Ορέστη έχεις ένα δίκιο. Δεν είναι έτσι απλά στο μυαλό μας και σε αυτό θα διαφωνήσω με την Έλλη. Είμαστε μια συντηρητική κοινωνία, φοβική για το διαφορετικό και για το καινούργιο και δεν είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα. Σε μια οικογένεια μπορεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ειρηνικής συμβίωσης, αλλά και αυτές οριοθετούνται από το "τι θα πει ο κόσμος". Θα πω μια βαρειά κουβέντα δυστυχώς δεν έχουμε τη παιδεία και είναι καιρός να εγκαταλείψουμε τιες ψευδεπίγραφες βιτρίνες του δήθεν σωστού και του ύπουλου και υποκριτικού καθωσπρεπισμού. Παρήλθαν αυτές οι εποχές. Δεν είναι στίγμα να έχεις στην οικογένεια ένα παιδί ομοφυλόφιλο, αλλά το πρόβλημα αν δεν υπάρχει από μόνο του μέσα στην οικογένεια μπορεί να προέλθει από τους γύρω. Θέλει γενναιότητα και θάρρος, θέλει αποφασιστικότητα, θέλει πάνω από όλα οι γονείς να αγαπάνε τα παιδιά τους, όπως και νάναι και για αυτό που είναι. Σε μια κοινωνία που έχει γαλουχηθεί και από τις ωραίες κουβέντες της Εκκλησίας, πχ αυτές του μακαρίτη Χριστόδουλου, ορισμένα ανακλαστικά είναι αναπόφευκτα. Αλλά είναι ανακλαστικά φοβικά, άγνοιας, αδυναμίας ανοίγματος. Αρκεί να αφήσεις τον εαυτό σου να ζήσει με το άλλο και πρωτίστως αυτό που εσύ ορίζεις ως άλλο. Θα συμφωνήσω όμως με την Έλλη ότι είναι "περαστικό", το θέμα είναι σε τι βάθος χρόνου; Κάποτε κανείς δεν νοιαζόταν για το Aids, λέγαν είναι πρόβλημα των ομοφυλόφιλων, οποία γελοιότης και μια ευκολία πάλι με το στίγμα. Λες και οι ομοφυλόφιλοι είναι διαφορετικής ανθρώπινης υπόστασης. Σου αναγνωρίζω και σε χαιρετίζω για το θάρρος σου να θέσεις το θέμα και να εκφράσεις γενναία την άποψη σου. Αυτή η τόλμη, ως ανθρώπινη συμπεριφορά πηγαία από μέσα μας, που είναι τόλμη αποδοχής, αγκαλιάσματος, ανοίγματος, μας λείπει. Και μας λείπει η αγάπη για τον άλλο, μας λείπει ο σεβασμός για τις ανάγκες του. Χρειάζεται ένα είδος μαθησιακής διαδικασίας, εσωτερικής στο καθένα μας και να τελειώνουμε με τις πλαστικές ανούσιες ταμπέλες. Ο φόβος μας οδηγεί σε ένα απαράδεκτο και απίστευτο ρατσιμό, την ίδια ώρα που αυτοχειροκροτούμαστε για το πόσο προοδευτικοί και αντιρατσιστές είμαστε, καθιερώνουμε την αναίδεια να ορίζουμε, ως κάτοχοι της αλήθειας και την υπάστασης, το υποθετικό δήθεν φυσιολογικό. Όλοι ίδιοι είμαστε, κοινό παρονομαστή έχουμε ότι ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος, η διαφοροποίηση πηγάζει, έρχεται και διαμορφώνεται σε επίπεδο παιδείας και μόνο.

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  harrygrath Την / Το 2/3/2008, 22:50

...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την harrygrath στις 3/3/2008, 20:54, 1 φορά

harrygrath

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Location : Athens
Registration date : 02/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  telis_raptis Την / Το 3/3/2008, 00:50

Τι είναι αυτά που ακούω πάλι!


Η ζούμε σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους, ή στη δική μου παρέα
έτυχαν πολλοί ομοφυλόφιλοι!


Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, το ποσοστό των ομοφυλοφίλων ανδρών
είναι 6%, ενώ των ομοφυλόφιλων γυναικών το 4,5%. Αυτό σημαίνει ότι 500.000 Έλληνες
είναι ομοφυλόφιλοι! Το ποσοστό αυτό φτάνει το 10% στη Αμερική και τον Καναδά.


Το 2001, ο Ιταλός κοινωνιολόγος Μάρτσιο Μπαρμάλι έκανε μια έρευνα
που συμμετείχαν 3.500 ομοφυλόφιλοι. Σύμφωνα με αυτή, η περισσότεροι ομοφυλόφιλοι
δεν έχουν συμπεριφορά ή εμφάνιση με εκείνη του αντίθετου φίλου, δηλαδή δεν είναι
όλοι οι gay θηλυπρεπείς και οι λεσβίες ανδροπρεπείς. Στην αληθινή ζωή ελάχιστη
σχέση έχουν με τις καρικατούρες που βλέπουμε στα καθημερινά σίριαλ, οπού οι gay φοράνε φανταχτερά ρούχα
και κουνιούνται σαν τον εγκέλαδο.


Από τα δύο προηγούμενα καταλαβαίνεις ότι το πιθανότερο είναι
να συναναστρέφεσαι καθημερινά με πολλά gay άτομα και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι!
Άρα δεν είναι απλά ότι δεν έχεις κοινά με ομοφυλόφιλα άτομα, απλά η ιδέα ότι κάποιος
φίλος σου είναι ομοφυλόφιλος σε ενοχλεί αυτόματα, άρα οδήγησε στην ομάδα των
ομοφοβικών.


Τέλος, σύμφωνα με τον Ντέιβιτ Χοκινς «η παρουσία της ομοφυλοφιλίας
δεν είναι θέμα επιλογής, μόνο η έκφρασή της είναι θέμα επιλογής». Επίσης, ο Πάολο
Ριλιάνο, ψυχολόγος του νοσοκομείο του Σαν Κάρλο του Μιλάνο, σε ένα βιβλίο του
γράφει ότι: «κάθε gay ή λεσβία, στην ηλικία των 8-9 ετών περίπου, αντιλαμβάνεται ότι
έλκονται από άτομα του ιδίου φίλου – γεγονός που συνειδητοποιεί πιο έντονα κατά
την εφηβεία». Αυτό σημαίνει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι βίτσιο. Βίτσιο μπορεί
να είναι να θες να κάνεις σεξ με χειροπέδες και μαστίγιο, ή να βρίσκεσαι στο ίδιο
κρεβάτι με πέντε άτομα! Αλλά σίγουρα η ομοφυλοφιλία σαν έκφραση της προσωπικότητάς
δεν είναι. Άρα όσο ανώμαλος και βιτσιόζος μπορεί να είμαι εγώ και εσύ, άλλο τόσο μπορεί
να είναι και ένας gay. Δε
καταλαβαίνω λοιπόν τον λόγο που θα έπαιζες τάβλι μαζί μου και όχι με κάποιον gay!


Με έβαλες να ψάξω ατελείωτη βιβλιογραφία για να σου απαντήσω!
Χαλάλι σου όμως γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να μιλήσω τεκμηριωμένα για ένα θέμα
που η προκαταλήψεις και η αμάθεια προκαλεί πρόβλημα και φόβο.


Τέλος, στο ποσοστό τον ετερόφυλων, το οποίο αύξησες για να
σε βολεύει, μην μας βάζεις όλους την ίδια ταμπέλα!
harrygrath έγραψε:Αφορα ενα 2% των ανδρων & 0,5 % των γυναικων
μαξιμουμ,οι οποιοι εχουν ενα παθος που σε μας,το 98-99,5 % του
πληθυσμου,δεν αρεσει...

Ο καθένας έχει προσωπική άποψη και εκφραζόμαστε διαφορετικά! Να μιλάς για τον
εαυτό σου και όχι εκ μέρους όλων μας, γιατί δε θυμάμαι να εκλέξαμε κάποιον να μας
αντιπροσωπεύει!

telis_raptis

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ηλικία : 33
Location : Ιωάννινα
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://t-raptis.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  harrygrath Την / Το 3/3/2008, 01:14

..


Έχει επεξεργασθεί από τον/την harrygrath στις 3/3/2008, 20:54, 3 φορές συνολικά

harrygrath

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Location : Athens
Registration date : 02/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  ellie Την / Το 3/3/2008, 14:50

harry, θές να μου πείς δηλαδή ότι επειδή ο δικός μου " κύκλος " αποτελείται από άτομα πολύ μορφωμένα και καλλιεργημένα και μιλάμε για τα 18 από τα 20 άτομα που σαναναστρέφομαι καθημερινά, το 90% των ελλήνικων είναι έτσι?
Η στατιστική παίρνει τυχαίο δείγμα και όχι υποκειμενικό, γι' αυτό άλλωστε είναι και επιστήμη ο τρόπος επιλογής του δείγματος, δεν είναι στοχαστικός αλλά κατάλληλα παραμετροποιημένος.
Αν ήταν έτσι όπως λές εσύ, δεν θα υπήρχαν τμήματα σε πανεπιστήμια.
Επίσης, στο εν λόγω θέμα, αν ήσουν ομοφυλόφιλος, πιο πιθανό ήταν όλοι σου οι φίλοι να ήταν ομοφυλόφιλοι, δεν λέει κάτι αυτό, παραμετροποίησε κατάλληλα αν θές να λύσεις ένα πρόβλημα σωστά

ellie

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ellietz.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;

Δημοσίευση  Orestis Την / Το 11/3/2008, 15:47

Αρχικά ήμουν πολύ επαισιόδοξος. Αλλά φαίνεται ότι η Ελλάδα αλλάζει σιγά σιγά. Αργά, αλλά αλλάζει.

Αντιγράφω απο το http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=880499&lngDtrID=244

"Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια δημοσκόπηση της Metron Analysis για το
σύμφωνο συμβίωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του
Ελεύθερου Τύπου.
Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 47,3% βρίσκει τη ρύθμιση αρνητική και το 47,2% τη χαρακτηρίζει θετική.Το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντιτίθεται στο μέτρο, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το θεωρεί θετικό.
Τέλος,
το σύνολο των ερωτηθέντων απορρίπτει κατά 54,8% την επέκταση του
συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητο το
37,2% που συμφωνεί, ενώ στις ηλικίες 18-34 ετών, πλειοψηφεί η θετική
απάντηση."


Το ποσοστό που στηρίζει λοιπόν την ένωση ομοφύλων είναι 37.2%. Αυτό το ποσοστό πριν από 2 χρόνια ήταν 11%. Για να είμαι δίκαιος τότε η ερώτηση ήταν για γάμο και όχι για σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά νομίζω ότι έχει μικρή σημασία.

Το πιο σημαντικό όμως πιστεύω είναι στο γεγονός ότι στις ηλικίες 18-34 οι θετικές απόψεις πλειοψηφούν. Και αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία αλλάζει! Very Happy

Orestis

Αριθμός μηνυμάτων : 31
Registration date : 04/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης