ΕΠΙΚIΝΔYΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΚIΝΔYΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Δημοσίευση  newleft Την / Το 4/2/2008, 09:46

Στο Έθνος της Κυριακής 27-01-2008 , ο έγκριτος δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ, έκανε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση του ταξιδιού του Πρωθυπουργού της Χώρας Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία.

Είναι μία ανάλυση, για το πως η Τουρκική διπλωματία με μεθοδικότητα, τα τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας την έλλειψη στρατηγικής για την εξωτερική πολιτική από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και την ανεπάρκεια της προετοιμασίας της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, εισήγαγε μία σειρά θεμάτων στη διμερή ατζέντα.Θέματα όπως το « μειονοτικό» στη Δυτική Θράκη, τα οποία επί χρόνια η Ελληνική Κυβέρνηση, αρνιόταν να συζητήσει και ορθά με τη γείτονα χώρα.

Έχει σημασία δε η επισήμανση του δημοσιογράφου ότι για το θέμα της μειονότητας, ο χρόνος έναρξης του λάθους της Ελληνικής Πλευράς έγκειται στο γεγονός της ανοχής της επισκέψεως του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Θράκη το Μάιο του 2004.

Αξίζει πράγματι να ανατρέξει κανείς και να διαβάσει το παραπάνω άρθρο, για να καταλάβει τη διαχρονικότητα των λαθών της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, που κατά σύμπτωση, γίνονται και γιατί άραγε όταν κυβερνά τη Χώρα η Συντηρητική Παράταξη.

Αξίζει για να καταλάβει κανείς πόσο πίσω πήγαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια συντηρητικής διακυβέρνησης στα Εθνικά Θέματα.

Αξίζει τον κόπο για να καταλάβει κανείς ότι κάθε ημέρα που περνάει γίνεται ζημιά στον τόπο.

Αξίζει να ανατρέξει κανείς στο άρθρο αυτό, για να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να φύγουν μία ώρα αρχίτερα.

Έθνος της Κυριακής 27-01-2008
newleft.gr

newleft

Αριθμός μηνυμάτων : 16
Registration date : 29/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.newleft.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης